CaboSanRoque en La Mandrágora

 Programa La Mandrágora de TVE. Veu en off, Salvador Rich. Imatge i so, Ramon Dorado. Guió i realització, Maite Guisado.Torn de Nit

Publicado en General | Comentarios desactivados en CaboSanRoque en La Mandrágora

CaboSanRoque: Torn de Nit, Serenata per a orquestra mecànica

El procés de creació de Torn de nit s’inicia pels voltants del mes de Novembre de 2008, provocat pel desmuntatge d’una línia de producció d’una fàbrica de galetes. CaboSanRoque ha reaprofitat gran part del material mecànic de les màquines de la fàbrica per construir una orquestra mecànica completa (amb seccions de vents, cordes i percussió). Els pistons, electrovàlvules, politges, motors i cintes transportadores que havien passat els darrers vint-i-cinc anys produint galetes, es recombinen per construir un nou fragment de fàbrica, dedicada ara a la producció de música.

El funcionament irracional de la línia de producció transformarà el món repetitiu, funcional i assèptic de la fàbrica en diferents espais que són metàfora del subconscient de l´operari. Serà la pròpia maquinària amb els seus moviments mecànics qui ens transportarà cap a aquests espais de fugida mental que assetjen un operari que passa hores i hores i anys repetint els mateixos moviments davant d´una fila de galetes en cursa.

Així doncs, la fàbrica se´ns mostrarà en una coreografia mecànica de pistons que fan ballar l’acordió a ritme de cha cha cha, d’electrovàlvules que fan sonar les trompetes de Jericó, i alguns vaixells que escupen núvols de farina i anuncien la seva partida gemegant com dinosaures en zel.

Sota el nom d´un vell transatlàntic, CaboSanRoque neix l’any 2001, com a grup de música dedicat a l´experimentació més lúdica i evocadora, a partir d´instruments inventats, sorgits del reciclatge d´objectes diversos com màquines de cosir, rentadores o peces de mobiliari en desús.

 www.cabosanroque.com

 

 

Publicado en General | Etiquetado , , , , , | Comentarios desactivados en CaboSanRoque: Torn de Nit, Serenata per a orquestra mecànica