Macarena Recuerda estrena Greenwich Art Show, el seu nou espectacle, al Teatre Alegria

Greenwich Art Show, el retrat d’un fotògraf, una dona i una ciutat explicat a través de fotografies preses entre els anys 1942-45, s’estrena al Teatre Alegria el 14 d’abril
Data: 14 d’abril
Hora: 21h
Espai: Teatre Alegria

Greenwich Art Show és la història d’un fotògraf, una dona i una ciutat explicada a través de fotografies preses entre el 1942 i el 1945. Aquesta peça, que porta per títol el nom d’una fotografia del nostre protagonista, pretén ser una biografia del fotògraf i una de les dones que casualment posa en diverses de les seves fotografies suposadament documentals. Aquesta casualitat va desencadenar la possibilitat que el fotògraf periodístic conegut com un dels pares de la fotografia sincera, fingís retratar la veritat dels carrers, anomenant-se a si mateix fotoperiodista quan en realitat són escenificacions amb actors més pròpies de la foto autoral.

Macarena Recuerda Shepherd cerca noves estructures narratives, les seqüències fixes de les quals, possibiliten una lectura diafragmàtica. Una lectura que permeti una sèrie de relacions i associacions, ja que de la mateixa manera que les paraules i les frases obtenen el seu significat un cop s’han vinculat amb la ment del lector, les imatges consecutives poden obrir una infinitat de possibles lectures. Macarena Recuerda ha treballat amb professionals de la talla de Jan Fabre, Pina Bausch i Farruquito. El 2008 va fundar una plataforma de nous creadors difícilment etiquetables pels que el Teatre Alegria és un ecosistema més que amigable.
En acabar la representació, els espectadors tindran la oportunitat de parlar amb els creadors i artistes de l’obra; d’aquesta manera el CAET vol promoure la interacció creador-espectador per tal d’apropar els nous llenguatges escènics al públic.
Facilitem el vídeo que Macarena Recuerda va gravar per a projectar a la roda de premsa: Macarena Recuerda parla als mitjans

FITXA TÈCNICA: Una performance de Macarena Recuerda Shepherd | Coordinador Tècnic audiovisual: Gorka Bilbao | Amb la col•laboració de Manu Morales | Una coproducció del CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa, MiCarteraPatrocina, Festival Neo i Antic Teatre.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).