El CAET – Centre d’arts escèniques Terrassa tanca el primer semestre de 2012 amb rècord de públic

El CAET – Centre d’arts escèniques de Terrassa tanca el primer semestre de 2012 amb rècord de públic:

El Teatre Principal frega al 98% d’ocupació mitjana i el Teatre Alegria, escenari de les noves tendències, arriba al 75% d’ocupació.

El CAET fa balanç del primer semestre de la temporada 2012 superant amb escreix les xifres, ja positives, de l’any 2011. L’espectacle Delicades de T de Teatre ha posat fi al primer semestre de la temporada 2012 del CAET que ha tancat amb un 89,39% de mitjana d’ocupació en els dos teatres. 4.573 espectadors han omplert el Teatre Alegria i el Teatre Principal, tot gaudint de les propostes del Centre d’arts escèniques de Terrassa durant els mesos de gener a juny de 2012.

Aquesta primera temporada ha seguit la línia d’apostar per les noves tendències, els espectacles de producció pròpia, la diversitat d’oferta i la creació i fidelització de públics.
El CAET iniciava el 2012 amb una programació eclèctica, internacional i arriscada que ha estat aplaudida i assimilada per tots els públics. Aquest fet demostra que el CAET, ha assolit un dels seus grans objectius: introduir l’espectador a les noves propostes tot fent-los propers als nous llenguatges i acostant els espectacles ‘TeNeTers’ a tots els egarencs, amb xerrades amb artistes i experts després de les funcions. El Teatre Alegria, on hem pogut veure les obres més transgressores, ha assolit un 74,18% d’ocupació de mitjana. En la seva vessant coproductora, el CAET ha presentat a l’Alegria propostes com 180º de cel de La Virgueria, Greenwich Art Show de la sempre sorprenent Macarena Recuerda Shepherd, Molly Sweeney del director terrassenc Miquel Gorriz i la nova creació d’Àngels Margarit: From B to B.
Per altra banda, el consolidat Teatre Principal ha assolit pràcticament el cent per cent d’ocupació, aconseguint un 97,25% de mitjana. Com sempre, aquest teatre ha estat l’encarregat de portar a la ciutat obres de gran format com Qui té por de Virginia Woolf? amb Emma Vilarasau i Pere Arquillué; el sorprenent Operetta, la deliciosa ironia de T de Teatre amb Delicades¸ el petit Liceu amb Els músics de Bremen i L’any que ve serà millor, d’autoria múltiple, femenina i catalana.
Aquest 2012 ha estat l’any que el CAET ha encetat el seu camí cap a la internacionalització amb dues iniciatives ben diferents. La primera fou la col•laboració en el projecte europeu Trans-mission que es

materialitzà en l’espectacle Aprendre, començar a perdre de Atempo Circ (79,75% d’ocupació al Teatre Alegria). L’altra fou la presentació de l’intercanvi escènic amb segell de germen TNT entre el Teatro delle Forme de Torino i el CAET, que portà a Antonio Damasco des d’Itàlia a Terrassa per treballar i estrenar Comizi d’amore, una obra experimental en clau de comèdia i amb un flamant quintet de corda que fou molt ben rebut pel públic egarenc. Al seu torn el director del CAET, en Pep Pla va impartir també un laboratori a Torino amb el títol d’Ítaca (casa, terra i pa). Ambdós tallers han estat possibles gràcies al paraigua de l’Arianna-Xarxa Euromediterrània de Cultura i Patrimoni.

Dos escenaris, dotze espectacles, quatre estrenes i tres coproduccions han configurat la primera temporada de programació del 2012 del CAET que es valora molt positivament per l’increment de públic i la diversitat d’aquest.

També des del CAET s’impulsa la interacció amb l’espectador a través del cicle Mirades TNT (trobada directa i en viu amb els creadors i intèrprets i experts convidats) i de les eines 2.0: uns comptes de facebook i twitter molt actius i un canal de YouTube amb més de 2.700 visualitzacions. Tot al voltant de la nova web que des del seu llançament al desembre ha rebut més de 6.600 visites. Els espectadors del CAET n’estan contínuament informats al moment de les novetats.

El Centre d’arts escèniques de Terrassa seguirà en aquesta línia pel segon semestre de la temporada, amb una programació que es donarà a conèixer el 19 de juny i preparant un magnífic Festival TNT – Terrassa Noves Tendències, que aquest 2012 complirà els seus primers deu anys de vida i que tindrà lloc del 3 al 8 d’octubre.

Descarrega: Programa CAET gener-juny 2012

This entry was posted in Uncategorized and tagged by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).