El festival TNT es consolida: més espectadors, més diversos i una creixent projecció fan del festival el far de l’avantguarda escènica

TNT | Terrassa Noves Tendències: del 4 al 8 d’octubre

  • Enguany l’ocupació de sala s’ha incrementat fins el 70,75%
  • El creixement exponencial d’espectadors, especialment en els espectacles al carrer, suposa la consolidació del festival com a cita ineludible amb l’avantguarda artística
  • El CAET demostra que les noves tendències no són ni elitistes ni minoritàries: la diversitat del seu públic ho diu tot.
  • El TNT 2012 atrau a més programadors i espectadors joves, arribant així tant al sector professional com al gran públic
  • El CAET no s’atura, aquest cap de setmana estrena l’obra LA FESTA de Spiro Schione, dirigida per Orlando Arocha

Terrassa, 10 d’octubre de 2012| El Festival TNT – Terrassa Noves Tendències va acomiadar aquest dilluns la seva desena edició amb l’espectacle infantil Pinocchio de Roseland Musical al Teatre Principal. Aquest final de festa posa de manifest, una vegada més, que el TNT vol arribar a tots els públics: grans i petits, professionals i aficionats. I així ho demostren les xifres: l’ocupació de les sales ha estat del 70,75%, un 4% més que l’any anterior. L’afluència de públic als espectacles de carrer ha estat massiva, especialment dissabte, dia en què tant la Plaça Vella com el Raval, la plaça de la Torre del Palau i la plaça del Progrés van bullir amb famílies, joves i programadors que, programa en mà, van gaudir de les diverses propostes de teatre i dansa del festival.

L’heterogeneïtat dels espectadors posa de manifest que el TNT és cada cop més conegut per la població i que el CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa està aconseguint que la seva aposta pels nous llenguatges escènics es tradueixi en una diversitat de gustos i públics  i en un apropament de l’avantguarda escènica a aquesta diversitat. El fet que hagin acudit programadors d’arreu del país i de fora, demostra que la projecció del festival va en augment.

Les noves tendències

En aquesta 10a edició del TNT ha reforçat, més que mai, la seva aposta per recolzar nous creadors i les seves propostes innovadores i arriscades. 16 estrenes absolutes, 11 més que l’any passat, i 14 coproduccions CAET, 10 més que l’anterior edició, s’han presentat al festival d’enguany. Mostra d’aquest recolzament per la creació contemporània ha estat el pas pel Festival de peces com #PeroEsPotSaberQueHasMenjat amb Marta Carrasco, el xef Artur Martínez i el ballarí  Iraneu Tranis dirigida per Pep Pla; l’estrena de Brickman Brando Bubble Boom de l’Agrupación Señor Serrano; la Copla del Molino d’Iker Gómez Teatro Físico i l’esperadíssim NEXT d’Àngels Margarit/Cia. Mudances entre d’altres.

Cal destacar també els exitosos holandesos TUIG amb Schraapzucht, amb la increïble instal·lació situada a la Plaça del Progrés, la tendra i sorprenent proposta de Philippe Genty, Voyageurs Immobiles, que inaugurant el festival ja va deixar entreveure que havia de ser un èxit, el colpidor Adiós a los que os habéis ido del basc Asier Zabaleta o la transgressora i alhora propera Spanish Omelette de Sol Picó Cia. de Dansa.

En total han estat 28 espectacles, tots ells pensats per a satisfer gustos ben diversos, la majoria gratuïts o a preu molt reduït, i molt ben distribuïts i concentrats en un sol cap de setmana que de segur esdevindrà cita ineludible amb l’avantguarda escènica. El TNT no ha tingut por a obrir-se al gran públic per tal de demostrar que la innovació no és de gust exclusiu d’elits, sinó que a tothom agrada. I ho ha aconseguit.

DESCARREGA’T EL PROGRAMA: http://issuu.com/caet/docs/programa12_f_xx_def

El CAET no para mai, i dissabte 13 d’octubre presenta l’estrena de l’obra LA FESTA, una coproducció internacional amb Low Cost Projekt i Teatro del Contrajuego. La Sala Maria Plans acollirà un text de gran actualitat i inèdit a Catalunya de l’autor Spiro Schimone, un dels autors més influents de la dramatúrgia italiana actual. En una posada en escena senzilla, directa i al servei de la paraula, La Festa ens situa en el 30è aniversari de noces d’un català i una italiana de classe obrera que transcorre entre malentesos fingits i respostes esperades.

Més informació a:

http://www.caet.cat/programacio-setembre12-gener13/teatre-alegria/item/156-la-festa.html

This entry was posted in Programació and tagged , , by Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa. Bookmark the permalink.

About Festival TNT / CAET - Centre d'arts Escénicas de Terrassa

El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) és un dels tres centres territorials de creació, producció i difusió d’arts escèniques de Catalunya, juntament amb el de Reus i el de Salt-Girona. Creat l’any 2006, i sota la direcció del terrassenc Pep Pla, el CAET aposta pel suport a la creació d’autors contemporanis i a les noves tendències. I ho fa de la mà del teixit social i cultural de Terrassa, amb una llarga tradició escènica. Amb un diàleg íntim i còmplice amb els creadors, és una factoria de l’escena del futur, un laboratori de provatures, un caldo de cultiu on hi passen coses. És per això que impulsa projectes de recerca amb el seu projecte “Germen” i l’estrena d’espectacles de noves tendències amb el projecte de residències que anomena“Fàbrica”. Amb la voluntat de fidelitzar i augmentar els públics de la temporada teatral, el CAET fa un intens treball amb els barris, persones amb discapacitats, col•lectius de nouvinguts, el públic jove i les escoles. Des de la programació de risc més “tenetera” al Festival TNT – Terrassa noves Tendències – que s’ha guanyat un espai en el mapa dels grans festivals del país, Terrassa té un lloc destacat a l’escena catalana com a referent de noves tendències i multidisciplinarietat. El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos. Des del 2010 combina les arts del moviment amb les multidisciplinàries, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzar pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM (Secretaría de Estado de Cultura).