En la cola del Inem 1.1

Guió: Emilio Bujedo, Manu Pradas.

Actors: David García, Jose Malaguilla, Tony Medina, Manu Pradas

Teatreneu

La sempre agradable i necessària comèdia passa aquests dies per un dels seus pitjors moments gràcies a aquest col·lectiu que ha decidit dur a escena els pitjors acudits de la història de l’humor. Aquest grup d’actors, el qual ells mateixos defineixen com esperpèntic, no menteixen al presentar-se com un equip que bé podria procedir del la escola de teatre del Inem si existís, això faltant al respecte als cursos de l’atur que en aquests moments de crisi real estan sent la llum en l’horitzó per a molts.

Els personatges estereotipats i excessius en la seva caracterització conten un després d’altre acudits trivials i dolentíssims buscant en l’espectador una complicitat sense reflexió i basada en el pitjor humor castís i mediàtic. Aquesta colla intenta sobrepassar la línia del políticament correcte però es queda a les portes de la comèdia. Mes que una obra de teatre això sembla una exercici improvisació en unes colònies per a nens que han estat criats per un bombardeig d’informació televisiva carregada de notícies del cor. Ells mateixos, a l’iniciar l’espectacle adverteixen que no pretenen intel·lectualitats, i és cert; però una cosa és deixar les pretensions seudo-intel·lectuals per a fer un humor babau i altra tractar a l’espectador com si fos retrassat fent-li pagar per a rebre una tirallonga de gags molt vists, freturosos d’espurna, previsibles i un joc final amb el públic digne dels pitjors moments de l’animació de baix cost.

Per altra banda sorprèn d’aquests nois que paral·lelament a la seva proposta escènica duen un canal en internet (www.proscritos.tv) en el qual deixen veure un nivell de creativitat, reflexió i sensibilitat molt mes alt que l’ofert sobre les taules del la sala petita del Teatreneu. En definitiva l’exercici de comèdia que encara que ximple i buit fa riure, és molt menys recomanable que la seva pàgina web la qual si val la pena el seu seguiment.

Acerca de elcriticoindependiente

Crítico de teatro del Independent de Gràcia
Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.