Cicle de conferències teatrals “lectures2go” amb el Goethe Institute de Barcelona

Cicle de conferències teatrals "lectures2go" amb el Goethe Institute

 

L’Institut del Teatre presenta en el marc del Màster Oficial Interuniversitari d’Estudis Teatrals (MOIET) el cicle de conferències “lectures2go” , organitzat en col·laboració amb el Goethe Institute de Barcelona.

 

 

Concebut pels directors de teatre Frithwin Wagner-Lippok i Christina Schmutz es tracta de presentacions que combinen teoria i pràctica, creades per a internet amb elements teatrals performatius, que se centren en temes d’estètica teatral, i el seu desenvolupament i rellevància en la societat i la política.

Les conferències es desenvolupen en directe, davant d’un públic que gaudeix al mateix temps tant de la teoria com de la pràctica teatral. Una vegada gravades i transformades en “còpies performatives”, es publicaran a internet.

“lectures2go” forma part també d’un projecte sobre la funció social i estètica de les emocions en el teatre contemporani i convida diferents directors a parlar de la seva experiència al voltant del tema.

PROGRAMA:

Dilluns 21 de novembre

Stefan Kaegi (Rimini Protokoll): “Ausnahmezustände des Theatralen“ / “Estats excepcionals del teatral”

Stefan Kaegi, un dels fundadors de “Rimini Protokoll” de Berlín, ens guiarà en “Ausnahmezustände des Theatralen” / “Estats excepcionals del teatral” pel projecte “Ciutats Paral·leles” / “Parallele Städte” amb la dramaturga argentina Lola Arias. En “Ciutats paral·leles” es van crear obres per a cases, biblioteques públiques o altres espais funcionals amb la intenció d’intervenir en ells i transformar-los en escenaris temporals que possibilitessin l’accés subjectiu dels espectadors.

Dimarts 22 de novembre

Alexander Karschnia: „Der kommende Aufstand nach Schiller“ /“La rebel·lió que arriba segons Schiller“

Alexander Karschnia parlarà de la seva obra “Der kommende Aufstand nach Schiller”/ “La rebel·lió que arriba segons Schiller”, fent referència a altra obra de Schiller “Der Abfall der Niederlande”/“La rebel·lió dels Països Baixos” i entrellaçant actualitat social amb teoria teatral.

Dimecres 23 de novembre

Kattrin Deufert i Thomas Plischke (deufert&plischke): “Subversive Bodies”/”Cossos subversius”

A “Subversive Bodies”, el duo de coreògrafs i actors Kattrin Deufert i Thomas Plischke ens introdueixen en “la coreografia social”. L’existent, que seguia sense tenir ni forma ni nom, apareix ara, i les diferències entre persona, dansa, teatre i art generen “cossos subversius” del canvi.

Dijous 24 de novembre

Frithwin Wagner-Lippok & Christina Schmutz: „Wo zum Teufel ist Schneewittchens performative Slipeinlage geblieben?“/“On dimonis s’ha ficat el salvaslip performatiu de Blancaneu?”

A la conferència de clausura titulada „Wo zum Teufel ist Schneewittchens performative Slipeinlage geblieben?“/“On dimonis s’ha ficat el salvaslip performatiu de Blancaneu?”, Frithwin Wagner-Lippok i Christina Schmutz enllacen el projecte de “lectures2go” amb el seu projecte propi sobre el performatiu i les emocions en el teatre contemporani.

ENTRADA LLIURE
Auditori de l’Institut del Teatre. 18 hores.
En alemany amb traducció simultània en castellà
Les conferències tenen una durada aproximada d’una hora.

Més info: https://www.facebook.com/event.php?eid=203767653030953

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.