CRIDA PER A PROPOSTES ARTÍSTIQUES LIMINAL 2014

(Versión en castellano abajo)

Un any més després de l’estiu arrenca el projecte Liminal Gr. És possible que molts de vosaltres ja conegueu la nostra manera de treballar. El sistema de funcionament és molt senzill: Proposem mitja dotzena de temes i els discutim a les xarxes. Creadors i persones espontànies proposen accions o activitats artístiques de reflexió sobre cada tema. I un dia es presenten a l’Antic Teatre. Aquí sota trobeu les dates d’aquest any.

El comissaris del projecte Liminal Gr som Pilar Cruz  i Marc Roig. Si esteu interessats en presentar alguna proposta podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a info@liminalgr.org. La remuneració és petita però pot permetre costejar les despeses de producció i una mica més.

Els liminals d’aquest any són una mica particulars. Dos d’ells prenen forma de taller. Plantegem el Liminal “Artesanía de l’insult” com un taller per aprendre a insultar. Estem buscant persones que puguin animar aquest taller. El Liminal “Tot a 100 i menys”  tindrà forma de taller de manualitats i servirà per a trobar nous usos creatius a objectes o aparells espatllats o de rebuig.

El Liminal “Viure recluït” vol ser una reflexió oberta sobre les formes d’aïllament i solitud del nostre temps. El Liminal “Tenir cotxe és poder…” vol reflexionar sobre mobilitat, tecnologia i poder. I finalment el darrer Liminal de l’any serà una selecció d’alguns dels espectacles o de les accions més recordades al llarg dels cinc anys del projecte.

Liminal permet aproximacions des de disciplines diverses… teatre, dansa, arts visuals, disseny, artesania, música, antropologia, literatura, estudis culturals, semiòtica, periodisme, publicitat… Ens interessa sobretot analitzar la ritualitat de les nostres creences, com naturalitzem les nostres conviccions, (treballar, enamorar-se, vestir-se bé, fer esport, menjar sà, anar de vacances…)  Les persones que han participat a algun Liminal ja saben que el resultats de cada tema acostumen a ser força sorprenents. Al llarg de cinc anys hem tingut aportacions de tot tipus i amb creadors o pensadors de reconegut prestigi. Si ets ballarí, director de teatre, performer, artista visual, antropòleg, dissenyador de roba, flaneur, cantant d’opera, atrevist, creatiu publicitari, despistat o senzilament mal parlat, contacta amb nosaltres.

Aquí sota teniu una breu reflexió sobre cada tema. A finals d’agost penjarem a la nostra web, (www. liminalgr.org), una reflexió més àmplia sobre cada tema. Si esteu interessants en participar no dubteu en contactar amb nosaltres i estudiar  possibilitats.

Viure recluit

Dimarts 30 de setembre

20h. 5euros +IVA.

La Modernitat s’inaugura sota la idea de que l’aïllament i la reclusió han de ser el càstig per als ciutadans que infringeixen la llei. (I fins i tot es diu que les presons poden tenir una missió reformadora). Però també és cert que la idea d’aïllament i reclusió es troba en plena transformació als nostres dies. Hi ha qui diu que les xarxes socials generen una sociabilitat efervescent, sobreexposada i enganyosa, a les antípodes d’una relació compromesa; una nova solitud. I al contrari, a les presons es generen comunitats i relacions personals, que tot i que semblen aspres semblen realment autèntiques. Tot plegat ens interessa.

Artesania de l’insult

Dimarts 14 d’octubre

20h. 5euros +IVA.

Per a què serveix l’insult ? Sembla que té una funció expressiva i sembla que té una funció sintàctica, com un signe de puntuació. La potència de l’insult depèn de la seva explosibitat, emotivitat i blasfèmia.  El tipus d’insult també ens parla de la religiositat de cada comunitat. Per a aquest Liminal organitzarem un taller per aprendre a insultar. Hi convidarem antropòlegs, performers, ballarins i masoquistes. Hi esteu tots convidats.

Tenir cotxe és poder…

Dimarts 11 de novembre.

20h. 5euros +IVA.

I finalment fem un Liminal sobre aquest gran tema. Mitologia pura. Els anuncis de cotxe són el mite del pare de família “sacrificat”, del conductor  “independent” en un paisatge solitari, del jove “exitós” que lliga amb unes noies… en definitiva la dominació heterosexual mitificada. Si això és així la pregunta és evident: La tecnologia està al servei d’aquests mites “caducats” o està al servei de la mobilitat?  La tecnologia o la sinuositat en les formes dels cotxes és masculina o femenina? Començarem aquest Liminal analitzant anuncis i després ens preguntarem sobre si necessitem cotxes i transports: On hem d’anar? Tenim pressa? I encara un altre tema: Avui l’industria automobilistica té més ajuts públics que la cultura o l’educació.  És això el què volem?

Tot a 100 i menys

Dimarts 9 de desembre

20h. 5 euros + IVA.

En aquest Liminal convidarem a 10 artistes a fer una instal·lació d’art contemporani amb 10 euros de coses comprades al “xino” de la cantonada. I després els comissaris anirem a sopar amb els artistes a un bon restaurant. Si pot ser anirem a sopar a un restaurant galaico-cantonès, col·loquialment coneguts com “xinegos”.  Però en aquest Liminal no parlarem ni de la màfia de l’art contemporani, ni de la màfia xinesa, ni de les subvencions, ni de tot aquest embolic de les ciutats creatives amb museus d’art i amb inversors xinesos.  El què ens interessa és preguntar-nos sobre tenir la casa plena d’articles barats, inútils i espatllats.  Tot a 100 pessetes o a un euro, que és el mateix. Bricolejar amb objectes inútils i espatllats genera noves possibilitats de pensament, noves creativitats. Vingueu als nostres tallers artístics! Això si que és pensament salvatge!

Liminal GR 5 anys, grans èxits.

Dijous 18 de desembre

20h. 5 euros + IVA.

5 edicions de Liminal!, 50 sessions, (25 de reflexxó i 25 d’acció)!!, 150 artistes a l’escenari!!!, 2.500 espectadors!!!!, 3.500 seguidors a les xarxes!!!!!. Milers i milers de missatges i piulades a les xarxes!!!!!!!. A grans trets aquests seràn els números arrodonits quan acabem aquest any. Soroll, molt de soroll: Liminal GRRRR… quantes  idees enrabiades, quants disbarats i quanta energia creativa: moments inoblidables i molts signes d’admiració !!!!!!!!!!!!!!. El darrer Liminal d’aquest any serà un especial grans èxits amb els millors espectacles de tots els temps. Els més riguts i els més celebrats. Senyores i senyors, per totes vostès Liminal GR, especial 5 anys. Agradecida y emocionada sólo puedo decir gracias por venir!

CASTELLANO

Llamada para propuestas artísticas Liminal 2014

Un año más después del verano arranca el proyecto Liminal Gr. Es posible que muchos de vosotros ya conozcáis nuestra manera de trabajar. El sistema de funcionamiento es muy sencillo: Proponemos media docena de temas y los discutimos en las redes. Creadores y personas espontáneas proponen acciones o actividades artísticas de reflexión sobre cada tema. Y un día se presentan en el Antic Teatre. Aquí abajo encontráis las fechas de este año.

Los comisarios del proyecto Liminal Gr somos Pilar Cruz y Marc Roig. Si estás interesado en presentar alguna propuesta puedes ponerte en contacto con nosotros a infor@liminalgr.org. La remuneración es pequeña pero puede permitir costear los gastos de producción y algo más.

Los liminales de este año son un poco particulares. Dos de ellos toman forma de taller. Planteamos el Liminal “Artesanía del insulto” como un taller para aprender a insultar. Estamos buscando personas que puedan animar este taller. El Liminal “Todo a 100 y menos” tendrá forma de taller de manualidades y servirá para encontrar nuevos usos creativos a objetos o aparatos estropeados o de desecho.

El Liminal “Vivir encerrado” quiere ser una reflexión abierta sobre las formas de aislamiento y soledad de nuestro tiempo. El Liminal “Tener coche es poder …” quiere reflexionar sobre movilidad, tecnología y poder. Y finalmente el último Liminal del año será una selección de algunos de los espectáculos o de las acciones más recordadas a lo largo de los cinco años del proyecto.
Liminal permite aproximaciones desde disciplinas diversas … teatro, danza, artes visuales, diseño, artesanía, música, antropología, literatura, estudios culturales, semiótica, periodismo, publicidad … Nos interesa sobre todo analizar la ritualidad de nuestras creencias, como naturalizamos nuestras convicciones, (trabajar, enamorarse, vestirse bien, hacer deporte, comer sano, ir de vacaciones …) las personas que han participado en algún Liminal ya saben que los resultados de cada tema suelen ser bastante sorprendentes. A lo largo de cinco años hemos tenido aportaciones de todo tipo y con creadores o pensadores de reconocido prestigio. Si eres bailarín, director de teatro, performer, artista visual, antropólogo, diseñador de ropa, flaneur, cantante de opera, atrevido, creativo publicitario, despistado o simplemente mal hablado… contacta con nosotros.

Aquí debajo tenéis una breve reflexión sobre cada tema. A finales de agosto colgaremos en nuestra web una reflexión más amplia sobre cada tema. Si estás interesado en participar no dudes en contactar con nosotros y estudiar posibilidades.

Vivir encerrado
Martes 30 de septiembre
20h. 5 euros + IVA.

La Modernidad se inaugura bajo la idea de que el aislamiento y la reclusión deben ser el castigo para los ciudadanos que infringen la ley (e incluso se dice que las cárceles pueden tener una misión reformadora). Pero también es cierto que la idea de aislamiento y reclusión se encuentra hoy en plena transformación. Hay quien dice que las redes sociales generan una sociabilidad efervescente, sobreexpuesta y engañosa, a las antípodas de una relación comprometida. En definitiva, una nueva soledad. Y al contrario, en las cárceles se generan comunidades y relaciones personales, que aunque parecen ásperas parecen realmente auténticas. Todo ello nos interesa.

Artesanía del insulto
Martes 14 de octubre
20h. 5 euros + IVA.

¿Para qué sirve el insulto? Parece que tiene una función expresiva y parece que tiene una función sintáctica, como un signo de puntuación. La potencia del insulto depende de su explosividad, emotividad y capacidad de blasfemia. El tipo de insultos también nos habla de la “religiosidad” de cada comunidad. Para este Liminal organizaremos un taller para aprender a insultar al que invitaremos antropólogos, performers, bailarines y masoquistas. Estáis todos invitados.

Tener coche es poder …
Martes 11 de noviembre.
20h. 5 euros + IVA.

Y finalmente hacemos un Liminal sobre este gran tema. Mitología pura. Los anuncios de coche son el mito del padre de familia “sacrificado”, del conductor “independiente” en un paisaje solitario, del joven “exitoso” que liga con unas chicas … en definitiva la dominación heterosexual mitificada. Y si esto es cierto, la pregunta es evidente: ¿La tecnología está al servicio de estos mitos “caducados” o está al servicio de la movilidad? ¿La tecnologia o la sinuosidad en la forma de los coches es masculina o femenina? Comenzaremos este Liminal analizando anuncios y luego nos preguntaremos sobre si necesitamos coches y transportes: ¿Dónde hay que ir?, ¿Tenemos prisa? Y aún otro tema: Hoy la industria automovilistica tiene más ayudas públicas que la cultura o la educación.¿Es esto lo que queremos?

Todo a 100 y menos

Martes 9 de diciembre
20h. 5 euros + IVA.
En este Liminal invitaremos a 10 artistas a hacer una instalación de arte contemporáneo con 10 euros de cosas compradas en el “chino” de la esquina. Y después los comisarios iremos a cenar a un buen restaurante con los artistas.. Si puede ser iremos a cenar a un restaurante galaico-cantonés, coloquialmente conocidos como “chinegos”. Pero no, en este Liminal no hablaremos ni de la mafia del arte contemporáneo, ni de la mafia china, ni de las subvenciones, ni de todo este lío de las ciudades creativas con museos de arte con inversores chinos. Lo que nos interesa aquí es preguntarnos sobre tener la casa llena de artículos baratos, inútiles y estropeados. Todo a 100 pesetas o un euro, que es lo mismo. Bricolear con objetos inútiles y estropeados genera nuevas posibilidades de pensamiento, nuevas creatividades. ¡Venid a nuestros talleres artísticos! ¡Esto sí que es pensamiento salvaje!

Liminal GR 5 años, grandes éxitos.
Jueves 18 de diciembre

20h. 5 euros + IVA.

¡5 ediciones de Liminal!, ¡50 sesiones (25 de reflexión y 25 de acción)!, ¡150 artistas en el escenario!, ¡¡2.500 espectadores!!, ¡¡¡3.500 seguidores en las redes!!!. ¡¡¡Miles y miles de mensajes y tweets en las redes!!!. A grandes rasgos estos serán los números redondeados cuando terminemos este año. Ruido, mucho ruido: Liminal grrrr … cuántas ideas rabiosas, cuántos disparates y cuánta energía creativa: momentos inolvidables y muchos signos de admiración! !. El último Liminal de este año será un especial grandes éxitos con los mejores espectáculos de todos los tiempos. Los más reídos y los más celebrados. Señoras y señores, por todas ustedes Liminal GR, especial 5 años. Agradecida y emocionada solamente puedo decir gracias por venir!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to CRIDA PER A PROPOSTES ARTÍSTIQUES LIMINAL 2014

  1. Ringo says:

    Liminales que buen regreso… ya les echamos de menos!!
    Muy buenas propuestas… eso promete!

Comments are closed.