PROPER DIMARTS 22 LIMINAL POP-STARS, CORN-FLAKES… Programació a la vista

 

 

Ja teniu aquí la programació del proper Liminal Gr. Com diu l’anunci de patates fregides, cuando haces pop ya no hay stop. I efectivament aquest Liminal va de pop-stars però també va de corn-flakes o d’una manera fastfood de consumir l’erotisme. Ens agrada la vehemència, la provocació i una actitud desvergonyida en general però no tenim clar si aquesta onada d’intimitat intimidatòria de les popstars es rebel·lia feminista o menjar ràpid. Com hem d’interpretar aquesta nova mitologia pop del me gusta ser una zorra?

Aquest últim Liminal de l’any ens ha portat molta feina i ens ha quedat una mica sopar d’empresa o happy festa de nadal. Tant debò totes fossin així. La Pilar i el Fito han estat treballant amb el grup Habitació 1418 del MACBA. La Pilar els hi ha mostrat imatges pop i després l’Aimar Pérez-Galí ha preparat un taller sobre la performance de les estrelles. En Marc ha anat a l’escola d’arts escèniques ESART on el Soren Ervinson estava realitzant un curs de performance. En Soren ha treballat amb els alumnes una proposta escènica com a proposta final del curs. L’Alba Mayol ha treballat amb un col·lectiu de gent gran sobre la presentació en escena de les popstars. El resultat d’aquests tres tallers són tres performances col·lectives pel proper Liminal. I com deia en Lou Reed les noïes diuen DO, DO, DO… Gràcies a tots! 

I evidentment no té cap sentit fer tot això si no va acompanyat d’una reflexió potent sobre el tema. I ningú millor que Patricia Soley-Beltran, Premi Anagrama 2015 amb ¡Dvinas! Modelos, poder, mentiras

Reflexió, bon humor i crispetes per a l’últim Liminal de l’any 2015. Bon any! “El basurero les desea…”

 

 

 

POPSTARS, CORNFLAKES, SEXPORN 

22 de desembre a les 19:30
Antic Teatre
Preu de la entrada: 5€ + IVA. Menors de 20 anys gratuït
Article de reflexió a la web

 

19:30 – PATRÍCIA SOLEY-BELTRAN 
Antes sexy que sencilla

Una mirada històrica a la canviant relació entre cos i identitat, i la seva connexió amb el desenvolupament de les societats de consum, posarà en context el pas del cultiu al culte al cos i l’apropiació de la intimitat i la rebel·lió com a estratègies de màrqueting. L’actual hipersexualització de la música i la moda es connecten amb els conceptes de treball corporal, capital corporal i eròtic.

Biografia
Patrícia Soley-Beltran és Doctora en Sociologia del Gènere (Universitat d’Edimburg) i Master of Arts en Història Cultural (Universitat d’Aberdeen). Ha guanyat el 43é Premi Anagrama d’Assaig amb ¡Divinas! Modelos, poder y mentiras (Anagrama, Barcelona 2015). És també autora de Transexualidad y la Matriz Heterosexual: un estudio crítico de Judith Butler (Bellaterra, Barcelona 2009) i Judith Butler en disputa. Lecturas sobre la performatividad (editora, Egales, Barcelona 2012), així com de nombrosos articles en revistes científiques i divulgatives.

www.patriciasoley.com

 

 

 

20:15 – HABITACIÓ 1418 / Aimar Pérez Galí
L’auca de l’Anaconda

“La meva Anaconda no vol pas res tret que tinguis un bon paner, òndia!”
Visions i revisions de l’univers artístic de Nicki Minaj.

Aquest projecte és una intervenció d’Habitació 1418 conduïda per Aimar Pérez Galí.

Biografia
Habitació 1418  és una proposta del MACBA i el CCCB, un nou espai d’activitat per al públic d’entre 14 i 18 anys. Neix com a plataforma altament flexible i són els mateixos usuaris els que modulen el perfil. Habitació 1418 desplega una programació continuada d’activitats i fa un ús lliure dels recursos que el MACBA i el CCCB suggereixen. El programa vol arribar a joves de l’àrea metropolitana i desenvolupar una vinculació especial amb el Raval. A càrrec de Fito Conesa.

Aimar Pérez Galí desenvolupa la seva pràctica en el camp de les arts performàtiques com a ballarí, coreògraf, investigador, pedagog i escriptor.

http://www.habitacio1418.org
http://www.aimarperezgali.com

 

 

20:45 – SOREN EVINSON en col·laboració amb Laura Roqué, Núria Serra, Nil Farré

Junt amb alguns alumnes de segon any d’ESART, col·laboren per donar una resposta a aquesta edició de Liminal. Avui, dimecres 16 de desembre de 2015, ha estat la primera trobada. Han parlat més a favor que en contra de Nicky Minaj i Miley Cyrus. Algú ha suggerit que ridiculitzar-les és masclisme encriptat. Una altra persona ha dit Es que si vol ensenyar el cul doncs que ensenyi el cul. També li han ensenyat a Soren un vídeo d’una Belieber. Soren els hi ha mostrat tota una sèrie de fotos posporno. En un moment de l’assaig han acordat intentar fer han combustió escènica.

Biografia
Soren Evinson resideix a Londres des de 2010, quan va anar a estudiar un Màster en arts performatives al Central School of Speech and Drama. Des de fa uns anys, construeix peces escèniques amb elements i referències a instal·lacions vives, literatura i música, a on el text, els cossos i l’espai interactuen formant i organitzant l’estructura i el contingut.

http://sorenevinson.com

 

 

21:15 – COOPERATIVA GENERAL HUMANA / Alba Mayol-Curci
Euphoria in five acts

El projecte es construeix sobre la fricció de llenguatges escènics i la seva potencialitat de desactivació de constructes ideològics. Es re-llegeixen els clixés presents a vídeos musicals de consum massiu i es construeix una escenificació utilitzant com a base les tècniques del teatre clàssic.

Biografia
Cooperativa General Humana crea projectes escènics. Treballa a partir de la literatura, la música electrònica, el vídeo, el dibuix i la fotografia. El seu principal focus d’interès es la subjectivitat individual com a font de narratives romàntiques, primaries i artificials. Altres interessos intermitents són l’apropiació indeguda, els processos de legitimació, allò d’un sol ús, els cossos dòcils i les selves fosques.

www.cooperativageneralhumana.org
www.albamayolcurci.net

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.