instal·lació-performance de Marta Lodola a Materic.org

cat_______________________________

Els convidem a la presentació de la instal·lació-performance de Marta Lodola (Itàlia), seleccionada per a la residència artística 22cubic de Materic.org

ACTIONS AGAINST BORDERS #1 BREAKING POINT
és un projecte que fusiona l’espai urbà i la pràctica performativa com una investigació sobre el significat real de les fronteres de la nostra societat. El procés genera una creació llarga i contínua d’un arxiu d’àudio, que recopila experiències, històries i condicions socials en un viatge itinerant. Aquest projecte s’ha desenvolupat des del 2017 a Berlín (DE), Atenes (GR) i Treviso (IT).

HORARI
28 // 09 // 2019
18H-22H
ENTRADA
PREU LLIURE
ARTISTA
MARTA LODOLA
(Itàlia)
Artista de performance i artista visual. El 2006 es trasllada a Milà, on es gradua en pintura a l’Acadèmia de Belles Arts, Brera.
Treballa amb vídeo, disparador fotogràfic automàtic, art d’acció, performance art i il·lustració, també interessada en sociologia, filosofia política, antropologia, processos culturals, activisme polític i literatura ciberpunk.
El 2012 participa en el seminari d’investigació “Foucault: per una genealogia del soggetto” a NABA New Academy per a Belles Arts a Milà, curada per Antonio Caronia i Amos Bianchi.Després de la seva graduació, comença a col·laborar amb organitzacions sense ànim de lucre, espais autogestionats i col·lectius autoorganitzats. Des del 2011 col·labora amb Valerio Ambiveri, a la seva investigació sobre la dualitat, els cossos bessons, la identitat i l’alter ego. L’any 2013 participa en l’esdeveniment promogut per la Comune di Milano i Chan Association “Con tuoi occhi” a Colonne di San Lorenzo, un dels carrers principals al cor de Milà durant el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Durant el mateix any, emprèn una nova investigació en relació amb les arts i la música multimèdia, sota el pseudònim de Monnalisa Overdrive. El 2014 crea el grup artístic “Contamina” en col·laboració amb Marco De Meo, promovent accions performatives dins de la col·lectivitat de Cologno Monzese, en referència a la discriminació, la violència de gènere i l’homofòbia. Al mateix temps, participa en l’ITfestival, Festival de Teatre Independent a la Fabbrica del Vapore. El 2015 es trasllada a Berlín, on es presenta i exposa obra en esdeveniments de nivell internacional.Ha exposat i presentat obre en viu al Sofia Underground International Performance Art Festival, NG / Sofia Arsenal – Museum of Contemporary Art (Sofia – BUL), Harvesting Mind – Geist Ernten SALO Räume (Braunschweig – DE), OKK Organ Kritischer Kunst (Berlín – DE), SynAthina (Atenas – GR) Studio Ilka Theurich 20, ZINNOBER (Hannover – DE), 4a International Performance Art Week-End a la Luisa Catucci Gallery (Berlín – DE), “You have to decide where is your home” GlogauAIR (Berlín – DE), CIPAF Cyprus International Performance Art Festival (Mitsero – CY), 48 Stunden Neukölln 2016 a Luisa Catucci Gallery (Berlín – DE), WIPAW Warsaw International Performance Art Weekend (Varsovia – PL), Ex Oratorio San Lupo (Bèrgam – IT), Galeria Mario Sironi-Instituto Italiano de la Cultura (Lima – PE), Batiment B i París8 (París – FR).

Ha estudiat amb Zierle & Carter, Christina Georgiou, Dagmar I. Glausnitzer-Smith, Bilwa Costa i Jasmin Schaitl, Alissa Lynes, Roberto Lun, Sigal Zouk i Jan Burkhardt.

Segueix un camí de capacitació que reuneix diverses disciplines que involucren la consciència corporal i l’assistència a laboratoris i tallers d’improvisació de contact, dansa teatral, dansa contemporània, performance art, ioga i pràctiques holístiques.

esp__________________________
instalación-performance de Marta Lodola en Materic.org
Les invitamos a la presentación de la instalación-performance de Marta Lodola (Italia), seleccionada para la residencia artística 22cubic de Materic.org

ACTIONS AGAINST BORDERS #1 BREAKING POINT
es un proyecto que fusiona el espacio urbano y la práctica performativa como una investigación sobre el significado real de las fronteras de nuestra sociedad. El proceso genera una creación lenta y continua de un archivo de audio, que recopila experiencias, historias y condiciones sociales en un viaje itinerante. El proyecto está en curso desde el 2017 y se ha desarrollado en Berlín (DE), Atenas (GR) y Treviso (IT).

HORARIO
28 // 09 // 2019
18H-22H

ENTRADA
PRECIO LIBRE
ARTISTA
MARTA LODOLA
(Italia)Artista de performance y artista visual. En 2006 se muda a Milán, donde se gradúa en pintura en la Academia de Bellas Artes, Brera.
Trabaja con video, disparador automático fotográfico, arte de performance e ilustración, interesada también en sociología, filosofía política, antropología, procesos culturales, activismo político y literatura ciberpunk.
En 2012 participa en el seminario de investigación “Foucault: per una genealogia del soggetto” en NABA New Academy of Fine Arts en Milán, curada por Antonio Caronia y Amos Bianchi.Después de su graduación, comenzó a colaborar con organizaciones sin fines de lucro, espacios autogestionados y colectivos autoorganizados. Desde 2011 colabora con Valerio Ambiveri, en su investigación acerca de la dualidad, los cuerpos gemelos, la identidad y el alter ego. En 2013 participa en el evento promovido por Comune di Milano y Chan Association “Con i tuoi occhi” en Colonne di San Lorenzo, una de las calles principales en el corazón de Milán durante el Día Internacional para la eliminación de la violencia contra las mujeres. Durante el mismo año, emprende una nueva investigación en conexión con las artes y la música multimedia, bajo el seudónimo de Monnalisa Overdrive. En 2014 crea el grupo artístico “Contamina” en colaboración con Marco De Meo, promoviendo acciones performativas dentro de la colectividad de Cologno Monzese, en referencia a la discriminación, la violencia de género y la homofobia. Al mismo tiempo, participa en el ITfestival, Festival de Teatro Independiente en Fabbrica del Vapore. En 2015 se muda a Berlín, donde se presenta y exhibe obra en eventos de nivel internacional.Ha expuesto y presentado obra en vivo en el Sofia Underground International Performance Art Festival, NG / Sofia Arsenal – Museum of Contemporary Art (Sofia – BUL), Harvesting Mind – Geist Ernten SALO Räume (Braunschweig – DE), OKK Organ Kritischer Kunst (Berlín – DE), SynAthina (Atenas – GR) Studio Ilka Theurich 20, ZINNOBER (Hannover – DE), 4th International Performance Art Week-End en Luisa Catucci Gallery (Berlín – DE), “You have to decide where is your home” GlogauAIR (Berlín – DE) , CIPAF Cyprus International Performance Art Festival (Mitsero – CY), 48 Stunden Neukölln 2016 en Luisa Catucci Gallery (Berlín – DE), WIPAW Warsaw International Performance Art Weekend (Varsovia – PL), Ex Oratorio San Lupo (Bergamo – IT), Galeria Mario Sironi-Instituto Italiano de la Cultura (Lima – PE) y Batiment B, Paris8 (París – FR).Estudió con Zierle & Carter, Christina Georgiou, Dagmar I. Glausnitzer-Smith, Bilwa Costa y Jasmin Schaitl, Alissa Lynes, Roberto Lun, Sigal Zouk y Jan Burkhardt.

Ella sigue un camino de entrenamiento que reúne varias disciplinas que involucran la conciencia corporal y asiste a laboratorios y talleres de improvisación de contact, danza teatral, danza contemporánea, performance art, yoga y prácticas holísticas.
C/ de Gonçal Pons, 23 1-1
08902 L’Hospitalet de Llobregat
+34 93 515 76 68
Esta entrada fue publicada en Activitats y etiquetada , , , , , , , , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.