Taller de creació de marionetes amb Juliana Notari

Juliana Notari piel ojos corazón taller de creación de marionetas en materic.orgcat//
Taller intensiu de creació de marionetes des de la connexió corporal, visceral i subjectiva amb una matèria triada per a la composició de textura, dramatisme i gestualitat.
Per Juliana Notari, l’elecció de les matèries que componen la construcció de la marioneta defineix el moviment i l’existència de l’objecte animat. Artistes i educadores aprendran una forma inèdita i personal de construir marionetes, així com una eina per a la creació artística i l’educació transformadora.
El pensament és espiral. Dins de tot procés creatiu passem moltes vegades pels mateixos punts, cada vegada amb una mirada i perspectiva diferents. Les diferents etapes del procés es barregen i se separen. És la incansable acció de morir i viure, d’observar i sentir el que és part i tot. Les marionetes de Juliana Notari estan fetes amb automatèries, és a dir, elements vivencials, com roba, fulles, plantes, terres, fils, fibres o sang.

DATES I HORARIS
8, 9 i 10 de Novembre 2019
divendres // 18H a 22H
dissabte // 11H a 15H – 16:30H a 19:30H
diumenge // 11H a 15H – 16:30H a 19:30H
_18H DE TALLER_

INSCRIPCIONS i INFORMACIÓ
marionetelivre@sindominio.net

+info: http://www.materic.org/ca/taller-de-creacio-de-marionetes-amb-juliana-notari/

esp//
Taller intensivo de creación de marioneta desde la conexión corporal, visceral y subjetiva con una materia elegida para la composición de textura, dramaticidad y gestualidad.
Para Juliana Notari, la elección de las materias que componen la construcción de la marioneta define el movimiento y la existencia del objeto animado. Artistas y educadores aprenderán una forma inédita y personal de construir marionetas, así como una herramienta para la creación artística y la educación transformadora.
El pensamiento es espiral. Dentro de todo proceso creativo pasamos muchas veces por los mismos puntos, cada vez con una mirada y perspectiva diferentes. Las distintas etapas del proceso se mezclan y se separan. Es la incansable acción de morir y vivir, de observar y sentir lo que es parte y todo. Las marionetas de Juliana Notari están hechas con automaterias, es decir, elementos vivenciales, como ropa, hojas, plantas, tierras, hilos, fibras o sangre.

FECHAS Y HORARIOS
8,9 y 10 de noviembre 2019
viernes // 18H a 22H
sábado // 11H a 15H – 16:30H a 19:30H
domingo // 11H a 15H – 16:30H a 19:30H
_18H DE TALLER_

INSCRIPCIONES e INFORMACIÓN
marionetelivre@sindominio.net

+info: http://www.materic.org/taller-de-creacion-de-marionetas-con-juliana-notari/

Juliana Notari piel ojos corazón taller de creación de marionetas en materic.org

Publicado en Activitats | Etiquetado , , , , , , , , , , , , | Deja un comentario

instal·lació-performance de Marta Lodola a Materic.org

cat_______________________________

Els convidem a la presentació de la instal·lació-performance de Marta Lodola (Itàlia), seleccionada per a la residència artística 22cubic de Materic.org

ACTIONS AGAINST BORDERS #1 BREAKING POINT
és un projecte que fusiona l’espai urbà i la pràctica performativa com una investigació sobre el significat real de les fronteres de la nostra societat. El procés genera una creació llarga i contínua d’un arxiu d’àudio, que recopila experiències, històries i condicions socials en un viatge itinerant. Aquest projecte s’ha desenvolupat des del 2017 a Berlín (DE), Atenes (GR) i Treviso (IT).

HORARI
28 // 09 // 2019
18H-22H
ENTRADA
PREU LLIURE
ARTISTA
MARTA LODOLA
(Itàlia)
Artista de performance i artista visual. El 2006 es trasllada a Milà, on es gradua en pintura a l’Acadèmia de Belles Arts, Brera.
Treballa amb vídeo, disparador fotogràfic automàtic, art d’acció, performance art i il·lustració, també interessada en sociologia, filosofia política, antropologia, processos culturals, activisme polític i literatura ciberpunk.
El 2012 participa en el seminari d’investigació “Foucault: per una genealogia del soggetto” a NABA New Academy per a Belles Arts a Milà, curada per Antonio Caronia i Amos Bianchi.Després de la seva graduació, comença a col·laborar amb organitzacions sense ànim de lucre, espais autogestionats i col·lectius autoorganitzats. Des del 2011 col·labora amb Valerio Ambiveri, a la seva investigació sobre la dualitat, els cossos bessons, la identitat i l’alter ego. L’any 2013 participa en l’esdeveniment promogut per la Comune di Milano i Chan Association “Con tuoi occhi” a Colonne di San Lorenzo, un dels carrers principals al cor de Milà durant el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Durant el mateix any, emprèn una nova investigació en relació amb les arts i la música multimèdia, sota el pseudònim de Monnalisa Overdrive. El 2014 crea el grup artístic “Contamina” en col·laboració amb Marco De Meo, promovent accions performatives dins de la col·lectivitat de Cologno Monzese, en referència a la discriminació, la violència de gènere i l’homofòbia. Al mateix temps, participa en l’ITfestival, Festival de Teatre Independent a la Fabbrica del Vapore. El 2015 es trasllada a Berlín, on es presenta i exposa obra en esdeveniments de nivell internacional.Ha exposat i presentat obre en viu al Sofia Underground International Performance Art Festival, NG / Sofia Arsenal – Museum of Contemporary Art (Sofia – BUL), Harvesting Mind – Geist Ernten SALO Räume (Braunschweig – DE), OKK Organ Kritischer Kunst (Berlín – DE), SynAthina (Atenas – GR) Studio Ilka Theurich 20, ZINNOBER (Hannover – DE), 4a International Performance Art Week-End a la Luisa Catucci Gallery (Berlín – DE), “You have to decide where is your home” GlogauAIR (Berlín – DE), CIPAF Cyprus International Performance Art Festival (Mitsero – CY), 48 Stunden Neukölln 2016 a Luisa Catucci Gallery (Berlín – DE), WIPAW Warsaw International Performance Art Weekend (Varsovia – PL), Ex Oratorio San Lupo (Bèrgam – IT), Galeria Mario Sironi-Instituto Italiano de la Cultura (Lima – PE), Batiment B i París8 (París – FR).

Ha estudiat amb Zierle & Carter, Christina Georgiou, Dagmar I. Glausnitzer-Smith, Bilwa Costa i Jasmin Schaitl, Alissa Lynes, Roberto Lun, Sigal Zouk i Jan Burkhardt.

Segueix un camí de capacitació que reuneix diverses disciplines que involucren la consciència corporal i l’assistència a laboratoris i tallers d’improvisació de contact, dansa teatral, dansa contemporània, performance art, ioga i pràctiques holístiques.

esp__________________________
instalación-performance de Marta Lodola en Materic.org
Les invitamos a la presentación de la instalación-performance de Marta Lodola (Italia), seleccionada para la residencia artística 22cubic de Materic.org

ACTIONS AGAINST BORDERS #1 BREAKING POINT
es un proyecto que fusiona el espacio urbano y la práctica performativa como una investigación sobre el significado real de las fronteras de nuestra sociedad. El proceso genera una creación lenta y continua de un archivo de audio, que recopila experiencias, historias y condiciones sociales en un viaje itinerante. El proyecto está en curso desde el 2017 y se ha desarrollado en Berlín (DE), Atenas (GR) y Treviso (IT).

HORARIO
28 // 09 // 2019
18H-22H

ENTRADA
PRECIO LIBRE
ARTISTA
MARTA LODOLA
(Italia)Artista de performance y artista visual. En 2006 se muda a Milán, donde se gradúa en pintura en la Academia de Bellas Artes, Brera.
Trabaja con video, disparador automático fotográfico, arte de performance e ilustración, interesada también en sociología, filosofía política, antropología, procesos culturales, activismo político y literatura ciberpunk.
En 2012 participa en el seminario de investigación “Foucault: per una genealogia del soggetto” en NABA New Academy of Fine Arts en Milán, curada por Antonio Caronia y Amos Bianchi.Después de su graduación, comenzó a colaborar con organizaciones sin fines de lucro, espacios autogestionados y colectivos autoorganizados. Desde 2011 colabora con Valerio Ambiveri, en su investigación acerca de la dualidad, los cuerpos gemelos, la identidad y el alter ego. En 2013 participa en el evento promovido por Comune di Milano y Chan Association “Con i tuoi occhi” en Colonne di San Lorenzo, una de las calles principales en el corazón de Milán durante el Día Internacional para la eliminación de la violencia contra las mujeres. Durante el mismo año, emprende una nueva investigación en conexión con las artes y la música multimedia, bajo el seudónimo de Monnalisa Overdrive. En 2014 crea el grupo artístico “Contamina” en colaboración con Marco De Meo, promoviendo acciones performativas dentro de la colectividad de Cologno Monzese, en referencia a la discriminación, la violencia de género y la homofobia. Al mismo tiempo, participa en el ITfestival, Festival de Teatro Independiente en Fabbrica del Vapore. En 2015 se muda a Berlín, donde se presenta y exhibe obra en eventos de nivel internacional.Ha expuesto y presentado obra en vivo en el Sofia Underground International Performance Art Festival, NG / Sofia Arsenal – Museum of Contemporary Art (Sofia – BUL), Harvesting Mind – Geist Ernten SALO Räume (Braunschweig – DE), OKK Organ Kritischer Kunst (Berlín – DE), SynAthina (Atenas – GR) Studio Ilka Theurich 20, ZINNOBER (Hannover – DE), 4th International Performance Art Week-End en Luisa Catucci Gallery (Berlín – DE), “You have to decide where is your home” GlogauAIR (Berlín – DE) , CIPAF Cyprus International Performance Art Festival (Mitsero – CY), 48 Stunden Neukölln 2016 en Luisa Catucci Gallery (Berlín – DE), WIPAW Warsaw International Performance Art Weekend (Varsovia – PL), Ex Oratorio San Lupo (Bergamo – IT), Galeria Mario Sironi-Instituto Italiano de la Cultura (Lima – PE) y Batiment B, Paris8 (París – FR).Estudió con Zierle & Carter, Christina Georgiou, Dagmar I. Glausnitzer-Smith, Bilwa Costa y Jasmin Schaitl, Alissa Lynes, Roberto Lun, Sigal Zouk y Jan Burkhardt.

Ella sigue un camino de entrenamiento que reúne varias disciplinas que involucran la conciencia corporal y asiste a laboratorios y talleres de improvisación de contact, danza teatral, danza contemporánea, performance art, yoga y prácticas holísticas.
C/ de Gonçal Pons, 23 1-1
08902 L’Hospitalet de Llobregat
+34 93 515 76 68
Publicado en Activitats | Etiquetado , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comentarios desactivados en instal·lació-performance de Marta Lodola a Materic.org

curs de performance | El món de la performance: Introducció teórica-pràctica a l’art d’acció

amb: Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil

_Preinscripcions del 6 al 13 de setembre de 2019_

Introducció teoricopràctica a l’Art de la Performance o Art d’Acció. A través d’exercicis específics d’autoconeixement corporal i mental s’aguditzarà la intuïció i el sentit de comunitat prestant atenció a la part sensitiva – energètica – política del cos que habitem. Es treballarà aquest art vital des de l’escolta extrema des del ser individual fins a l’ésser comunal. Aquesta exploració corposensorial anirà conjuntament enllaçada amb xerrades i debats sobre les múltiples teories del cos (cos-geografia, cos afectiu / afectat, cos identitari i fronterer, cos ritual, cos-degenerat, etc.), coneixent artistes que treballen aquesta pràctica des de diverses geografies i realitats. L’exploració generada permetrà la reapropiació del cos per part dels i les participants i el seu ús com a eina per a la creació d’accions individuals i col·lectives. Es treballarà l’estètica, composició, concepte, motivació i realització de les accions juntament a la intervenció dels espais.

Número d’hores: 60h

Dates: 4.10.19–7.2.20

Dies: divendres

Horari: 16:30h–20:30h

Lloc: Escola Massana. Centre d’Art i Disseny (Barcelona)

+info: http://www.escolamassana.cat/ca/el-mon-de-la-performance-introduccio-teorica-practica-a-l-art-d-accio_51180

+info inscripcions: http://www.escolamassana.cat/ca/preinscripcio-i-matricula_19463

esp______________________________

curso de performance | EL MUNDO DE LA PERFORMANCE: INTRODUCCIÓN TEÓRICO-PRÁCTICA AL ARTE DE ACCIÓN

con: Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil

_Preinscripciones del 6 al 13 de septiembre de 2019_

Introducción teórico-práctica al Arte de la Performance o Arte de Acción. A través de ejercicios específicos de autoconocimiento corporal y mental se agudizará la intuición y el sentido de comunidad prestando atención a la parte sensitiva – energética – política del cuerpo que habitamos. Se trabajará este arte vital desde la escucha extrema desde el ser individual hasta el ser comunal. Esta exploración corposensorial irá conjuntamente enlazada con charlas y debates sobre las múltiples teorías del cuerpo (cuerpo-geografía, cuerpo afectivo/afectado, cuerpo identitario y fronterizo, cuerpo ritual, cuerpo-degenerado, etc.), conociendo artistas que trabajan esta práctica desde varias geografías y realidades. La exploración generada permitirá la reapropiación del cuerpo por parte de lxs participantes y su uso como herramienta para la creación de acciones individuales y colectivas. Se trabajará la estética, composición, concepto, motivación y realización de las acciones junto a la intervención de los espacios.

Número de horas: 60h

Fechas: 4.10.19–7.2.20

Días: viernes

Horario: 16:30h–20:30h

Lugar: Escola Massana. Centre d’Art i Disseny

+info: http://www.escolamassana.cat/es/el-mundo-de-la-performance-introduccion-teorico-practica-al-arte-de-accion_51180

+info inscripciones: http://www.escolamassana.cat/es/preinscripcion-y-matricula_19463

Publicado en Activitats | Etiquetado , , , , , , , , , , , , , , , , , | Comentarios desactivados en curs de performance | El món de la performance: Introducció teórica-pràctica a l’art d’acció

LLUM, FOSCOR I LA SORPRESA. PERFORMANCE D’ALEJANDRO CHELLET

cat____________

 

Els convidem a la presentació de la performance d’Alejandro Chellet (Mèxic), seleccionat per a la residència artística 22cubic.

LLUM, FOSCOR I LA SORPRESA

Romanc aïllat durant moltes hores en una habitació fosca, sense contacte amb el món exterior i sense estímuls de llum a part de les visions que busco des del meu interior.
Fins on podem arribar? On acaba el nostre cos, esperit i ment? Què hi ha a la vora de tot? Hi ha alguna cosa com els límits del cos, els límits de gènere, els límits d’estil de vida, els límits de percepció i fins i tot els límits de l’amor mateix?
La interfície entre les coses és on tenen lloc els esdeveniments més interessants. Aquests són sovint els elements més valuosos, diversos i productius del sistema. L’aplicació d’aquest principi de la permacultura en analitzar l’amor em porta cap a voler explorar els marges de l’amor encarnat, els marges de l’amor com afecció, els marges de l’amor com a atracció per una situació, un lloc i fins i tot el cos i l’ànima d’una altra persona.
La llum, com l’essència de la vida i la font del creixement. Exploro com la llum afecta els éssers vius de manera positiva i ens alegra.
La foscor, també com a punt de partida per a la vida o la mort. Miro la por en relació a la idea de la foscor com el no res i el buit.
Sorpresa, el factor de la destinació o karma, mirant simplement la forma en què la vida es basa en situacions inesperades. Reflexiono sobre com el no tenir expectativa també es pot veure com oportunitat en cada nou pas que decidim prendre. Com utilitzar el canvi en el nostre benefici, per ser també resilient al factor sorpresa.

ARTISTES

ALEJANDRO CHELLET

(Mèxic)

Artista multidisciplinari i professional en xarxes culturals i permacultura. Nascut a la ciutat de Mèxic d’una família d’artistes. Actualment treballa juntament amb el públic, l’espai públic, l’arquitectura i la performance. Pel que fa al seu art, aborda els principis bàsics fora de lloc de la convivència, la pèrdua de connexió amb els cicles de la natura i el context polític i ambiental de les societats urbanes.
El 2013 va presentar una intervenció urbana dirigida a: amor, altruisme i comunitat durant el vuitè encontre de l’Institut Hemisfèric de Sao Paulo. El 2014 va actuar a NYC a Grace Exhibition Space oferint una festa amb menjar porqueria i recollint donacions que va cremar. Des de llavors també ha participat en la construcció de Rosekill, una residència d’artistes a Rosendale, Nova York. El 2015 va obtenir la subvenció Adidas-Border a la ciutat de Mèxic i va exposar al Museo Universitario del Chopo una intervenció urbana mòbil col·laborativa: Actualiza Arte made amb motocicletes i remolcs de bambú DIY, una cúpula geodèsica i un sistema de so amb energia solar. El 2016, va arrasar els residus alimentaris als carrers de Brooklyn i va realitzar Buried by Broccoli a Art / Life Institute of Kingston, Nova York. El 2016 va residir a Catalunya a la Fundació L’Olivar, on va desenvolupar La casa del foc, un pavelló que ret homenatge a l’esperit del foc. El 2018 va formar part del programa EMERGENYC de Hemispheric Institute of Performance and Politics de la Universitat de Nova York, dirigit per George Emilio Sánchez, centrat en el teatre de les tècniques oprimides. També va participar en el programa Body Politics dirigit per Jill Sigman i Gibney Dance Studio enfocat a canvis somàtics i socials.

EN COLABORACIÓ

LOLA LUSTOSA

(Brasil)

Artista, performer i cineasta brasilera basada a Berlín. Co-fundadora de Musterzimmer i Broken Loop Collective. Des de 2011 ha participat de Plataforma Berlin Festival com a productora, patrocinadora i / o artista. Ha presentat els seus vídeos en diversos festivals i ha participat en exposicions a Rio de Janeiro, São Paulo, Berlín, París, Estocolm, Hèlsinki, Roma, Ciutat de Mèxic i Hong Kong.
Lustosa utilitza principalment el temps, la llum, la improvisació de l’espai i el moviment del cos humà com a inspiració per al seu treball. “El teatre com a art marcial” és la seva manera d’expressar els seus impulsos personals de vida en relació al nostre futur. Ha desenvolupat un interessant punt de vista sobre els diàlegs i memòries socials, des de xamans brasilers, nadius, tropicalisme, referències de la samba a l’antiga mitologia i noves artesanies occidentals.

HORARI

30 // 03 // 2019

19H

ENTRADA

PREU LLIURE

 

 

esp__________

Les invitamos a la presentación de la performance de Alejandro Chellet (México), seleccionado para la residencia artística 22cubic.

LUZ, OBSCURIDAD Y LA SORPRESA

Permanezco aislado por muchas horas en una habitación oscura, sin contacto con el mundo exterior y sin estímulos de luz aparte de las visiones que busco desde mi interior.
¿Hasta dónde podemos llegar? ¿Dónde termina nuestro cuerpo, espíritu y mente? ¿Qué hay al borde de todo? ¿Existe algo como los límites del cuerpo, los límites de género, los límites de estilo de vida, los límites de percepción e incluso los límites del amor mismo?
La interfaz entre las cosas es donde tienen lugar los eventos más interesantes. Estos son a menudo los elementos más valiosos, diversos y productivos del sistema. La aplicación de este principio de la permacultura al analizar el amor me hace querer explorar los márgenes del amor encarnado, los márgenes del amor como apego, los márgenes del amor como atracción por una situación, un lugar e incluso el cuerpo y el alma de otra persona.
La luz, como la esencia de la vida y la fuente del crecimiento. Exploro cómo la luz afecta a los seres vivos de manera positiva y nos alegra.
La oscuridad, también como punto de partida para la vida o la muerte. Miro el miedo en relación a la idea de la oscuridad como la nada y el vacío.
Sorpresa, el factor del destino o karma, mirando simplemente la forma en que la vida se basa en situaciones inesperadas. Reflexiono sobre cómo el no tener expectativa también se puede ver como oportunidades en cada nuevo paso que decidamos tomar. Cómo utilizar el cambio en nuestro beneficio, para ser también resiliente al factor sorpresa.

ARTISTAS

ALEJANDRO CHELLET

(México)

Artista multidisciplinar y profesional en redes culturales y permacultura. Nacido en la ciudad de México de una familia de artistas. Actualmente trabaja junto con el público, el espacio público, la arquitectura y la performance. En cuanto a su arte, aborda los principios básicos fuera de lugar de la convivencia, la pérdida de conexión con los ciclos de la naturaleza y el contexto político y ambiental de las sociedades urbanas.
En 2013 presentó una intervención urbana dirigida a: amor, altruismo y comunidad durante el octavo encuentro del Instituto Hemisférico de Sao Paulo. En 2014 actuó en NYC a Grace Exhibition Space ofreciendo una fiesta con comida basura y recogiendo donaciones que quemó. Desde entonces también ha participado en la construcción de Rosekill, una residencia de artistas en Rosendale, Nueva York. En 2015 obtuvo la subvención Adidas-Border en la ciudad de México y expuso en el Museo Universitario del Chopo una intervención urbana móvil colaborativa: Actualiza Arte made con motocicletas y remolques de bambú DIY, una cúpula geodésica y un sistema de sonido con energía solar. En 2016, arrasó los residuos alimentarios en las calles de Brooklyn y realizó Buried by Broccoli a Arte / Life Institute of Kingston, Nueva York. En 2016 residió en Cataluña en la Fundación El Olivar, donde desarrolló La casa del fuego, un pabellón que rinde homenaje al espíritu del fuego. En 2018 formó parte del programa EMERGENYC de Hemispheric Institute of Performance and Politics de la Universidad de Nueva York, dirigido por George Emilio Sánchez, centrado en el teatro de las técnicas oprimidas. También participó en el programa Body Politics dirigido por Jill Sigman y Gibney Dance Studio enfocado a cambios somáticos y sociales.

EN COLABORACIÓN

LOLA LUSTOSA

(Brasil)

Artista, performer y cineasta brasileña basada en Berlín. Co-fundadora de Musterzimmer y Broken Loop Collective. Desde 2011 ha participado de Plataforma Berlin Festival como productora, patrocinadora y/o artista. Ha presentado sus videos en varios festivales y ha participado en exposiciones en Río de Janeiro, São Paulo, Berlín, París, Estocolmo, Helsinki, Roma, Ciudad de México y Hong Kong.
Lustosa utiliza principalmente el tiempo, la luz, la improvisación del espacio y el movimiento del cuerpo humano como inspiración para su trabajo. “El teatro como arte marcial” es su manera de expresar sus impulsos personales de vida en relación a nuestro futuro. Ha desarrollado un interesante punto de vista sobre los diálogos y memorias sociales, desde chamanes brasileños, nativos, tropicalismo, referencias de la samba a la antigua mitología y nuevas artesanías occidentales.

HORARIO

30 // 03 // 2019

19H

ENTRADA

PRECIO LIBRE

Publicado en Activitats | Etiquetado , , , , , , , , , , , , , , , , | Comentarios desactivados en LLUM, FOSCOR I LA SORPRESA. PERFORMANCE D’ALEJANDRO CHELLET

HABITADA espectacle escènic musical amb JULIANA NOTARI

Espectacle escènic musical que obre el cos sensible d’una titellaire i revela els seus dobles.

Un cos desallotjat, multiplicat i arrencat Qui em defineix? Què em defineix? Aquestes dues preguntes van fer que l’artista brasilera Juliana Notari obrís el seu procés creatiu per revelar els seus dobles, les altres Julianas que l’habiten, que la suporten i comporten. L’espectacle sorgeix de l’estranyament en ser titellaire, dona, artista i creadora.

L’artista ha detectat el desig de partir-se pel mig i multiplicar-se en infinites possibilitats de la mirada, de l’ésser, quan cada dia t’encaixen en un sistema. Ella treballa els seus ulls carn per construir els ulls d’objecte-marioneta. Ella desmembra el procés per transgredir. Som una suma d’elements que ens fan, per exemple, desplaçar-nos en el món. Ens relacionem amb les coses a través d’interminables petits gestos poètics que componen una acció. El gest primari és la mirada. És subtil, tènue, íntima. La mirada ve abans d’accelerar, de l’adrenalina, la persuasió. La mirada es presenta davant el desig.

La mirada és el que ella tracta d’entendre perquè els seus titelles tinguin ulls i ànima. La mirada és complexa i depèn no només de la visió. La mirada depèn de la comprensió de les parts i l’existència. Aquest és el procés més intangible en animar. Ella, la titellaire s’entén, les seves parts, la seva existència i afegeix un nou cos al seu, que sigui extensió, que respiri el poètic i anul·li la persona per instants. Habitada és la construcció més enllà del cos. Ella és llar, món, univers. És un arbre, anima, matèria expansiva. La idea sorgeix de l’estranyesa de ser titellaire, dona, artista i creador. En concretar un món sensible, però al mateix temps concret. En construir i manipular l’altre, i donar anima el desconegut, a la matèria inert.

HORARI

19 // 01 // 2019

19H

ENTRADA

PREU LLIURE

participants del taller EL DRAMA DE LA MATERIA ENTRADA LLIURE.

+info: 

Publicado en Activitats | Etiquetado , , , , , , , , , , , , , , | Comentarios desactivados en HABITADA espectacle escènic musical amb JULIANA NOTARI

Taller de marioneta con Juliana Notari

El cuerpo es materia, el cuerpo es drama, la materia es drama. Las relaciones son infinitas. Así comienza este taller que también podemos llamar de proceso investigativo y creativo. Juliana Notari con mucha sensibilidad ha observado cuáles son los puntos de encuentro, o mejor, los puntos de la intersección que hacen una marioneta existir. La presencia, el cuerpo, el movimiento, la materia, la vida, la muerte y la utopía son algunos de ellos.

En 12 horas divididas en dos dias imersivos, lxs participantes pasarán por travesías y encrucijadas de forma agotadora, dejando el cuerpo disponible para relaciornarse con el/la otrx, con el colectivo y con tipos diversos de materia hasta llegar a la forma, en una marioneta que nace de un proceso corporal y intimo.

Juliana Notari es una artista brasileña, marionetista, creadora. Tiene fascinación por los ojos y las manos de la gente. Puede mirar por horas y horas el camino que las hormigas hacen en las paredes de su casa. Se dedica y zambulle profundamente en el arte de la marioneta y sus posibilidades infinitas de fusión y de construcción. Desde la opción de la elección de la materia, hasta la composición de la gestualidad a los detalles mínimos, pasa por todas las etapas de la creación de una obra.

Trabaja para la difusión de la marioneta contemporánea y ya se movió por un pedacito del mundo para presentar sus espectáculos. En 2018 completa 18 años de marionetista, realizó giras por México, Argentina, España, Colombia, Letônia, Francia, Korea, Portugal, República Checa, Bolivia, Italia, Suiza, entre otras. Actualmente es gestora del Condominio Cultural en São Paulo, donde tiene un taller colectivo de investigación para la marioneta contemporánea, El Taller de la marionete libre, al lado del marionetista argentino Matias Arce.

+ info de la artista

Fechas y horario: Sábado 20 y Domingo 27 de enero de 2019 _ de 15:00h a 21:00h (12h de taller)
Inscripciones y mas información: espai@materic.org _ www.materic.org

Publicado en Activitats | Etiquetado , , , , , , , , , , , | Comentarios desactivados en Taller de marioneta con Juliana Notari

Taller de Performance CUERPOS DE MEMORIA amb Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil

La performance, una co-creación entre “público” y “performerxs”, es la transferencia de saberes albergados en lxs cuerpxs. Esos saberes encarnados, que laten en lxs cuerpxs, son vínculos de memoria.
Cada cuerpa tiene una cartografía de sus memorias vividas, personales-colectivas y ancestrales.
¿Qué memoria/historia está viva en mis rodillas, en mi pelo, en mis ojos, en mi sexo, en mis pies?
¿Qué memorias he heredado como sensibilidades, intuiciones, sueños o heridas que son esencia de mi corporalidad?
El cuerpo social — cuerpo colectivo habita mi piel. La historia/memoria corre en mi sangre.
El encuentro de cuerpas es el encuentro de sus memorias: sus antepasados y descendientes.
¿Cuál es la memoria vivida y cuál será la memoria del porvenir?
10 de noviembre del 2018.
Taller para lxs estudiantes del curso Estudis de Performance del Grado Universitario de Bellas Artes.
Una invitación de Assumpta Bassas.
Lugar | MATERIC.ORG

+información

 

taller de performance CUERPOS DE MEMORIA con Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil

Publicado en Activitats | Etiquetado , , , , , , , , , , , , , , | Comentarios desactivados en Taller de Performance CUERPOS DE MEMORIA amb Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil

22cubic Nit de Performance amb Paloma Orts i Helen Ceballos

Els convidem a la presentació de les obres de les artistes en residència a 22cubic d’aquest estiu. Serà una nit de performance amb dues artistes procedents de diferents mars: Paloma Orts artista de València, terra costanera del Mediterrani i Helen Ceballos artista del Carib Antillà, oriünda del moviment entre les seves illes. Hem convidat a aquestes dues artistes del cos a fer accions individuals en una mateixa nit, on s’apreciaran aquests dos universos marins – terrenals junt amb els seus vincles i afectes particulars.

 

 

HORARI

22 // 09 // 2018

19H

ENTRADA

LLIURE I GRATUÏTA

+info: http://www.materic.org/ca/22cubic-nit-de-performance-amb-paloma-orts-i-helen-ceballos/

esp_____________________________________________________

 Les invitamos a la presentación de las obras de las artistas residentes en 22cubic durante este verano. Será una noche de performance junto a dos artistas procedentes de distintos mares: Paloma Orts artista de Valencia, tierra costera del Mediterráneo y Helen Ceballos artista del Caribe Antillano, oriunda del movimiento entre sus islas. Hemos convidado a estas dos artistas del cuerpo a hacer acciones individuales en una misma noche, donde se apreciarán estos dos universos marinos – terrenales junto a sus vínculos y afectos particulares.

 

HORARIO

22 // 09 // 2018

19H

 

 

Publicado en Activitats | Etiquetado , , , , , , , , , , , , , , , | Comentarios desactivados en 22cubic Nit de Performance amb Paloma Orts i Helen Ceballos

Taller de performance amb Jelili Atiku

L’espai no és IDIOTA, jo no sóc un GENI (Mètode Egungun, nº 1)

Taller de performance a càrrec de Jelili Atiku
www.jeliliatiku.webs.com

Els dies 12, 13 i 14 de setembre de 2018
previ a la trobada internacional de poesia d’acció i performance la Muga Caula.

A les Escaules (Alt Empordà)

El taller L’espai no és IDIOTA, jo no sóc un GENI Mètode (Egungun núm. 1), vol millorar les habilitats d’art d’acció i les identitats dels participants, els quals podran crear performaces a partir de les seves experiències personals i col·lectives. En aquest taller es treballaran processos creatius independents i col·laboratius, el desenvolupament artístic, i habilitats de comissariat i producció. Implicarà un compromís intens i rigorós amb el cos, l’espai i els objectes, compromís basat en els principis i idees de les certeses ontològiques i epistemològiques. Explorarà la pregunta: què és una cosa?
Durant els dos primers dies, els participants s’implicaran en la introducció a la performance i en els processos d’alineació dels diferents llenguatges corporal i en la comprensió profunda dels objectes seleccionats de l’arxiu de les seves memòries. Els materials que s’utilitzaran al taller els trobarem en l’entorn proper. Durant el segon dia, el taller interrogarà rituals diaris per desenvolupar i contextualitzar el projecte individual que es farà l’últim dia del taller.

Inscripcions a info@lamugacaula.cat

Preu del taller: 100 euros.

Places limitades.

El taller es farà en llengua anglesa.

esp________________________________________________

 El Espacio no es IDIOTA, yo No soy UN GENIO (Método Egungun #1)

Taller impartido por Jelili Atiku
www.jeliliatiku.webs.com

del 12 al 14 de septiembre de 2018
El taller se realizará los días previos al encuentro internacional de poesia de acción y performance la Muga Caula.

En les Escaules (Alt Empordà) Cataluña, España.

 

El taller El Espacio no es IDIOTA, yo No soy un GENIO (Método Egungun #1) se crea para poner el foco en la mejora de las habilidades e identidades de los participantes- de manera que puedan crear acciones artísticas con
referencias de sus experiencias personales y colectivas. Integrar procesos creativos y desarrollos artísticos independientes y colaborativos con aptitudes de comisariado y producción. Implicar un compromiso intenso y riguroso con el cuerpo, el espacio y los objetos basado en los principios y las ideas de las certezas ontológicas y epistemológicas. Explorará la pregunta, ¿qué es una cosa?
Durante los dos primeros días, los participantes trabajarán sobre la introducción a la performance y el proceso de alinear los diferentes lenguajes de sus cuerpos consigo mismos, la profunda comprensión de objetos seleccionados en el archivo de sus recuerdos; y materiales accesibles en el entorno. El segundo día, se cuestionarán rituales cotidianos para desarrollar y contextualizar sus proyectos individuales que accionarán el último día del taller.

Inscripciones en info@lamugacaula.cat

Precio del taller: 100 euros.

Plazas limitadas.

El taller se impartirá en inglés.

 

eng_________________________________________

 The Space is not IDIOT, I am Not GENIUS (Egungun Method #1)

Workshop by Jelili Atiku
www.jeliliatiku.webs.com

From 12th to 14th September 2018
The workshop will take place the previous days to the International Meeting of Action Poetry and Performance La Muga Caula.

at les Escaules (Alt Emprodà) Catalonia, Spain.

 

The workshop, The Space is not IDIOT, I am Not GENIUS (Egungun Method #1) is created to focus on enhancing performance abilities and identities of the participants – where they can create performance actions referencing their
personal and collectives’ experiences. It will integrate independent and collaborative creative processes and artistic development with curatorial and production skills. It will involve an intense and rigorous engagement with body, space and objects based on the principles and ideas of the ontological and epistemological certainties. It will explore the question, what is a thing?
In the first two days, participants will be involved in the introduction to performance and the processes of aligning to their selves’ distinct body languages, deep understanding of objects selected from their archival memories; and materials that are readily available in the environment. The second day will interrogate daily rituals to develop and contextualize their individual project which will be performed in the last day of the workshop.

Registrations: info@lamugacaula.cat

Price: 100 €.

Limited places.

The workshop will be in English.

Publicado en Activitats | Etiquetado , , , , , , , , , , , , , , , | Comentarios desactivados en Taller de performance amb Jelili Atiku

ESTAR JUNTS performance a l’espai públic

cat_________________________________
Sessió oberta a l’espai públic del resultat del Taller – Laboratori per gent gran ESTAR JUNTS realitzat per l’artista Víctor Prados Pinto.

Atrevir-nos a dir fora mida, a cantar l’incantable, a ballar el no ballable, a expressar l’inexpressable. És un exercici per confrontar els valors socials tradicionals i la seva transformació, un moment perquè la vellesa en si mateixa prengui els carrers per fer-se present i exposi el seu punt de vista de manera creativa en aquesta era d’individualisme, consumisme passiu i tecnologies desmesurades. Utilitzarem el cos i la veu com a eines que ens ajudin a construir els nostres propis aparells de comunicació per mostrar-li al món els nostres desitjos, les nostres aspiracions, les nostres preocupacions, que seguim aquí, més vius que mai!
Tots envellirem, l’interessant és de quina manera.

_participen_
Victor Prados Pinto // Ivan Guau // Antonia Iglesias Regueiro // Silvia Resorte

_horari_
30 // 06 // 2018
19H

_lloc_
Sortida del Metro L1 Santa Eulàlia (Pont de la Torrassa)
_ cantonada entre C/ Santiago Ramon i Cajal _ Avinguda del Metro, L’Hospitalet de Llobregat.

+info >>> http://www.materic.org/ca/estar-junts-performance-a-lespai-public/

esp________________________________
Sesión abierta en el espacio público del resultado del Taller – Laboratorio para adultxs mayores ESTAR JUNTOS realizado por el artista Víctor Prados Pinto.

Vamos a atrevernos a decir lo indecible, a cantar lo incantable, a bailar lo inbailable, a expresar lo inexpresable. Es un ejercicio para confrontar los valores sociales tradicionales y su transformación, un momento para que la vejez en sí misma tome las calles para hacerse presente y exponga su punto de vista de manera creativa en esta era de individualismo, consumismo pasivo y tecnologías desmesuradas. Vamos a utilizar el cuerpo y la voz como herramientas que nos ayuden a construir nuestros propios aparatos de comunicación para mostrarle al mundo nuestros deseos, nuestras aspiraciones, nuestras preocupaciones, que seguimos aquí, ¡más vivos que nunca!
Todos vamos a envejecer, lo interesante es de qué manera.

_participan_
Victor Prados Pinto // Ivan Guau // Antonia Iglesias Regueiro // Silvia Resorte

_horario_
30 // 06 // 2018
19H

_lugar_
Salida del Metro L1 Santa Eulàlia (Pont de la Torrassa)
_ esquina entre C/ Santiago Ramon y Cajal _ Avinguda del Metro, L’Hospitalet de Llobregat

+ info >>> http://www.materic.org/estar-juntos-performance-en-el-espacio-publico/

Publicado en Activitats | Etiquetado , , , , , , , , , , , , , | Comentarios desactivados en ESTAR JUNTS performance a l’espai públic