taller de performance art | CUERPAS EN LA URBE intervenciones performativas en el espacio “público”

Immersió al món de l’art de la performance des del nostre entendre la vida a partir de l’amor subversiu i les cures extremes. S’iniciarà un treball des de la cuerpa com a espai (de vida / primigeni). La cuerpa com a espai acollidor i / o inhòspit, com a terra, com a llar, com a lloc. És des d’aquesta corporalitat (com a espai propi) que sorgeix la sensibilitat i enteniment dels altres espais. En aquesta ocasió treballarem posant èmfasi en la urbe i els seus ritmes.
Es donaran eines per desenvolupar activacions tan unipersonals com a comunitaries, entenent que l’espai que ocupem / habitem determina tots els altres espais (corporalitats-llocs) i viceversa. Es treballa a partir d’exercicis d’escolta extrema identificant i reconstruint la memòria de la cuerpa com a geografia política-afectiva. El reconeixement de l’altre i de l’ésser en comunitat heterogènia s’explora mitjançant l’activació dels espais múltiples interns / externs. La cocreació d’intervencions sorgirà a partir d’aquesta exploració d’empoderament amb les nostres cuerpas, energies i imaginaris.

Inscripcions obertes a partir del 6 d’abril 2021

enllaç inscripcions >>> http://www.marinaxisil.com/taller-de-performance-cuerpas…/

Dates i horaris
tots els dijous del 22 d’abril al 13 de maig 2021
22 i 29 d’abril 2021
6 i 13 de maig 2021
de 17:30h a 20:30h

Nombre d’hores
12 horas

Lloc
CC Can Felipa
C/ Pallars, 277. Barcelona

Artistes

Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil (Puerto Rico x Catalunya)
són artistes, curadores, investigadores i pedagogues de la performance. Directores de l’espai de creació i pedagogia radical MATERIC.ORG. Curadores de MAR DE ISLAS trobada de performance del Carib i EMPREMTA festival internacional de performance. Comencen la seva obra conjunta el 2015 seguint una filosofia d’Amor Subversiu i Cures eXtremes. Han presentat obra a Europa, Àsia i les Amèriques a festivals, museus i galeries. La seva obra forma part de l’arxiu del Live Art Development Agency (Regne Unit), de l’Art Exchange Project (Regne Unit), del Museu de l’Empordà (Catalunya), de l’Arxiu Aire (Catalunya) i del Netherlands Institute for Sound and Vision (Països Baixos), entre d’altres. Han realitzat cursos de performance dins del Programa d’Estudis Independents de l’MACPR – Museu d’Art Contemporani de Puerto Rico, per Massana Permanent de l’Escola Massana de Barcelona i en els departaments de Belles Arts de la Universitat de Puerto Rico i la Universitat de Barcelona.

www.marinaxisil.com

esp_______________________
Inmersión al mundo del arte de la performance desde nuestro entender la vida a partir del amOr Subversivo y los Cuidados eXtremos. Se iniciará un trabajo desde la cuerpa como espacio (de vida/primigenia). La cuerpa como espacio acogedor y/o inhóspito, como tierra, como hogar, como lugar. Es desde esta corporalidad (como espacio propio) que surge la sensibilidad y entendimiento de los demás espacios. En esta ocasión trabajaremos poniendo énfasis en la urbe y sus ritmos.
Se darán herramientas para desarrollar activaciones tanto unipersonales como en comunidad, entendiendo que el espacio que ocupamos/habitamos determina todos los demás espacios (cuerpas-lugares) y vice versa. Se trabaja a partir de ejercicios de escucha eXtrema identificando y reconstruyendo la memoria corporal como geografía político-afectiva. El reconocimiento de lx otrx y del ser en comunidad heterogénea se explora mediante la activación de los espacios múltiples internos/externos. La co-creación de intervenciones surgirá a partir de esta exploración de empoderamiento con nuestrxs cuerpxs, energías e imaginarios.

Inscripciones abiertas a partir del 6 de abril 2021

enlace inscripciones >>> http://www.marinaxisil.com/taller-de-performance-cuerpas…/

Fechas y horarios
todos los jueves del 22 de abril al 13 de mayo 2021
22 y 29 de abril 2021
6 y 13 de mayo 2021
de 17:30h a 20:30h

Número de horas
12 horas

Lugar
CC Can Felipa
C/ Pallars, 277. Barcelona

Artistas

Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil (Puerto Rico x Cataluña)
son artistas, curadoras, investigadoras y pedagogas de la performance. Directoras del espacio de creación y pedagogía radical MATERIC.ORG. Curadoras de MAR DE ISLAS encuentro de performance del Caribe y EMPREMTA festival internacional de performance. Empiezan su trabajo conjunto en el 2015 siguiendo una filosofía de AmOr Subversivo y Cuidados eXtremos. Han presentado obra en Europa, Asia y las Américas en festivales, museos y galerías. Su obra forma parte del archivo del Live Art Development Agency (Reino Unido), del Art Exchange Project (Reino Unido), del Museu de l’Empordà (Catalunya), del Arxiu Aire (Catalunya) y del Netherlands Institute for Sound and Vision (Países Bajos), entre otros . Han realizado cursos de performance dentro del Programa de Estudios Independientes del MACPR – Museo de Arte Contemporáneo de Puerto Rico, para Massana Permanent de L’Escola Massana y en los departamentos de Bellas Artes de la Universidad de Puerto Rico y la Universidad de Barcelona.

www.marinaxisil.com

Esta entrada fue publicada en Activitats y etiquetada , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.