— MuroTRON

Genius Loci

Genius Loci és una exposició singular que aplega una selecció de la creació musical a Barcelona dels darrers anys. Plantejada com una passejada pels diferents tracks d’un disc, la mostra serà un híbrid entre l’experiència d’escoltar una audio-guia en un museu i escoltar cançons en un reproductor de mp3.

La Fundació Joan Miró allotjarà deu espais diferents, dedicats cadascun d’ells a un grup i a una cançó. En entrar a cada una de les sales, l’audio-guia dels visitants s’activa i se sent la cançó o el tema designat per a l’espai. Cada grup presenta una proposta que està relacionada amb el moment actual de la seva creació i que completa amb una instal·lació o una ambientació escenogràfica específica.

Els músics seleccionats es presenten com artistes conceptuals, tan pel contingut dels seus temes, com per la manera de presentar-los i de presentar-se a si mateixos. Tots tenen una estratègia pròpia que incorpora una reflexió sobre què és ser músic a Barcelona avui dia. Aquesta reflexió en uns queda palesa en la seva posada en escena, en altres en les lletres dels temes o en estratègies discogràfiques i encara en altres en la seva tendència a creuar disciplines artístiques sense cap mena de pudor. Són músics i, a més, són hereus de Marcel Duchamp i d’Andy Warhol.

El títol escollit, Genius Loci, remet als esperits protectors que els antics romans associaven amb cada ciutat i convida a pensar sobre l’antiguitat de la modernitat i sobre la idiosincràsia de cada context creatiu, en aquest cas, Barcelona. També es refereix a la globalització de la música pop perquè Roma fou el primer model d’imperialisme cultural que ens és familiar.

Standstill, Hidrogenesse, Manos de Topo, Internet2, Illa Carolina, Els Amics de les Arts, Mürfila, The Pinker Tones, Mishima i Za!.

Web : geniusloci.fundaciomiro-bcn.org

Dates : 11/03 – 05/06/2011

LLoc: Fundació Joan Miró. Parc de Montjuïc s/n. Barcelona

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +