— MuroTRON

Memorabília. Col·leccionant sons amb…

Memorabília. Col·leccionant sons amb… és una nova sèrie de Ràdio Web MACBA que pretén obrir una escletxa per espiar i descobrir col·leccions privades de música i memorabília sonora. Aquesta sèrie documental es presenta de manera prospectiva aquesta primavera en format de conferència/audició, i convida quatre col·leccionistes a compartir les inquietuds i peculiaritats amb què han conformat els seus arxius personals. Es tracta d’una historiografia sobre el col·leccionisme sonor que revela la feina desconeguda i apassionada del col·leccionista amateur, alhora que reconstrueix múltiples històries paral·leles, com l’evolució dels formats de gravació, la problemàtica de l’arxiu, el mercat del col·leccionisme o l’evolució dels estils musicals més enllà dels circuits comercials.

Entrada gratuita. Aforo limitado. Con traducción simultánea

Comissària: Anna Ramos. Amb la col·laboració de: Raül G. Pratginestós i Roc Jiménez de Cisneros.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + +

Link Memorabília: http://www.macba.cat

Lloc: Auditori MACBA. Entrada gratuïta. Capacitat limitada. Amb traducció simultània

+ + + + + + + + + + + + + + + + + +

Programa

Divendres 1 d’abril, a les 21 h. William Bennett

Membre fundador del grup Whitehouse, William Bennett ha explorat el vessant més extrem de la música durant més de trenta anys, amb una carrera que barreja experimentació amb conceptes de lingüística i psicologia. En aquesta presentació, Bennett ofereix un repàs arqueològic a una col·lecció musical que reflecteix les seves principals fixacions: rareses de l’avantguarda, italo disco, bandes sonores i música de percussió de l’Àfrica Occidental i Haití.

Divendres 15 d’abril, a les 21 h. Ed Veenstra

L’holandès Ed Veenstra col·lecciona tota mena d’objectes musicals d’artistes plàstics (al voltant de 3500) que en algun moment de les seves carreres han treballat en el mitjà sonor. Discos, però també allò que ell anomena “anti-discos”, formats estranys, impossibles i inclasificables, que s’aproximen a l’objecte des d’una perspectiva radicalment diferent i transcendeixen les funcions tradicionals del suport discogràfic. Una labor exhaustiva de recol·lecció i classificació que revela la fascinació del món de l’art pel sonor i el musical.

Dijous 28 d’abril, a les 21 h. Mark Gergis

Vinculat a la discogràfica Sublime Frequencies, Mark Gergis és un expert en la música popular i folklòrica de Síria, l’Iraq, Cambotja i Tailàndia des de meitat del segle XX fins a l’actualitat. Aquesta xerrada presenta reflexions culturals, logístiques i esotèriques sobre l’acte de col·leccionar música a l’Orient Mig i el Sud-est Asiàtic, la importància del format, la rellevància de col·leccionar objectes culturalment aliens, i d’altres aspectes sociològics de la pràctica del col·leccionisme musical als països en desenvolupament.

Dijous 5 de maig, a les 21 h. Rick Prelinger

Durant vint-i-cinc anys, el fundador de Prelinger Archives ha acumulat material cinematogràfic generalment ignorat pels arxius tradicionals, donant lloc a una col·lecció que prioritza l’accés i la reutilització com a mètodes de conservació. Centrant-se en pel·lícules sobre la percepció humana, la parla i l’enregistrament i reproducció de so, la xerrada il·lustrada de Prelinger contextualitzarà la història de la col·lecció i abordarà el futur dels arxius i la possible fi de les institucions arxivístiques.

Sublime Frequencies "Saigon Rock & Soul: Vietnamese Classic Tracks 1968-1974"