— MuroTRON

24 Preludios

De Elena Córdoba, David Benito y Luz Prado – del 2 al 29 de abril en el festival Sismògraf de Olot

24 preludios és un projecte format per 24 miniatures de vídeo que mostren espècies vegetals a través d’un microscopi. La mirada microscòpica altera els nostres mecanismes d’orientació, els fils que despleguem entre el cos i la realitat. Les lents del microscopi esborren qualsevol context i, observant a través d’aquestes lents, és fàcil imaginar altres realitats, és fàcil que la matèria esdevingui ficció. En certa manera, aquestes miniatures són ficcions construïdes a través de l’observació d’allò real.
24 preludios és l’avantsala de Y pareceremos árboles, un projecte escènic que s’estrenarà al Teatre Nacional de Catalunya el juny del 2022.

Más información: https://www.sismografolot.cat/ca/programacio/c/50–preludios.html.

Elena Córdoba construeix la seva obra a partir de l’observació detallada del cos. El 2008 inicia  Anatomía poética, un cicle dedicat a l’interior del cos humà. Actualment treballa entre el cos i la botànica amb el projecte Ficciones Botánicas. Ha dedicat diversos projectes al ball entès com a forma de manifestació humana.
David Benito ha treballat a l’àrea tècnica amb companyies com Atra Bilis, Daniel Abreu, La Tristura, Hors Champ, Nacho Bilbao, Paz Rojo o Rocío Molina, entre d’altres. Ha sigut director tècnic del festival El lugar sin límites del Centro Dramático Nacional.
Luz Prado és violinista, música i improvisadora. Ha crescut amb músics com Wade Matthews o Julián Sánchez. Ha col·laborat amb artistes com Nilo Gallego, Elsa Paricio o Silvia Zayas i ha compartit processos amb ballarines com La Chachi, Elena Córdoba o Carlota Mantecón.