— MuroTRON

Reflexions sobre la censura

9 de desembre a les 19h en DAU AL SEC (Carrer Salvà, 86, Poble-sec)

Pierre Bourdieu ja assumia que qui té el poder no només pretén limitar la llibertat d’expressió, sinó que vol imposar una determinada ideologia.

Sempre hi ha algú que tria de què no es pot parlar. Un poder que delimita la llibertat d’expressió i supervisa els discursos crítics. Però què passa amb el que queda en silenci?

El documental Breathe, dirigit i produït per Susanna Barranco, amb el suport de TV3, i que es va estrenar a la Seminci de Valladolid l’octubre de 2021, mostra la realitat que viuen les dones preses al centre penitenciari de Can Brians, la relació personal entre elles i mostrar la realitat que viuen aquestes dones.

V7: El problema sigue en pie és un projecte teatral d’investigació sobre la por i sobre llibertat d’expressió, el processos de validació que les peces artístiques han de passar i com aquests processos institucionalitzats i burocratitzats poden arribar a afectar a la creació i l’evolució dels projectes artístics. El punt de partida d’aquest projecte és el documental Breathe, sent un dels objectius donar veu a les experiències de les dones preses a partir, sobretot, de l’expressió teatral.

Gràcies al suport de l’OSIC de la Generalitat de Catalunya amb la Beca per a la recerca i la innovació a les arts escèniques 2021 i 2022 i a l’Institut de Cultura de Barcelona amb la Beca Barcelona Crea 2022 s’ha iniciat la investigació que està donant forma a aquest nou projecte teatral.

Susanna Barranco i Juan Navarro ens presenten les dues creacions artístiques, la primera en format teatre i la segona en format audiovisual, una darrere l’altra, ja que les dues peces estan estretament lligades entre sí, una és conseqüència de l’altra. Un cop finalitzades les mostres es podrà parlar amb l’equip artístic per tal de reflexionar sobre el tema que les uneix.

Más informaciónhttps://www.daualsecartsesceniques.cat/programacio/censura.