— MuroTRON

ARTefACTe3

Xarxa metropolitana de programes d’exhibició d’art de performance.
6 – 19 de novembre de 2023.
Sabadell – Barcelona – L’Hospitalet.

Lorena Madurga – Silvia Antolín – Diego g. .- Lorena Izquierdo – Jaume Clotet – Julia Mariscal – Alba Valladares – Gerard Altaió – Nieves Correa / Abel Loureda – Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil – Laia Gimeno Bardis i Laura Roig – Estanis Comella – Ari Cardozo – Laia Arqueros Claramunt – Vivian Vivas – Natalia Carminati – Nathalie Rey – Anna Dot – Cacao Diaz – Elena Carvajal / Fran Martinez – Begoña Grande

CCCB, #Plantauno, Fabra i Coats, Sala Taro, La Capella, Convent Sant Agustí, Dilálica, Librería Finestres, NauEstruch, Homesession, Fundació Joan Brossa, Bombón Projects, Alalimón Galería, SantaMónica, TPK

ARTefACTe és una xarxa de programes d’exhibició d’art de performance contemporània d’escala metropolitana que opera, paral·lelament, com un laboratori de nova institucionalitat cultural, tot experimentant en la pràctica amb prototips de gestió cultural emergent, col·laborativa i democràtica.

ARTefACTe3 mostra, enguany, el treball performàtic d’una vintena d’artistes i col·lectius, distribuïts en dues setmanes de programació i ubicats en tres ciutats metropolitanes diferents.

ARTefACTe3 incorpora, a més, diversos nous programes d’exhibició de pràctiques performàtiques i inaugura un espai de reflexió professional orientat al sector de la gestió de l’art de performance.

PROGRAMES d’ARTefACTe3 per ordre de programació:

Presentació ARTefACTe3
#plantauno, 6 de novembre, 17h.

CLUB9, en col·laboració amb Trànsit Projecte, organitza a l’espai #plantauno la presentació del programa d’ARTefACTe3, que tindrà lloc a Barcelona, Sabadell i el mateix l’Hospitalet, on s’inauguren les jornades. Finalitzada la presentació, l’acte conclourà amb una performance de l’artista Lorena Madurga. Després, la presentació continuarà a un altre espai de l’Hospitalet, a TPK, amb dues performances més, Silvia Antolin i Diego g.

Programa MÚSICA D’ACCIÓ
TPK, 6 de novembre, 19.30h.

MÚSICA D’ACCIÓ és un programa de foment de la música d’acció com a subgènere de l’art d’acció en el marc de l’art de performance. Amb la participació de TPK de L’Hospitalet.

Performances de Silvia Antolín i Diego g.

Programa PALANCA
CCCB, 8-9 de novembre, 13-17h.
Activitat interna (entrada privada)

PALANCA és un espai per a la trobada entre les professionals de la creació i la gestió de l’art de performance. En aquest programa pilot, tres taules de treball debatran les relacions entre col·leccionisme, galeries i art de performance. En col·laboració amb la Barcelona Gallery Weekeend i CCCB.

Amb la participació del responsable de Museografía del MNAC Luis Alabern, l’advocat Gerardo Peral, la curadora Montse Badia, el col.leccionista Harold Berg, la gestora Marta Oliveres i altres.

Programa LES NOU
Fabra i Coats, 9-10 de novembre, 18h.
Activitats públiques (entrada lliure)

LES NOU és un programa d’itinerància i exhibició dels projectes performatius produïts per les artistes en residència a la NauEstruch de Sabadell, l’espai de pràctiques performatives de L’Estruch. Amb la participació de Fabra i Coats.

Performances de Jaume Clotet, Julia Mariscal, Alba Valladares i Gerard Altaió.

Programa FINA
Racó del Campanar i altres espais, Sabadell, 11 de novembre, 12h.
Activitats públiques (entrada lliure)

La Finestra Internacional a Noves Accions és un programa pilot d’exhibició d’art d’acció que té lloc a Sabadell. El seu acrònim ret homenatge a l’artista Fina Miralles. Amb la participació de l’Acadèmia de Belles Arts i la NauEstruch de Sabadell.

Performances de Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil i Nieves Correa / Abel Loureda.

Programa BCN PRODUCCIÓ
La Capella, 14-15-16 de novembre, consulteu horaris.
Activitats públiques (entrada lliure)

Barcelona Producció és un programa del centre d’art La Capella que té com a objectiu incentivar la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies. ARTefACTe exhibeix les propostes performatives produïdes des de la seva convocatòria d’arts en viu i col·labora en la seva itinerància. Amb la participació de La Capella.

Performances de Laia Gimeno Bardis / Laura Roig, Estanis Comella i Ari Cardozo.

Programa PERFORMING CURATION
Santa Mònica, NauEstruch i Fundació Brossa, 17-18-19 de novembre, consulteu horaris.
Activitats públiques (entrada lliure)

Performing Curation és un experiment en el marc del qual es convida a la ciutadania a participar en la curadoria d’un programa d’art de performance. Dues assemblees obertes decideixen les tres artistes ibèriques participants al programa. Amb la participació de Santa Mònica, Centre de les Arts Lliures – Fundació Joan Brossa i NauEstruch.

Performances de Cacao Diaz, Elena Carvajal / Fran Martinez i Begoña Grande.

Programa CORRETJA
Bombon Projects, Dilálica, Alalimón Galería, Chiquita Room i Homesession, 15 al 19 de novembre, consulteu horaris.
Activitats públiques (entrada lliure)

El programa Corretja és un dispositiu de foment de l’exhibició d’art de performance a l’ecosistema de galeries i espais independents d’arts contemporànies i un instrument de suport al mateix. Amb la col·laboració de Bombon Projects, Dilálica, Alalimón Galería, Chiquita Room i Homesession.

Performances de Anna Dot, Nathalie Rey, Laia Arqueros i Natalia Carminati.

Presentació ARTE Y PERFORMANCE
Llibreria Finestres, 18 de novembre, 11.30h.
Activitat pública (entrada lliure)

Pedro Alberto Cruz Sánchez, (Múrcia 1972) és professor universitari, assagista, crític d’art i poeta. L’any 2021 va publicar el llibre: Arte y Performance. Una història des de les avantguardes fins a l’actualitat (Akal)- L´autor parlarà d´aquesta obra per primera vegada a Barcelona, en el marc de la primera col-laboració de la Llibreria Finestres amb ARTefACTe.

Xerrada amb Pedro Alberto Cruz.

ARTefACTe3 és una iniciativa de Club9.

Amb la col.laboració de Trànsit Projectes.

Programa completo: https://artefacte.info/.