Información

CV 2014

Ballarina, coreógrafa, agitadora cultural y pedagoga.

Formació

Ballarina, coreógrafa, agitadora cultural y pedagoga.

Formació

Títol de dansa contemporània y coreografía acreditat per l´Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa del Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.
Becada per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura de Madrid
per ampliar els seus estudis de dansa en el Movement Research New York. S’especialitza en les noves tècniques de dansa I creativitat: Release, Body Contact, Authentic Movement, Klein tecnique, Improvisation, Tècnica Alexander i Hata Yoga; amb els seguents professors: Irene Hutman, Miá Laurence, Susan Klein, David Zambrano, David Dorfman, Jeremi Nelson, Rebeca Hilton i Lisa Nelson.
Paral.lelament realitza: curs de Masterclass amb LLoyd Newson(D.V.8), y Pina Baush , Workshop de Creació Escénica en dansa amb Meg Stwart, intensiu de Body Contact Improvisation amb Kirstie Simson i interpretació Teatral amb Txiqui Berraondo (Barcelona).

Experiència professional

2008 -2014 Desenvolupa un projecte centrat en la figura de l’intèrpret com a memòria i arxiu viu, que es desplega en dos formats, el document audiovisual «Los que se ven entre si», i las peças escénicas «Tres personas, todos los cuerpos» y Restos de Mis Series.
Actualment desenvolupa «Muy experimental» un projecte d’investigació que planeja convertir-se en una realitat constructiva entre creadors.

Des de fa sis anys desenvolupa una activitat anual pedagògica de laboratoris del cos dirigits a estudiants i ballarins professionals interessats en el cos i la construcció de la presència d’aquest mateix en temps real.

2008-Creacion e interpretación de la videocreación Escorzofilm, ganador del concurso Nu2 07

2007-Colabora en la creación del proyecto GOD-DOG dirigido por Toni Cots.
Crea y desarrolla Spaceinvaders un proyecto de investigación y encuentro de Las santas con Carmelo Fernández y el colectivo El hueco ( Las Palmas) .

2006- Crea el site especific I have a dream desarrollado el en el contexto del festival Mapa, Girona.Presentado posteriormente en el festival In MOTION bcn.

2005- Incentiva y crea el proyecto de Las Santas 3 encuentros, en colaboración con Ana Buitrago y Elena Córdoba; creando con Olga Mesa el solo Cuerpo en escena.

2004- Desarrolla Apariencias: la otra piel, un proceso de investigación sobre la comunicación no verbal que muestra su resultado en el centro de creación Can Fabra.

2003- Crea e interpreta Escorzo (solo de danza)que se estrena en La caldera Express, en col.laboració amb el Mercat de les Flors, Barcelona.
Col.laboració i interpretació del projecte El Salón Dorado de la Cia. Carmelo Salazar, estrenat al El Hueco del Ojo, Gran Canaria.-
Interpretació i creació junt amb Carmelo Salazar del solo Europea no es una puta estrenat en Endansa /Sitges Teatre Internacional.

2002-Col.labora en la creació de l’espectacle de carrer Ciudades dirigit per Carmelo Salazar. Cia. La vana gloria. Estrenado en el Festival de Sitges

2001-Creació I direcció artística del col.lectiu Las Santas: col.lectiu de ballarines i creadores independents (Ejercicios nº1,2,3).
Participa en Nits Salvatges; projecte realitzat per La Porta al CCCB, con la pieza: Ella no sabe gritar

2000-Participa en el Tempo, projecte realitzat per La Porta i el CCCB.
Creació del espai-taller independent per a la dansa i altres contaminants, coodirigit amb Mònica Muntaner: La Poderosa.
Creació de la peça La Loba Sube amb Susana Castro, estrenado en el Teatro Bérgidum, Ponferrada ( León )

1999 – Gira de Dance Road per Europa I Canada amb la peça Te gustan los brutos. Cia La Vana Gloria.
Creació i estrena de la peça Detrás de la Cabeza. Cia La Vana Gloria, estrenada en el Festival de Sitges.

1998 – Col.labora com a ballarina a la peça Desordenes para un cuarteto de la coreógrafa independent Olga Mesa (Madrid).Estrenada en La Cuarta Pared.
Participa a La Sopa, projecte d’ improvisació de balllarins i músics al CCCB.

1996-98-Es crea la Cia. La Vana Gloria, de la qual és cofundadora juntament amb Oscar Dasí I Carmelo Salazar. Durant aquests tres anys crearan les següents peces: Scenario,(Fes tival de Teatro de de Alcoy) Sugestiones cohetes,(La Porta) Te gustan los brutos (3º premio coreógráfico de Madrid )i Historias a la Carta. (Festival Grec, Días de Danza)

1995- Col.labora com a ballarina en el video-dansa Scenario dels creadors: Oscar Dasí i Carmelo Salazar.
Col.labora amb la videoasta Mariana Jaroslavski en els videos: Mi carne daré al pescado, las naranjas del sueño, Deletreos i la coreografia Piel de gallina.

1994- Creació del solo Mudando la piel.( Periferics,Vic)
Col.labora amb la creadora independent Margarita Guergué a la peça coreogràfica: Huésped del olvido a New York.

1988-92- Component de la Cia. Danat Dansa, treballant com a ballarina-intèrpret als espectacles: Bajo cantos rodados…, (teatro Emperador ,León) El cielo está enladrillado…,( Mercat de las Flors) Y quedaré sentado ante los muros…,( Teatro Central, Expo de Sevilla) Una cierta mirada. Aquestes peces varen ser representades a Espanya, Alemanya, França, Estats Units I Austràlia.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *