«Accions al cos»/»Acciones en el cuerpo» de Marc Vives + David Bestué (2006)

En la sessió inaugural del 14 de desembre es presenta «Proteo» una vídeoinstal·lació de Marc Vives i David Bestué. Més endavant aquests mateixos artistes també impartiran un taller dins del context de la Secció Irregular. A l’hora d’escollir quina de les seves obres incloíem a la programació, sens dubte una de les favorites era Accions al cos, ja que la reflexió sobre el cos és una constant en l’àmbit de les arts del moviment. No obstant això, a causa de les característiques de l’espai i la resta de la programació, al final Accions al cos no estarà al Mercat el dia 14. Tot i així, els artistes van accedir a mostrar aquest treball al blog de la Secció Irregular perquè el pugueu gaudir amb calma

En la sesión inaugural del 14 de diciembre se presenta «Proteo» una vídeoinstalación de Marc Vives y David Bestué. Más adelante estos mismos artistas también impartirán un taller dentro del contexto de la Sección Irregular. A la hora de escoger cuál de sus obras incluíamos en la programación, sin duda una de las favoritas era Acciones en el cuerpo, ya que la reflexión sobre el cuerpo es una constante en el ámbito de las artes del movimiento. Sin embargo, debido a las características del espacio y el resto de la programación, al final Acciones en el cuerpo no estará en el Mercat el día 14. Sin embargo, los artistas accedieron a mostrar este trabajo en el blog de la Sección Irregular para que lo podáis disfrutar con calma.


ACTIONS IN THE BODY (2006) from BESTUÉ VIVES on Vimeo.

«Després de treballar en Accions a casa ens va interessar centrar-nos en el cos, els seus límits i la seva potencialitat per abordar aspectes d’àmbits molt diferents. Just en aquesta època, al 2006, el col·lectiu Los 29 enchufes i El invernadero cultural ens van oferir fer alguna cosa a Madrid durant una nit, nosaltres escollíem el què i on. En rebre aquesta invitació vam decidir que el format per realitzar aquest capítol d’Accions, Accions al Cos, havia de ser una peça teatral en la qual les accions s’executarien en directe i sobre un escenari buit, extremant l’aposta que fos el cos el que activés les diferents idees. Vam decidir crear la figura del narrador per presentar-les i articular un cert discurs. Finalment ens vam complicar força la vida i vam treballar amb quatre actors més, en el que va ser una representació d’una hora de durada. La funció reclamava que el públic entrés en la bogeria que estàvem plantejant i que assumís de grat el fet que poguéssim equivocar-nos. Durant 60 minuts vam dur a terme 60 accions, en les quals visitàvem concepcions del cos en relació amb allò tecnològic, arquitectònic, simbòlic o performàtic, en accions com a Home-taula, Antologia portàtil de Calatrava, Línia de desig unidireccional, Gòtic-gòtic… (…) A Accions al cos vam anar del vodevil a l’art de performance, el happening, passant pel cyberpunk. En la representació ens vam inspirar en materials de Matthew Barney o Sterlac, per exemple, i es van fer referències als edificis de Calatrava o als textos de Michel Foucault, entre d’altres.»

Fragment d’una entrevista a Marc Vives i David Bestué per Ellen Blumstein, del llibre «Cisnes y ratas»

«Después de trabajar en Acciones en casa nos interesó centrarnos en el cuerpo, sus límites y su potencialidad para abordar aspectos de ámbitos muy distintos. Justo en esa época, en 2006, el colectivo Los 29 enchufes y El invernadero cultural nos ofrecieron hacer algo en Madrid durante una noche, el qué y el dónde lo escogíamos nosotros. Al recibir esa invitación decidimos que el formato para realizar este capítulo de Acciones, Acciones en el Cuerpo, debía ser una pieza teatral en la que las acciones se ejecutarían en directo y sobre un escenario vacío, extremando la apuesta de que fuera el cuerpo el que activara las diferentes ideas. Decidimos crear la figura del narrador para presentarlas y articular cierto discurso. Finalmente nos complicamos bastante la vida y trabajamos con cuatro actores más, en lo que fue una representación de una hora de duración. La función reclamaba que el público entrara en la locura que estábamos planteando y que asumiera con agrado el hecho de que pudiéramos equivocarnos. Durante 60 minutos llevamos a cabo 60 acciones, en las que visitábamos concepciones de lo corporal en relación con lo tecnológico, lo arquitectónico, lo simbólico o lo performático, en acciones como Hombre-mesa, Antología portátil de Calatrava, Línea de deseo unidireccional, Gótico-gótico… (…) En Acciones en el cuerpo fuimos del vodevil al arte de performance, el happening, pasando por el cyberpunk. En la representación nos inspiramos en materiales de Matthew Barney o Sterlac, por ejemplo, y se hicieron guiños a los edificios de Calatrava o a los textos de Michel Foucault, entre otros.»

Fragmento de una entrevista a Marc Vives y David Bestué por Ellen Blumstein, del libro «Cisnes y ratas»

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Una Respuesta a «Accions al cos»/»Acciones en el cuerpo» de Marc Vives + David Bestué (2006)

  1. Pingback: Inauguració 14 de desembre | Secció Irregular – Mercat de les Flors

Los comentarios están cerrados.