Una aproximació a l’art en viu

 

El 19 i 20 de gener a les 19h30 Quim Pujol, un dels comissaris de la Secció Irregular, donarà unes xerrades al MACBA d’introducció a l’art en viu. Com va explicar Lois Keidan al programa «What about live art?» organitzat per La Porta recentment, l’art en viu «no és la descripció d’una forma artística o una disciplina, sinó una estratègia cultural per incloure processos experimentals i pràctiques experiencials que d’una altra manera serien exclosos de marcs crítics, culturals i de comissariat».

En comptes d’exposar de forma lineal els diversos moviments artístics que a cada època intenten arrencar la tradició del conformisme que està a punt de subjugar-la, es presentaran diversos recorreguts no lineals seguint la coneguda concepció de la història de Walter Benjamin que estableix que «Una imatge (…) és allò on el Temps Passat es troba amb el Present en un llampec formant una constel·lació». L’objectiu d’aquesta estratègia és mostrar «un intercanvi temporal entre les avantguardes històriques i les neoavantguardes, una complexa relació d’anticipació i reconstrucció» (Hal Foster). Al mateix temps, al mostrar la historicitat d’aquestes formes artístiques s’evita que aquestes apareguin com nous patrons estables, ja que s’evidencia que el punt comú entre totes elles és una constant reformulació dels paràmetres que regeixen la pràctica artística. Entrada gratuïta.

A dalt Claude Cahun, amb una de les múltiples disfresses amb les que l’artista es va fotografiar. A sota, Tamy Ben-Tor, artista de performance que canvia constantment de personatge a peces com «Exotica, the Rat and the Liberal», canta el poema de Primo Levi «Si això és un home» amb un vestit folklòric.

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.