2a sessió # Fingir, de Colectivo 96º

FINGIR, de Colectivo 96º . 14 de febrer, 20:30 h

Fingir foto gran

 

 

 

 

 

 

 

Fins fa 20 anys, els petons d’amor, és a dir, els petons a la boca, en un escenari de teatre sempre es fingien.

Tres eren les principals estratègies per a dissimular el fingiment d’un petó.

A/ El galant s’inclina sobre la dama, gira lleugerament el cap de manera que oculta el petó al “respectable” i aleshores besa a la actriu a la barbeta o en el llavi superior.

B/ El galant, ple de frenesí, acaricia a la dama amb les seves dues mans sobre les seves galtes. En el moment del petó, el galant mou el seu dit polze sobre la boca de la dama i així es fa un petó a sobre del dit gros.

C/El galant inclina el cap i subjecta amb les seves mans el cap de la dama i la besa entre el pòmul i la boca, espai que no  s’aprecia ja que la mà del galant obstaculitza la visibilitat.

“Fingir” pretén ser una ironia sobre la pròpia acció de representar.

Colectivo 96º té com a objectiu evitar trobar una línia de treball. Els motors que ens han portat a crear les peces fins avui presentades tenen en comú que es qüestionen: què és la representació?, què és la ficció?, i què pinto jo en tot això? És per això que juguem a construir identitats en aquest marge de confusió entre realitat i ficció, per qüestionar d’aquesta manera la pròpia construcció/ desconstrucció d’un jo inexistent i que són una representació tant en l’escena com en la vida real.

 + INFO I ENTRADES A http://bit.ly/YbUfRx

Esta entrada fue publicada en Edició 2013. Guarda el enlace permanente.