Taula rodona: Les Fàbriques de creació

Demà dijous 19 de Febrer, a les  19h parlarem sobre les Fàbriques de creació. Què son? Com sorgeix aquest projecte?… i ho farem amb els propis protagonistes de la iniciativa, des de 3 mirades ben diferents. La institucional amb Llucià Homs, responsable de la direcció de Promoció de Sectors Culturals a l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB), la de la gestió amb Cristina Alonso, directora de la Fàbrica de creació El Graner i la del usuari amb el creador Pere Faura.

Les Fàbriques de Creació

Se n’ha sentit a parlar molt sobre el projecte de les Fàbriques de Creació de Barcelona. Tot i així, no hem tingut massa oportunitats de que siguin els propis promotors del projecte i altres professionals directament implicats, qui ens hagin explicat de primera mà els principis i continguts que articulen aquesta ambiciosa xarxa d’equipaments culturals. És per això que a “Noves Escenes, Noves Mirades” volem dedicar espai a conèixer de fons el projecte per boca dels principals responsables i d’alguns dels seus usuaris.

Llucià Homs, responsable de la direcció de Promoció de Sectors Culturals a l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB), ens explicarà detalladament d’on ve aquest projecte, quines inquietuds el van estimular i quins són els objectius a curt, mig i llarg termini. Per altra banda, Cristina Alonso, directora d’ El Graner, com a exemple d’una de les Fàbriques d’àmbit específicament públic vinculades a les arts escèniques, ens explicarà com s’articula aquest centre de creació allotjat a l’antiga Illa Philips i quines línies d’acció específiques s’han iniciat fins ara i s’iniciaran en el futur més proper.

Juntament a la vessant política i a la de gestió, no podia faltar la necessària opinió, visió i reflexió de la tercera peça clau del projecte: l’artista. En aquest sentit, hem convidat al creador multidisciplinari Pere Faura en la seva doble vessant d’haver estat, per una banda, un dels artistes convidats a la primera edició del cicle i, per altra banda, la de ser un creador escènic vinculat al projecte de les Fàbriques a través de El Graner, qui reflexionarà sobre la seva experiència amb el projecte i aportarà la seva particular visió com artista independent i com a “usuari”.

Text de Jordi Fondevila
Esta entrada fue publicada en Edició 2013. Guarda el enlace permanente.