NATURES Labs: ‘Dance on Land’ amb Shinichi Iova-Koga

Curs residencial amb Shinichi Iova – Koga

Dies: del 9 al 12 d’octubre de 2021
Lloc: a tragantCamp (a l’Alzina de l’Aguda, la Noguera, Lleida)

 

Aquest laboratori està dirigit a tothom que vulgui crear un joc artístic entre les matèries primeres que trobem a la natura i l’expressió personal. Desenvoluparem la nostra capacitat sensorial i les respostes creatives tot endinsant-nos en diferents paisatges per estudiar tant els patrons de l’entorn, com les respostes del nostre cos.

La imaginació és capaç de canviar la qualitat d’allò que fem i d’obrir tot un ventall d’accions inesperat. Aquest treball ens permetrà confiar en el propi cos i connectar amb l’espai expansiu que inclou l’entorn personal i universal.

Treballarem a partir d’un entrenament tant físic com d’improvisació arrelat en els treballs de Noguchi Taiso, Action Theater, Dao Yin, Aikido i Qigong.

Explorarem en contacte amb el paisatge per després tornar a l’estudi de dansa per analitzar i digerir les experiències del cos a la Natura.

Shinichi Iova – Koga (EEUU – Japó / Suïssa)

Shinichi Iova-Koga és el director artístic d’inkBoat, companyia de teatre físic i dansa fundada el 1998. Ha fet gires per Nord Amèrica, Europa, Corea del Sud i el Japó. També ha codirigit projectes amb grans coreògrafs i mestres de la dansa com Anna Halprin, Ko Murobushi, Sten Rudstrøm, Yuko Kaseki, Takuya Ishide i KT Nelson (ODC).

Funda l’estudi de dansa inkGround al Nord de Califòrnia, engegant els workshops Dance on Land i utilitzant un entorn ple de boscos, rius i paisatges costaners com a mitjans per una investigació de vida / dansa / natura.

Ha estat professor de composició i tècnica en Dansa al Mills College (MFA program, core faculty) i a la UC Davis (MFA program) i ha dirigit workshops en nombroses universitats americanes i centres europeus.

 

Informació pràctica

Dates: de 9 al 12 d’octubre
arribada: dissabte dia 9 d’octubre, entre 11:30 i 12h
sortida: dimarts dia 12 d’octubre, 17h (aprox)
Places limitades: pel què fa a l’allotjament

Curs dirigit a: totes les persones amb diversitat d’experiència en la dansa i/o altres pràctiques de moviment i/o arts escèniques interessades en el treball de creació i investigació ja sigui pel seu desenvolupament personal com professional.

Allotjament, àpats
Sobre tragantCamp
Com arribar

Política de cancel·lació: en el cas que tragantDansa hagués d’anul·lar el curs complet per causes de la COVID us tornaríem la totalitat de l’import pagat. En els altres casos d’anul·lació per raons personals, no es contemplen devolucions.

 

INSCRIPCIONS

Publicado en General | Comentarios desactivados en NATURES Labs: ‘Dance on Land’ amb Shinichi Iova-Koga

Festival NATURES’21: Cultiu de la dansa, la performance i les arts plàstiques des del diàleg amb la natura

Dies:
2 i 3 d’octubre, jornades amb públic
9 – 12 i 23 i 24 d’octubre, laboratoris de creació

Lloc: a tragantCamp (l’Alzina de l’Aguda, la Noguera)
Inscripcions i descomptes: www.festivalnatures.com

La 3a edició del festival NATURES omplirà de nou la població de lAlzina de lAguda (la Noguera, Lleida) per dedicar-se al cultiu creatiu de la dansa, la performance i les arts plàstiques en diàleg amb la natura, els dies 2 i 3 doctubre de 2021, amb jornades amb públic, i els caps de setmana del 9 al 12 i del 23 al 24 d’octubre, amb laboratoris de creació. La proposta recull la bona rebuda de les dues primeres edicions i introdueix dues novetats: amplia els dies de programació amb públic i incorpora noves mirades provinents del camp de la performance art o art de lacció, amb la participació de lartista catalana Fina Miralles, convidada de renom en aquesta edició.

Amb un programa ple despectacles i activitats durant els dos primers caps de setmana doctubre, NATURES pretén consolidar-se com un espai de trobada i divulgació de propostes artístiques que dialoguen amb el paisatge rural. Un espai on repensar, sentir i apreciar lart des de la natura i on escoltar la natura des de lart, en un indret singular i descentralitzat com és lespai de tragantCamp i la població de lAlzina de lAguda.

Cada jornada amb públic tindrà un enfocament particular i presentarà treballs en diferents formats i fases del seu cultiu creatiu, mostrant maneres diverses de relacionar-se amb la natura i el paisatge. Malgrat que aquest serà el nucli del programa, a cada trobada també gaudirem dactivitats, com xerrades i tallers, i daltres moments dintercanvi més distesos que ajudaran a contextualitzar i enriquir les intervencions artístiques.

Espectacles de maduració lenta per la primera jornada amb públic

La jornada del dissabte 2 doctubre serà el tret de sortida de NATURES21 i tindrà com activitat principal les Actuacions integrades en el paisatge, on es presentaran propostes de dansa i arts escèniques que han tingut temps de madurar lentament gràcies al seu pas per altres escenaris, arribant a NATURES ja madures, on adaptaran el seu format i continguts a les particularitats de lAlzina de lAguda. En aquest format trobarem les peces Labranza (Dansa) del col·lectiu Lamajara Danza, Pelat (Dansa i circ) de Joan Català i Pecata Beata (Música) de Carola Ortiz. Prèviament a la mostra tindrà lloc una conversa amb la historiadora de lart Maria Garganté sobre la relació entre art i territori en lactualitat.


Creacions de cultiu recent durant la jornada principal de NATURES21

La jornada del diumenge 3 doctubre acollirà durant tot el dia algunes de les propostes centrals del festival. Començarem amb una conversa amb lartista Fina Miralles, titulada Fina sembra, que uns altres ja recolliran, on repassarem la seva relació amb la natura, i continuarem el matí amb un taller sobre Percepció, cos i paisatge, liderat per leducadora Mireia Torrent. El plat fort de la jornada serà el Recorregut Itinerant dIntervencions Artístiques, una passejada amb el públic on podrem veure 8 creacions artístiques que intervindran diferents punts de lentorn lAlzina de lAguda des de les disciplines de la dansa, arts plàstiques i arts dacció o performance. Les peces hauran tingut un procés de cultiu curt en haver estat realitzades específicament en el paisatge proper a tragantCamp durant les Residències de creació de NATURES21, mostrant-se al públic com acabades de collir.

Les intervencions / artistes que participaran en el recorregut seran: … I escoltar lherba com creix, dAnna Fontanet (Barcelona), Zahorí: Cuerpo de vibración, d’Estitxu Arroyo (Pamplona), Its a real co-incidence, de Gràine OCarroll (Irlanda) i Sophie Kasser (Barcelona / Suïssa), Riu de Garbes, de Jaume Amigó (lAlzina de lAguda), Out of sight, de Jo Milne (la Segarra / Escòcia), Quan la flor sasseca…, de Mar Serinyà Gou (Torroella de Montgrí), Speaking in tongues, de Montse Alvarez (Coll de Nargó, Lleida), Maya Bodiley (Anglaterra) i Lorenzo Avolio (Itàlia), Rupestre de Nil Nebot (Barcelona).

Laboratoris de creació per a lexperimentació a la natura

Del 9 al 12 i del 23 al 24 doctubre, tragantCamp i lAlzina de lAguda acolliran el programa de formació de NATURES21 amb dos laboratoris de creació en format destada, adreçats a tothom qui vulgui endinsar-se en lexperimentació les disciplines de la dansa i les arts plàstiques a la natura.

El primer dels laboratoris, del 9 al 12 d’octubre, serà Dance on Land, liderat pel ballarí i coreògraf internacional Shinichi Iova-Koga i dirigit a aquells cossos que vulguin crear un joc artístic entre les matèries primeres que trobem a la natura per expressar emocions i camins personals. Ens endinsarem en el paisatge per estudiar els patrons que trobem inherents en aquests entorns, així com per explorar les respostes que es produeixen en el nostre cos.

Laltra de les propostes formatives serà el Laboratori de Land Art, del 23 al 24 d’octubre. Dirigit per lartista Nil Nebot, qui posarà en relació lart i el territori a través de la pràctica que anomena amb cert caire irònic Art Neo Rupestre” i que consisteix a utilitzar per a la creació artística únicament els materials que poden ser trobats en entorns naturals. Daquesta manera, podrem adquirir coneixements sobre el medi i també sobre algunes tècniques prehistòriques o del món rural tradicional, que poden servir-nos per a la creació de nous discursos artístics dins la contemporaneïtat.

Les entrades a qualsevol de les jornades o laboratoris de creació es podran adquirir aviat. NATURES es desenvoluparà aplicant totes les mesures sanitàries vinculades a la COVID19 vigents en les dates del festival. Volem engrescar a tothom a venir, oferint diferents possibilitats i descomptes per participar del Festival, que trobareu al web de NATURES21: www.festivalnatures.com.

ORGANITZA

Associació tragantNATURES [pel cultiu de lart i el moviment]

CONTACTE DEL FESTIVAL

info@tragantdansa.com / 666 28 57 15
tragantCAMP, lAlzina de lAguda (la Noguera, Lleida)

Publicado en General | Comentarios desactivados en Festival NATURES’21: Cultiu de la dansa, la performance i les arts plàstiques des del diàleg amb la natura

Cursos d’Estiu a tragantCamp 2019

Estiu’19 a tragantCamp ️🍃 Hem programat dos cursos per aprendre i gaudir en l’entorn rural de l’Alzina de l’Aguda (La Noguera):

– 12, 13 i 14 de JULIOL: Sentir i Ballar. Amb Olga Tragant. Ens introduirem a la dansa des de varis eixos que es complementen: la consciència sensorial, els principis bàsics del moviment i el moviment creatiu. Serà una estada per gaudir del cos, ampliant les possibilitats de moviment des del plaer de moure’ns i de ballar. + info

– 24 – 28 d’AGOST: SOM(A) Dansa. Pràctiques corporals – somàtiques i de dansa que posen especial atenció en: l’escolta interna, la consciència, l’exploració, l’autodescobriment i la creativitat envers el creixement personal. + info

Inscripcions obertes! https://tragantdansa.com/cursos/cursos-estades-18/ o info@tragantdansa.com

Publicado en General | Comentarios desactivados en Cursos d’Estiu a tragantCamp 2019

CURS tragantCamp: Joc i moviment en familia

amb Cristina Martí

dates: 3 i 4 Juny (arribada dia 3, a les 11h/ finalització dia 4, 18h)
dirigit a: famílies amb fills/es  a partir de 3 anys
data límit inscripció: 19 maig
allotjament i àpats : Casa Rural l´Era d´en Rovira (casa veïna a  tragantCamp).

+INFO

Publicado en General | 6 comentarios

CURS tragantCamp: La respiració. Plenitud del moviment

amb Olga Tragant

dates: 20 i 21 Maig (arribada dia 20 entre 10:30h – 11h / finalització dia 21, 19h
data límit inscripció: 19 maig
grup màxim: 12 persones
dirigit a: tota persona interessada en els treballs  de consciència i d’exploració a través del cos i el moviment.

allotjament i àpats: a tragantCamp

+INFO

Publicado en General | Comentarios desactivados en CURS tragantCamp: La respiració. Plenitud del moviment

CURS: Movent-me amb els meus personatges / Dansa-teatre

amb Simona Quartucci

13 i 14 de maig
dissabte de 10 a 14h  i 15:30 a 17:30h
diumenge de 10 a 14h
preu: 70€
10% dte als alumnes matriculats i als socis de l’APdC i APCC

+INFO

Publicado en General | Comentarios desactivados en CURS: Movent-me amb els meus personatges / Dansa-teatre

Propera Jam Contact – 14 de Maig

diumenge 14 Maig
professora: Ester Momblant
espai sonor: Lorena Degregorio

+INFO

Publicado en General | Comentarios desactivados en Propera Jam Contact – 14 de Maig

L’11 i 12 de març a tragantdansa!

Publicado en General | Comentarios desactivados en L’11 i 12 de març a tragantdansa!

El 17 de desembre a tragantDansa!

tragantDansa HElenaCAT copia

Publicado en General | Comentarios desactivados en El 17 de desembre a tragantDansa!

a tragantDansa

Cicle: ‘De l’anatomia a la Dansa’ amb l’Olga Tragant, Podeu fer tot el cicle o cada curs per separat.
+info: http://www.tragantdansa.com 

tragantDansa CICLE last copia tragantDansa PELVIS CAT copia

Publicado en General | Comentarios desactivados en a tragantDansa