Curs intensiu de Moviment autèntic per a la creació a tragantDansa

MA imatges
amb Carme Martínez
dissabte, 17 d’octubre
de 10 a 14:30 i de 16 a 18h
55€ (10% descompte per alumnes matriculats curs 2015-2016)

Moviment autèntic integra el moviment amb el ser emocional i mental. Quan el cos es pot expressar i rebre sense judicis ens fa accessibles a una experiència de presència i veracitat directa i existencial del moment, una atenció plena que com a ballarins i creadors ens permet arribar a llocs i formes desconegudes. Des del silenci ens deixem escoltar, des d’aquest silenci i buit algo pot passar. Esperem fins que sentim l’impuls intern del moviment, el seguim com si fos un camí que es va obrint davant nostre. Deixem de guiar, de controlar, de desitjar, deixem que passi en comptes de fer‐ho. El Moviment es trobat en el cos no està sobreposat. La Dansa pren una expressió que no seria possible aprendre-la amb intenció conscient. Com a creadors i ballarins el moviment autèntic ens permet arribar a la totalitat del nostre ser, del nostre potencial i de la nostra expressió. Iniciem les sessions amb eines de Feldenkrais, Ioga i Qui Jong, Aquest treball ens permet anar habitant el cos des de la suavitat i la direcció no des de la força i la tensió però amb punts d’intensitat que ens permeten mantenir en un estat d’equilibri i estructura corporal.
Què aconseguim: Aprenentatge sobre un mateix a través de la vivència amb el propi moviment. Presa de consciència del propi cos fugint dels estereotips i identificacions que no ens permeten anar més enllà de lo conegut en el moment de crear i ballar. Confiar en la nostra intuïció. L’experiència de l’atenció plena amb la unió del pensament, l’acció i l’emoció. Desenvolupar el nostre testimoni intern mirant i sent mirats.

Carme Martínez (Barcelona) En dansa contemporània em formo de manera independent a Barcelona, França i Indonèsia. He ballat amb Carles Sales, Maria Robira, Dolors Gardeñas, Àngels Huges i Susan Kempster amb qui guanyo el primer premi del Certamen Coreogràfic de Madrid. Llicenciatura en Geografia per l’UAB, CAP, Postgrau en expressió corporal per la UB, Màster en Dansa Moviment Teràpia per l’UAB. Com a psicoterapeuta del moviment treballo en sessions grupals i individuals amb nens, adolescents i adults. Com a ballarina dono classes de dansa per nens i moviment autèntic per adults. Soc professora certificada de Ioga Lu Jong i de Ioga Integratiu. El meu últim treball d’investigació és presenta al III Congrés Nacional de dansa: Ariadna i la DMT. “El sillón de la Reina” i el meu últim projecte a estat a Calcuta treballant com a professora de ioga, ballarina in psicoterapeuta del moviment amb adolescents, nenes i dones amb problemes.

+ info: http://www.tragantdansa.com/cat/?sec=cursos&id=47

Acerca de tragantdansa

tragantDansa [educació i creació en moviment] neix l’any 2002 de la mà de la coreògrafa, pedagoga i ballarina Olga Tragant. A tragantDansa impulsem l’educació i la creació dins l’àmbit de la dansa i altres disciplines al voltant del cos y el moviment. Portem a terme diferents projectes que s’organitzen a l’entorn d'un Programa Educatiu de Cursos, l’Activitat Artística de d’Olga Tragant, i altres Activitats de Recerca. Creació i Difusió. Ens dirigim a persones interesades en la dansa i el moviment com a forma de desenvolupament personal i/o professional.
Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.