documental LA CIENCIA DEL PÁNICO- estreno

★ 6 de Juny   6 de Junio    6th of June ★



Isabel Otaduy Sömme/Patrizia Monzani

“La ciencia del pánico”

documental
documental
documentary

Durada: 80 min.

HORARIS ESPECTACLE

DILLUNS: 21:00

gratuit

HORARIOS ESPECTACULO

LUNES: 21:00

gratis

SCHEDULES SHOW

MONDAY: 21:00

free




Guió y direcció: Isabel Otaduy Sömme i Patrizia Monzani
La noia: Arantxa Martínez
La metge (en las fotos): Marisa Martínez Martín
Edició: Patrizia Monzani
Correció de color: Nicola Trabucco
Mix d’àudio: Fabio Cucculelli
Mùsica: Santiago Latorre, extreta de l’àlbum Órbita i de les bandes
sonores de Los Idiotas, Fünf, Radio-Patera, Syndrome d’Ulysses.
Órbita apareix per cortesia de ACCRETIONS
Foto: Andrea Paesante
Càmera: Isabel Otaduy Sömme i Patrizia Monzani

Entrevista a Emanuel Cini: Claudia Gallego i Patrizia Monzani – cámara
Entrevista a Peter Duesberg: Priscilla Bertucci – entrevista y cámara
Entrevista a Roberto Giraldo: Nicola Guarnieri – entrevista y cámara
Entrevista a Andrew Maniotis y Janine Roberts: Giannis Falkonis – entrevista y cámara
Entrevista a Entrevista a Juliane Sacher: Andreas Schild – entrevista, Jide Tom Akinleminu – cámara
Imágenes con Arantxa Martinez: Andrea Martínez Velasco i Patrizia Monzani – cámara, Maria Barrios Coll-Vinent – luces. (material cedido por audioart)

Imágenes de archivo: Internet archive (opensource_movies) www.archive.org


www.lacienciadelpanico.tk

[+] info

Després de gairebé 30 anys d’investigació i milions de dòlars invertits han transformat la SIDA en una malaltia crònica que causa la dependència dels fàrmacs a milers de persones amb el consegüent augment dels beneficis de la indústria que mou el VIH. Milers de científics neguen que la SIDA sigui un problema de naturalesa infecciosa o transmissible, dubtant fins i tot de l’existència del virus VIH.
Aquest documental, que conté dotzenes d’entrevistes, tant de professionals del camp de la biomedicina com de persones afectades per la situació de la SIDA, és el fruit del treball de: Isabel Otaduy Sömme, (Vilagarcía de Arousa, Galícia, 1965-2009), i Patrizia Monzani, (Milà, Itàlia, 1976).

Després de fracassar les seves gestions de recerca d’una productora, Isabel i Patrizia decideixen començar el projecte pels seus propis mitjans i l’aconseguir portar-ho a bon terme ha suposat moltes hores de treball conjunt, continuat per Patrizia a partir de la defunció d’Isabel en el 2009, infinitat de correus i trucades telefòniques, desplaçaments i entrevistes, (fetes a EUA, Alemanya, França, Itàlia, Espanya i Grècia), el material inclou més de trenta hores d’enregistrament, a més de l’ímprobe treball del muntatge i edició.

Isabel Otaduy Sömme va realitzar estudis de Filosofia i Lletres, Guió Cinematogràfic i Fotografia. Diagnosticada com a “seropositiva” en 1990, després de tenir coneixement de les greus irregularitats existents en la ciència de la SIDA i la letalidad dels tractaments, va dedicar els seus últims anys a la labor de denúncia del frau global de la SIDA.

http://www.labiennacida.blogspot.com/ http://www.replantearsida.blogspot.com/

Patrizia Monzani estudia cinema a la Universitat de Bolonya i a la Universitat de París, on treballa com a assistent de muntatge per a algunes productores. Els seus curtmetratges i videopoesías han estat projectats en diversos festivals i exposicions en diferents països. El documental La ciència del pànic és el primer llargmetratge que realitza.
http://www.patriziamonzani.tk/

Después de casi 30 años de investigación y millones de dólares invertidos han transformado el SIDA en una enfermedad crónica que causa la dependencia de los fármacos a miles de personas con el consiguiente aumento de los beneficios de la industria que mueve el VIH. Miles de científicos niegan que el SIDA sea un problema de naturaleza infecciosa o transmisible, dudando incluso de la existencia del virus VIH.
Este documental, que contiene docenas de entrevistas, tanto de profesionales del campo de la biomedicina como de personas afectadas por la situación del SIDA, es el fruto del trabajo de: Isabel Otaduy Sömme, (Vilagarcía de Arousa, Galicia, 1965-2009), y Patrizia Monzani, (Milán, Italia, 1976).

Después de fracasar sus gestiones de búsqueda de una productora, Isabel y Patrizia deciden empezar el proyecto por sus propios medios y el conseguir llevarlo a buen término a base de muchas horas de trabajo conjunto, continuado por Patrizia a partir de la defunción de Isabel en el 2009, infinidad de correos y llamadas telefónicas, desplazamientos y entrevistas, (hechos en EE.UU., Alemania, Francia, Italia, España y Grecia). El material incluye más de treinta horas de grabación, además del ímprobo trabajo del montaje y edición.

Isabel Otaduy Sömme realizó estudios de Filosofía y Letras, Guión Cinematográfico y Fotografía. Diagnosticada como “seropositiva” en 1990, después de tener conocimiento de las graves irregularidades existentes en la ciencia del SIDA y la letalidad de los tratamientos, dedicó sus últimos años a la labor de denuncia del fraude global del SIDA.

http://www.labiennacida.blogspot.com/
http://www.replantearsida.blogspot.com/

Patrizia Monzani estudia cine en la Universidad de Bolonia y en la Universidad de París, donde trabaja como asistente de montaje para algunas productoras. Sus cortometrajes y videopoesías han sido proyectados en varios festivales y exposiciones en diferentes países. El documental La ciencia del pánico es el primer largometraje que realiza.
http://www.patriziamonzani.tk/