El Ayuntamiento de Mataró se carga el festival Shakespeare

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
http://www.ara.cat/cultura/Festival_Shakespeare-Mataro_0_506949832.html

COMUNICAT DE LA DIRECCIÓ DEL FESTIVAL:
L’Ajuntament de Mataró suspèn la 9a edició del Festival Shakespeare a Mataró

https://www.facebook.com/notes/festival-shakespeare/comunicat-de-la-direcció-del-festival-lajuntament-de-mataró-suspèn-la-9a-edició-/212003165507883

– El certamen tenia confirmada la seva celebració per part de l’anterior equip de govern i aprovada l’ajuda de la Generalitat de Catalunya.
– L’Ajuntament de Mataró suspèn el festival amb la programació tancada a 11 dies de la seva inauguració.
– La retirada de l’ajuda econòmica per part del consistori tant pocs dies abans de l’inici del festival impedeix trobar vies alternatives de finançament.
Davant de la decisió unilateral de l’Ajuntament de Mataró i l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) de suspendre la celebració de la 9a edició del Festival Shakespeare a Mataró, comunicada avui en nota de premsa, l’organització del festival manifesta:
· Que la decisió de suspendre la celebració del festival és unilateral i innegociable per part de l’Ajuntament de Mataró, el qual argumenta raons pressupostàries per a prendre aquesta mesura. La decisió s’ha comunicat avui mateix, dilluns 27 de juny, a la direcció del festival i no s’ha plantejat cap debat sobre la possibilitat d’estudiar-ne la viabilitat.
· Que l’equip de govern anterior havia confirmat la realització de la 9a edició i reservat el pressupost per a la seva organització. Entenem que el compromís d’un equip de govern nou ha de respectar els projectes empresos per l’anterior consistori a curt termini que compten amb un pressupost aprovat, i compromès per l’organització en totes les contractacions necessàries (artistes, proveïdors, personal, etc). No coneixem cap cas en el qual un nou govern desautoritzi decisions preses per l’anterior pel que fa a projectes en marxa, si més no fins a l’extrem d’“eliminar-los”.
· És una falta de responsabilitat amb la direcció del festival i les altres administracions vinculades que un ajuntament asfixiï un projecte d’aquest nivell, retirant l’ajuda econòmica a l’organització. El pressupost de l’IMAC era fonamental per a la viabilitat del Festival Shakespeare.
· És una falta de respecte a tot l’equip de treball, artistes, proveïdors, etc, i fins i tot per al públic, anul·lar el festival a 11 dies de la seva celebració. La novena edició del Shakespeare s’estava fent amb uns costos molt ajustats, gairebé amb el 50% del pressupost de l’any passat. I es feia per la complicitat i bona disposició de molta gent, que ajustaven al màxim els seus costos perquè creien en el projecte.
· Si la gestió del dèficit en el pressupost de cultura del present exercici permetia, tot i així, la celebració del festival sense comprometre la resta d’activitats programades per aquest any a Mataró, no entenem que es justifiqui ara la retallada amb aquest argument.
· Respecte a l’argumentació sobre la difusió del festival, val a dir que estava ja en marxa i que si no és més “adient” és una vegada més per raons de pressupost, ja que aquesta partida s’havia vist molt reduïda els últims dos anys en el marc de les retallades econòmiques que el festival venia patint.
· El nou equip de govern, quan estava a l’oposició, ja havia manifestat la seva voluntat de suspendre la celebració del festival, cosa que ens porta a pensar que la seva “eliminació” és una demostració de poder.
· Per últim, la direcció del festival expressa la seva clara voluntat de trobar noves vies de finançament per desenvolupar el projecte, si s’escau, en un nou emplaçament.
DIRECCIÓ DEL FESTIVAL SHAKESPEARE