25/06 -2/07 – están aquí artistas de Eslovenia, en el marco del proyecto cav_a – Catalán & Balearic artists visiting Slovenian artists

——————————————————————————————————————-

Nota important:
CANVI DE DATA I HORA PER LA PRESENTACIÓ OBERTA DELS TREBALLS DEL TALLER “LAST RESORT”, amb Boris Kadin.

Nova data: Dilluns 2 de juliol a les 21h a l’Antic Teatre

Nota importante:
CAMBIO DE FECHA Y HORA PARA LA PRESENTACIÓN ABIERTA DE LOS TRABAJOS DEL TALLER “LAST RESORT”, amb Boris Kadin

Nueva fecha: Lunes 2 de julio a las 21h a l’Antic Teatre

“Antic Teatre impulsa la internacionalización de la investigación, el riesgo y la innovación en nuevos lenguajes escénicos»

• Entre el 25 de junio y el 2 de julio, 3 producciones escénicas y un taller del Glej Theatre de Ljubljana (Eslovenia) http://www.glej.si/en/glej/about-glej/142 visitan el Antic Teatre, en el marco del proyecto cav_a – Catalán & Balearic artists visiting Slovenian artists.
http://www.anticteatre.com/glej/index.html

Actualmente estamos trabajando en el intercambio transfronterizo del trabajo de los creadores que residen y actúan en el Antic Teatre para que se produzca un diálogo internacional real, entre creadores y públicos de nuestro país y de otros países. Esto permitirá estimular la creatividad y también la internacionalización de la creación escénica actual de Cataluña y Baleares.

Para realizar estos intercambios, trabajamos junto con otros centros que comparten nuestra filosofía y fomentamos la cooperación internacional entre centros independientes, o no, de investigación en el campo de las artes multidisciplinares. Este es precisamente uno de los aspectos más difíciles para construir un proyecto de estas dimensiones: encontrar un partner que comparta la filosofía y la esencia en cuanto a la sección de las producciones y artistas a los que se apoya. En definitiva, lo más difícil consiste en encontrar similitudes y valores comunes compartidos.

En segundo lugar, el aspecto financiero también resulta un gran reto. Tener la capacidad de encontrar y garantizar una financiación para desarrollar todas las partes de los proyecto, también por cada uno de los socios que participan, es un trabajo enorme y agotador. En el caso del Antic Teatre, además, esto adquiere otra dimensión, debido a su condición de centro independiente que continuamente pone un gran esfuerzo justamente para encontrar financiación para el desarrollo de su actividad en su totalidad.
Sin embargo, todo este esfuerzo queda justificado por la importancia de las creaciones basadas en la innovación, el riesgo y la investigación de nuevos lenguajes salgan más allá de las fronteras de Cataluña y España.

Desde mayo de 2012, el Antic Teatre forma parte de una de las redes más antiguas de Europa: Trans Europe Halles (TEH) http://www.teh.net, red europea de centros culturales independientes fundada en 1983.

Projecte cav_a. Catalan & Balearic artists visiting_____artists
Cross border engagement and cultural cooperation

Programa cav_a. 1ª edició. 2011

Catalan & Balearic artists visiting Slovenian artists
Barcelona a Ljubljana (Desembre, 2011)
Ljubljana a Barcelona (Juny, 2012)
“Glej, across the border”

Programa cav_a. 2ª edició. 2012

Catalan & Balearic artists visiting Croatian artists
Barcelona a Zagreb (Octubre, 2012)

La próxima edición del cav_a será con Croacia como país de intercambio.
El espacio escogido es el Zagreb Dance Centre, de la capital croata.
http://www.plesnicentar.info/en/about-us

Del 18 al 21 de octubre, artistas catalanes visitarán Croacia y presentarán sus obras en el Zagreb Dance Centre.
Está previsto que los artistas de Croacia visiten el espacio del Antic Teatre durante la primavera del 2013.
Zagreb Dance Centre
El centro está dedicado a la producción y difusión de la danza contemporánea. Pone esfuerzo en crear diálogo entre los profesionales y el público y en generar alianzas con el entorno local y con otros espacios similares en toda Europa para impulsar la relación entre los artistas de Zagreb y la comunidad internacional de la danza.

Para nosotros proyecto cav_a es un experimento..

Para responder a todas estas preguntas:

Por que un proyecto así?
Que es un proyecto así?
Donde esta valor de un proyecto así?
La respuesta y interés del artistas por un proyecto así?
La respuesta y interés de la ciudad y el publico por un proyecto así?

Esperamos que sea de vuestro interés a conocer las producciones y artistas Eslovenos, ya que no solo se podrá ver el trabajo artístico , sino también podremos reflexionar juntos con ellos sobre sus trabajos.

Pensamos que en la ciudad no tenemos una «gran oferta» de trabajos internacionales, mas allá de la programación de Mercat de les Flors, Teatre Lliure, TNC.. Que además trabajamos totalmente en diferentes campos y frentes. Por esto intentamos que se puede ver algo diferente, de países diferentes, etc,,

aquí esta todo el programa, de todos los días en cat/// esp/// eng///..


Versión Español → /// English Version →

29, 30 de juny i 1, 2 de juliol

LJUBLJANA a BARCELONA

En el marc del projecte internacional de l’Antic Teatre

cav_a
Catalan & Balearic Artists Visiting Slovenian Artists

presentem

el projecte "Glej, across the border" amb

3 ESPECTACLES I LA PRESENTACIÓ DEL TALLER “LAST RESORT”

del Glej Theatre de Ljubljana (Eslovènia) a Barcelona

El projecte internacional cav_a: Catalan & Balearic Artists Visiting____Artists és un projecte d’intercanvi per compartir, entendre i donar a conèixer les pràctiques de creació escènica a Catalunya i les Illes Balears, i alhora aprendre sobre aquestes pràctiques en cada país d’acollida que es visita.

El primer projecte cav_a va iniciar-se el desembre de l’any 2011 amb el Glej Theatre de Ljubljana. A través d’actuacions, tallers, trobades amb artistes locals i xerrades amb el públic, es va establir un intercanvi entre creadors de l’escena actual catalana i balear i els creadors de l’escena actual eslovena.

Ara el Glej Theatre és convidat per l’Antic Teatre a presentar tres de les seves produccions escèniques actuals, que conjuntament amb altres activitats paral·leles, tancarà aquest cicle de col·laboració.

[+] SOBRE GLEJ THEATRE

El teatre Glej és el teatre independent més antic d’Eslovènia. Fundat el 1970, aquest espai d’experimentació i de producció, ha rebut durant dècades nombrosos creadors de teatre joves, molts dels quals ara són els professionals de teatre més reconeguts d’Eslovènia, entre d’altres: Dusan Jovanovic, Pipan Janez, Miller Eduard, Koprivšek Nevenka, Pograjc Matjaž, Bojan Jablanovec, Janezic Tomi, Horvat Sebastijan, DeBrea Diego.

Glej produeix i alberga projectes d’investigació de nous directors de teatre, que es poden presentar en convocatòria oberta a Glej. És un trampolí per als joves directors, oferint condicions professionals de treball, el que permet un ràpid i eficaç creixement artístic personal, i implica un punt de partida per a una carrera teatral d’èxit.

La visió de l’actual director artístic, Marko Bulc, és mantenir Glej com un atrevit teatre urbà, dedicat a la investigació teatral i a la promoció l’actual. Glej porta al públic una experiència de teatre inusual, oferint al mateix temps als creadors un espai de llibertat sense censura a la creació.

www.glej.si

[+] SOBRE ANTIC TEATRE

Antic Teatre – Espai de Creació és un centre Cultural i Social independent situat en un edifici, patrimoni cultural, construït el 1650 al centre de Barcelona.
Disposa d’una sala polivalent, bar, terrassa i jardí.
També compta amb AdriAntic, un espai per a residències artístiques situat a la perifèria de la ciutat.

Antic Teatre és un dels referents de l’escena independent actual. Un centre de recursos per a les arts multidisciplinars, dedicat a l’exhibició i el suport a la recerca, creació, producció, promoció i difusió de les arts escèniques i visuals. Compromesos amb la recerca de nous llenguatges del cos, noves dramatúrgies i noves tecnologies que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies. Circ, clown, teatre d’objectes; els nous desenvolupaments en la música, arts visuals i literatura, els temes socials, culturals, polítics i de pensament contemporanis.

Dóna suport als creadors joves i emergents, així com als artistes independents experimentats no consolidats, i als que tenen una carrera extensa i reconeguda.

www.anticteatre.com

DILLUNS 25 JUNY al DILLUNS 2 JULIOL

d’11 a 15h

LAST RESORT

Dades bàsiques per a la inscripció:

Taller
Del 25 al 29 de juny
d’11 a 15h

La Central del Circ
Moll de la Vela 2 08930
Sant Adrià de Besòs
www.lacentraldelcirc.cat

Preu del taller: Gratuït

aforament:
El nombre total d’alumnes del Taller serà de 10 persones.

requisits:
És important que els artistes que participen al taller entenguin l’anglès.

Dia de presentació dels treballs al públic dilluns 2 de juliol, 21h
Antic Teatre
c / Verdaguer i Callís, 12
08003 Barcelona

Més informació:
Antic Teatre
anticteatre@anticteatre.com
comunicacio@anticteatre.com
93 315 23 54
www.anticteatre.com


TALLER AMB BORIS KADIN

Organitzat per l’Antic Teatre i Glej Theatre amb la col·laboració de la fàbrica de creació
La Central del Circ.

Dins de les activitats programades en la segona part de l’intercanvi cav_a – Catalan & Balearic Artists Visiting __ Artists (promogut per Antic Teatre, Barcelona) i "Glej, Across the Border", es proposa aquest taller "Last Resort", del dilluns 25 al divendres 29 de juny, de 11 a 15h, impartit per un dels creadors eslovens convidats, Boris Kadin, i dirigit a artistes i creadors.

L’objectiu d’aquest taller és generar un marc d’intercanvi que permeti un diàleg més intens i que faciliti compartir coneixements participant en un mateix procés formatiu i de creació.

El taller se centra en la investigació de la relació entre els experiments socials / polítics / neoliberals que han portat a unes conseqüències econòmiques negatives (com ara Espanya, que va ser del miracle econòmic dels noranta a un país amb l’economia destrossada i amb un desocupació massiva) i les utopies individuals que són els resultats indirectes d’aquestes conseqüències negatives; observant els dos aspectes com declaracions inconsistents, oximorones sense fi.

Boris Kadin planteja un treball amb eines multimèdia per a aquest projecte. El taller es basarà en ús d’imatges, gravacions amb càmera, perspectives d’espais reals i virtuals, i en determinar les regles del joc "Last Resort".

A més, el treball realitzat durant aquest taller es presentarà al públic a la sala d’Antic Teatre el dilluns 2 de juliol, a les 21h.

Aquest mateix dia, després de la presentació, hi haurà una xerrada amb Boris Kadin i els artistes que han realitzat al taller, oberta al públic.

http://www.tea-tron.com/anticteatre/blog/taller-con-boris-kadin-de-via-negativa-ljubljana-eslovenia/ →

DIVENDRES 29 JUNY

21:00

SCREAM

noves dramatúrgies
5€

ESPECTACLE EN ANGLÈS, AMB SUBTÍTOLS AL CASTELLÀ

+

“Open-up”Reflexions – els artistes amb el públic

reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com
www.anticteatre.com


BORIS KADIN

 

Concepte i direcció: Boris Kadin
Dramatúrgia: Natasha Kadin
Textos: Natasha Kadin, Oestain Brager, Boris Kadin
Intèrprets: Davor Kovač, Aja Kobe
Disseny de so: Juraj Aras, Boris Kadin
Vídeo: Boris Kadin
Fotografia: Urška Boljkovac, Tihana Mandušić
Director tècnic: Grega Mohorčič
Assistència tècnica: Borut Bučinel
Produït per: Gledališče Glej, Ljubljana
Coproduït per: Mavena, Split (Croacia) y Teatro Verrdi, Zadar (Croacia)

durada: 50 min

www.glej.si/en/events/performances/144/94/scream →

enllaç de només aquest espectacle per a la seva promoció →

Scream parteix del robatori a Oslo el 2004 del quadre existencialista de Munch, El crit, quadre que serà exposat a Londres durant les Olimpíades del 2012. Scream ens relata la història de Zlatan Jašarević, l’home que va robar el quadre però que mai va ser arrestat. L’home que va destruir el quadre. Scream reflexiona sobre la relació entre la biografia de Munch, la història del concepte original del quadre, la resposta mediàtica al robatori el 2004, la història de Zlatan Jašarević i la seva connexió amb la dona que, quan va tenir lloc el robatori, era vigilant de seguretat del museu. Scream parla del vincle entre causa i efecte existent entre l’artista i la persona que, cent anys més tard, roba el seu quadre.

Boris Kadin és artista internacional, autor de projectes, intèrpret i director. Treballa en vàries disciplines artístiques (performance, videoart, fotografia, cabaret). És cofundador i director de la New Media Gallery (Zadar), component de HDLU (Zagreb), cofundador i copresident de Mavena →
Com a autor, coautor i/o intèrpret, ha actuat a Zadar, Ljubljana, Split, Atenas, Marseille, Praga, Parma, Zagreb, Belgrado, Dusseldorf, Glasgow, New York, Sarajevo, Dubrovnik, Rijeka, Pančevo, Novi Sad, Maribor, Tourcoing… Forma part del grup eslovè Via negativa →
amb qui ha col·laborat a: Guilty! (2010), What did Joeph Beuys told me…(2009), Game with toothpicks (2009), Out (2008) i Not like me (2007). És autor i coautor de molts projectes escènics, entre els quals: EU pionir amb Teatro Verrdi (2010), Dream of Danilo Kiš amb Andrej Mirčev (2007-2009) i el projecte internacional Silence amb el teatre Vasistas (2008-2009), entre d’altres.

DISSABTE 30 JUNY

21:00

MISTERIO BUFO

noves dramatúrgies
5€

ESPECTACLE EN ESLOVÈ AMB SUBTÍTOLS AL CASTELLÀ

+

“Open-up”Reflexions – els artistes amb el públic

reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com
www.anticteatre.com


MARKO BRATUŠ

 

Director: Marko Bratuš
Intèrprets: Asja Kahrimanović, Ajda Toman, Matevž Biber, Rok Kunaver
Basat en l’obra de Vladimir Vladimirovič Majakovski
Traduït per: Matevž Biber, Marjeta Bratuš, Marko Bratuš, Jure Novak
Disseny de vestuari: Katarina Zalar
Disseny: Urša Toman
Fotografia: Urška Boljkovac
Director tècnic: Grega Mohorčič
Disseny de llums: Grega Mohorčič
Assistència tècnica: Martin Lovšin, Borut Bučinel
Especialista moviment: Matevž Biber
Especialista marionetes: Asja Kahrimanović
Assessora especialistes: Ajda Toman
Assessor general: Rok Kunaver
Productor executiu: Inga Remeta
Produkcija: Gledališče Glej

http://www.glej.si/en/events/plays/144/92 →

enllaç de només aquest espectacle per a la seva promoció →

Què passa quan l’aire de Koper (ciutat portuària eslovena), el frescor de Maribor (ciutat al nord d’Eslovènia), i la dàrsena de Ljubjana es troben amb el millor en marionetes? Un espectacle revolucionari: 4 actors per 64 papers. Un espectacular himne a la revolució obrera que va derrocar les classes opressores i va arrastrar als treballadors russos des del fang fins la porta principal de la comuna utòpica. La Comuna no va arribar a molt, el comunisme i el socialisme van ser reemplaçats pel capitalisme, la crisi econòmica, els sous sense pagar i la caiguda en el nivell de vida, amb les elits quedant-se cada cop un tros més gran de pastís.
Un espectacle sobre la revolució, després de la revolució i abans de la revolució.

Marko Bratuš es va diplomar en dramatúrgia a l’Acadèmia de Teatre de Ljubjana i va continuar la seva formació amb una llicenciatura en direcció per a ràdio al 2006. Com a guionista ha treballat en produccions per a vuit curts i un llargmetratge. Ha dirigit dos documentals (Elena, sobre una persona amb mobilitat reduïda que es presenta com a candidata a president, i Walking on water, el relat d’una model cega que vol participar en les paraolimpiades). Com a dramaturg ha col·laborat en vuit espectacles, i n’ha dirigit dos (Krpan vs. Brdavs i Misterio Bufo). També ha escrit, adaptat i dirigit obres teatrals per a ràdio (al 2004 la seva obra Night Tariff va ser preseleccionada per al Prix Italia). A més, és jutge del certamen de teatre no professional Linhart. El seu ‘alter ego’ còmic, Smaal Tokk, apareix en la televisió nacional eslovena.

DIUMENGE 1 JULIOL

12:00

COM EL JAROMIR BUSCAVA LA FELICITAT

Teatre de marionetes
5€
(els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta)

ESPECTACLE SENSE TEXT

reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com
www.anticteatre.com


AJDA ROOSS, JASNA VASTL, BRANE VIŽINTIN

 

Director: Marko Bratuš

Intèrprets: Asja Kahrimanović, Ajda Toman, Matevž Biber, Rok Kunaver
Basat en l’obra de Vladimir Vladimirovič Majakovski
Traduït per: Matevž Biber, Marjeta Bratuš, Marko Bratuš, Jure Novak
Dirigit per: Ajda Rooss, Jasna Vastl, Brane Vižintin
Basat en el relat de Peter Svetina
Concepte: Ajda Rooss y Jasna Vastl
Disseny visual: Jasna Vastl
Marionetes i escenografía: Žiga Lebar y Jasna Vastl
Disseny de vestuari: Maja Peterlin
Música: Nino de Gleria
Intèrprets: Brane Vižintin y Ajda Rooss
Disseny de llums: Igor Remeta
Assistència tècnica: Grega Mohorčič y Martin Lovšin
Fotografia: Urška Boljkovac
Productora executiva: Barbara Poček
Produït per: Glej Theatre

http://www.glej.si/en/events/performances/144/91/how-jaromir-sought-happiness →

enllaç de només aquest espectacle per a la seva promoció →

Com el Jaromir va buscar la felicitat és un espectacle poètic inspirat en la obra homònima de Peter Svetina. L’astrònom Jaromir observa les estrelles des del seu altell, buscant la felicitat. Cada dia el visita la senyoreta Jarmila, que li cuida la casa. Un dia ennuvolat, quan no es veuen les estrelles en el cel, Jarmila enfoca el seu telescopi a un altre lloc, a un passeig màgic entre relats de petits moments secrets. Jaromir queda desconcertat, com si li hagués arribat un cometa de veritat; ¿havia tingut sempre la felicitat al seu abast?

Ajda Rooss és un artista versàtil, que treballa principalment amb marionetes com a dramaturga, directora, marionetista, escriptora i pedagoga. Col·labora amb vàries institucions (els teatres de marionetes de Ljubjana i Maribor) i centres independents (Glej Theatre, Konj Puppet Theatre, Fru-Fru Theatre).
Després d’un breu període estudiant arquitectura, Jasna Vastl va entrar en l’Acadèmia de Belles Arts de Ljubljana, va estudiar a Bratislava i es va certificar en Comunicació Visual al 1997. Al 2002 va obtenir la Llicenciatura en disseny d’escenografia i vestuari de l’Acadèmia de Teatre de Ljubljana, on imparteix classes sobre escenografia des del 2010. Treballa en els àmbits d’escenografia, vestuari i disseny de marionetes.

Barne Vižintin, nascut el 1969, és marionetista, professor, actor i animador i treballa pel Teatre de Marionetes de Ljubljana. Ha col·laborat en molts teatres independents i públics, ha fundat quatre teatres de marionetes independents professionals i ha rebut nombrosos guardons pel seu treball i contribució a la cultura marionetista d’Eslovènia.

DILLUNS 2 JULIOL

21:00

LAST RESORT

Gratuït

+

“Open-up”Reflexions – els artistes amb el públic


PRESENTACIÓ OBERTA DELS TREBALLS DEL TALLER
“LAST RESORT”

El dia dulluns 2 de juliol, a les 21h, a la sala de l’Antic Teatre, es podrà veure la presentació dels treballs realitzats durant el Taller “Last Resort”, que del 25 al 29 de juliol haurà impartit Boris Kadin, un dels creadors més representatius de l’escena actual eslovena, amb la participació d’artistes i creadors professionals.

Aquest projecte es centra en la investigació de la relació entre els experiments socials-polítics-neoliberals que han arribat a conseqüències negatives (Espanya, per exemple, va passar del miracle econòmic dels noranta a un país amb l’economia destrossada i atur massiu) i els efectes secundaris d’aquestes conseqüències negatives: les utopies individuals com discursos que no admeten la lògica, oximorons sense fi. Boris Kadin planteja un treball amb eines multimèdia per aquest projecte. El taller es basa en l’ús d’imatges, gravacions amb càmera, perspectives d’espais reals i virtuals i en determinar les regles del joc “Last Resort”.

Aquesta proposta forma part de les activitats programades en la segona part de l’intercanvi cav_a Catalan & Balearic Artists Visiting ___ Artists (promogut per l’Antic Teatre, Barcelona) i “Glej, Across the Border” (promogut pel Teatre Glej, de Ljubljana, Eslovènia).

Aquest taller s’ha realitzat amb la col·laboració de La Central del Circ.

Més informació del taller i inscripcions:

http://www.tea-tron.com/anticteatre/blog/taller-con-boris-kadin-de-via-negativa-ljubljana-eslovenia/ →

Produït per:

Amb el suport de:

Antic Teatre col · labora amb:


Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb:


Glej és patrocinat per:
logotipos patrocinadores  
logotipos patrocinadores   
Gooya IT, Super Catering, DPG, Radio Student, Triglav

Agraïments: