CAMBIO DE FECHA Y HORA, ahora es: lunes 2 a las 21h, PARA LA PRESENTACIÓN ABIERTA DE LOS TRABAJOS DEL TALLER “LAST RESORT”, amb Boris Kadin



25 DE JUNY – 2 JULIOL

LJUBLJANA a BARCELONA

Nota important:
CANVI DE DATA I HORA PER LA PRESENTACIÓ OBERTA DELS TREBALLS DEL TALLER “LAST RESORT”, amb Boris Kadin.

Nova data: Dilluns 2 de juliol a les 21h a l’Antic Teatre

Nota importante:
CAMBIO DE FECHA Y HORA PARA LA PRESENTACIÓN ABIERTA DE LOS TRABAJOS DEL TALLER “LAST RESORT”, amb Boris Kadin

Nueva fecha: Lunes 2 de julio a las 21h a l’Antic Teatre

En el marc del projecte <<cav_a>> Catalan & Balearic Artists Visiting Slovenian Artists http://www.anticteatre.com/crossborder/ →

Amb el projecte “Glej, Across the Border”, Ljubljana (Eslovenia)
http://www.glej.s

L’Antic Teatre i Glej Theatre presenten:

29, 30 de juny i 1, 2 de juliol

DIVENDRES / 29 DE JUNY / 21H / 5€
“Scream”, de Boris Kadin
+ “Open-up”: Reflexions – els artistes amb el públic

DISSABTE / 30 DE JUNY / 21H / 5€
Misterio Bufo”, de Marko Bratuš
+ “Open-up”: Reflexions – els artistes amb el públic

DIUMENGE / 1 DE JULIOL / 12H / 5€
(els nens menors de 12 anys tenen entrada gratuïta)
Com el Jaromir buscava la felicitat”, de Ajda Rooss, Jasna Vastl, Brane Vižintin

DILLUNS / 2 DE JULIOL / 21H
Presentació oberta dels treballs del taller “Last resort” amb Boris Kadin
+ “Open-up”: Reflexions – els artistes amb el públic

3 ESPECTACLES I LA PRESENTACIÓ DEL TALLER “LAST RESORT” →

29, 30 de juny i 1 de juliol
3 espectacles i 1 taller del Glej Theatre (Ljublijana – Eslovènia) a Barcelona →



Versión Español → /// English Version →

29, 30 de juny i 1, 2 de juliol

LJUBLJANA a BARCELONA

En el marc del projecte internacional de l’Antic Teatre

cav_a
Catalan & Balearic Artists Visiting Slovenian Artists

presentem

el projecte "Glej, across the border" amb

3 ESPECTACLES I LA PRESENTACIÓ DEL TALLER “LAST RESORT”

del Glej Theatre de Ljubljana (Eslovènia) a Barcelona

El projecte internacional cav_a: Catalan & Balearic Artists Visiting____Artists és un projecte d’intercanvi per compartir, entendre i donar a conèixer les pràctiques de creació escènica a Catalunya i les Illes Balears, i alhora aprendre sobre aquestes pràctiques en cada país d’acollida que es visita.

El primer projecte cav_a va iniciar-se el desembre de l’any 2011 amb el Glej Theatre de Ljubljana. A través d’actuacions, tallers, trobades amb artistes locals i xerrades amb el públic, es va establir un intercanvi entre creadors de l’escena actual catalana i balear i els creadors de l’escena actual eslovena.

Ara el Glej Theatre és convidat per l’Antic Teatre a presentar tres de les seves produccions escèniques actuals, que conjuntament amb altres activitats paral·leles, tancarà aquest cicle de col·laboració.

[+] SOBRE GLEJ THEATRE

El teatre Glej és el teatre independent més antic d’Eslovènia. Fundat el 1970, aquest espai d’experimentació i de producció, ha rebut durant dècades nombrosos creadors de teatre joves, molts dels quals ara són els professionals de teatre més reconeguts d’Eslovènia, entre d’altres: Dusan Jovanovic, Pipan Janez, Miller Eduard, Koprivšek Nevenka, Pograjc Matjaž, Bojan Jablanovec, Janezic Tomi, Horvat Sebastijan, DeBrea Diego.

Glej produeix i alberga projectes d’investigació de nous directors de teatre, que es poden presentar en convocatòria oberta a Glej. És un trampolí per als joves directors, oferint condicions professionals de treball, el que permet un ràpid i eficaç creixement artístic personal, i implica un punt de partida per a una carrera teatral d’èxit.

La visió de l’actual director artístic, Marko Bulc, és mantenir Glej com un atrevit teatre urbà, dedicat a la investigació teatral i a la promoció del últim, l’actual. Glej porta al públic una experiència de teatre inusual, oferint al mateix temps als creadors un espai de llibertat sense censura a la creació.

www.glej.si

[+] SOBRE ANTIC TEATRE

Antic Teatre – Espai de Creació és un centre Cultural i Social independent situat en un edifici, patrimoni cultural, construït el 1650 al centre de Barcelona.
Disposa d’una sala polivalent, bar, terrassa i jardí.
També compta amb AdriAntic, un espai per a residències artístiques situat a la perifèria de la ciutat.

Antic Teatre és un dels referents de l’escena independent actual. Un centre de recursos per a les arts multidisciplinars, dedicat a l’exhibició i el suport a la recerca, creació, producció, promoció i difusió de les arts escèniques i visuals. Compromesos amb la recerca de nous llenguatges del cos, noves dramatúrgies i noves tecnologies que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies. Circ, clown, teatre d’objectes; els nous desenvolupaments en la música, arts visuals i literatura, els temes socials, culturals, polítics i de pensament contemporanis.

Dóna suport als creadors joves i emergents, així com als artistes independents experimentats no consolidats, i als que tenen una carrera extensa i reconeguda.

www.anticteatre.com

DIVENDRES 29 JUNY

21:00

SCREAM

noves dramatúrgies
5€

ESPECTACLE EN ANGLÈS, AMB SUBTÍTOLS AL CASTELLÀ

+

“Open-up”Xerrada dels artistes amb el públic

reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com
www.anticteatre.com


BORIS KADIN

 

Concepte i direcció: Boris Kadin
Dramatúrgia: Natasha Kadin
Textos: Natasha Kadin, Oestain Brager, Boris Kadin
Intèrprets: Davor Kovač, Aja Kobe
Disseny de so: Juraj Aras, Boris Kadin
Vídeo: Boris Kadin
Fotografia: Urška Boljkovac, Tihana Mandušić
Director tècnic: Grega Mohorčič
Assistència tècnica: Borut Bučinel
Produït per: Gledališče Glej, Ljubljana
Coproduït per: Mavena, Split (Croacia) y Teatro Verrdi, Zadar (Croacia)

www.glej.si/en/events/performances/144/94/scream →

enllaç de només aquest espectacle per a la seva promoció →

Scream parteix del robatori a Oslo el 2004 del quadre existencialista de Munch, El crit, quadre que serà exposat a Londres durant les Olimpíades del 2012. Scream ens relata la història de Zlatan Jašarević, l’home que va robar el quadre però que mai va ser arrestat. L’home que va destruir el quadre. Scream reflexiona sobre la relació entre la biografia de Munch, la història del concepte original del quadre, la resposta mediàtica al robatori el 2004, la història de Zlatan Jašarević i la seva connexió amb la dona que, quan va tenir lloc el robatori, era vigilant de seguretat del museu. Scream parla del vincle entre causa i efecte existent entre l’artista i la persona que, cent anys més tard, roba el seu quadre.

Boris Kadin és artista internacional, autor de projectes, intèrpret i director. Treballa en vàries disciplines artístiques (performance, videoart, fotografia, cabaret). És cofundador i director de la New Media Gallery (Zadar), component de HDLU (Zagreb), cofundador i copresident de Mavena →
Com a autor, coautor i/o intèrpret, ha actuat a Zadar, Ljubljana, Split, Atenas, Marseille, Praga, Parma, Zagreb, Belgrado, Dusseldorf, Glasgow, New York, Sarajevo, Dubrovnik, Rijeka, Pančevo, Novi Sad, Maribor, Tourcoing… Forma part del grup eslovè Via negativa →
amb qui ha col·laborat a: Guilty! (2010), What did Joeph Beuys told me…(2009), Game with toothpicks (2009), Out (2008) i Not like me (2007). És autor i coautor de molts projectes escènics, entre els quals: EU pionir amb Teatro Verrdi (2010), Dream of Danilo Kiš amb Andrej Mirčev (2007-2009) i el projecte internacional Silence amb el teatre Vasistas (2008-2009), entre d’altres.

DISSABTE 30 JUNY

21:00

MISTERIO BUFO

noves dramatúrgies
5€

ESPECTACLE EN ESLOVÈ AMB SUBTÍTOLS AL CASTELLÀ

+

“Open-up”Xerrada dels artistes amb el públic

reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com
www.anticteatre.com


MARKO BRATUŠ

 

Director: Marko Bratuš
Intèrprets: Asja Kahrimanović, Ajda Toman, Matevž Biber, Rok Kunaver
Basat en l’obra de Vladimir Vladimirovič Majakovski
Traduït per: Matevž Biber, Marjeta Bratuš, Marko Bratuš, Jure Novak
Disseny de vestuari: Katarina Zalar
Disseny: Urša Toman
Fotografia: Urška Boljkovac
Director tècnic: Grega Mohorčič
Disseny de llums: Grega Mohorčič
Assistència tècnica: Martin Lovšin, Borut Bučinel
Especialista moviment: Matevž Biber
Especialista marionetes: Asja Kahrimanović
Assessora especialistes: Ajda Toman
Assessor general: Rok Kunaver
Productor executiu: Inga RemetaProdukcija: Gledališče Glej

http://www.glej.si/en/events/plays/144/92 →

enllaç de només aquest espectacle per a la seva promoció →

Què passa quan l’aire de Koper (ciutat portuària eslovena), el frescor de Maribor (ciutat al nord d’Eslovènia), i la dàrsena de Ljubjana es troben amb el millor en marionetes? Un espectacle revolucionari: 4 actors per 64 papers. Un espectacular himne a la revolució obrera que va derrocar les classes opressores i va arrastrar als treballadors russos des del fang fins la porta principal de la comuna utòpica. La Comuna no va arribar a molt, el comunisme i el socialisme van ser reemplaçats pel capitalisme, la crisi econòmica, els sous sense pagar i la caiguda en el nivell de vida, amb les elits quedant-se cada cop un tros més gran de pastís.
Un espectacle sobre la revolució, després de la revolució i abans de la revolució.

Marko Bratuš es va diplomar en dramatúrgia a l’Acadèmia de Teatre de Ljubjana i va continuar la seva formació amb una llicenciatura en direcció per a ràdio al 2006. Com a guionista ha treballat en produccions per a vuit curts i un llargmetratge. Ha dirigit dos documentals (Elena, sobre una persona amb mobilitat reduïda que es presenta com a candidata a president, i Walking on water, el relat d’una model cega que vol participar en les paraolimpiades). Com a dramaturg ha col·laborat en vuit espectacles, i n’ha dirigit dos (Krpan vs. Brdavs i Misterio Bufo). També ha escrit, adaptat i dirigit obres teatrals per a ràdio (al 2004 la seva obra Night Tariff va ser preseleccionada per al Prix Italia). A més, és jutge del certamen de teatre no professional Linhart. El seu ‘alter ego’ còmic, Smaal Tokk, apareix en la televisió nacional eslovena.

DIUMENGE 1 JULIOL

12:00

COM EL JAROMIR BUSCAVA LA FELICITAT

Teatre de marionetes
5€
(els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta)

ESPECTACLE SENSE TEXT

reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com
www.anticteatre.com


AJDA ROOSS, JASNA VASTL, BRANE VIŽINTIN

 

Director: Marko Bratuš

Intèrprets: Asja Kahrimanović, Ajda Toman, Matevž Biber, Rok Kunaver
Basat en l’obra de Vladimir Vladimirovič Majakovski
Traduït per: Matevž Biber, Marjeta Bratuš, Marko Bratuš, Jure Novak
Dirigit per: Ajda Rooss, Jasna Vastl, Brane Vižintin
Basat en el relat de Peter Svetina
Concepte: Ajda Rooss y Jasna Vastl
Disseny visual: Jasna Vastl
Marionetes i escenografía: Žiga Lebar y Jasna Vastl
Disseny de vestuari: Maja Peterlin
Música: Nino de Gleria
Intèrprets: Brane Vižintin y Ajda Rooss
Disseny de llums: Igor Remeta
Assistència tècnica: Grega Mohorčič y Martin Lovšin
Fotografia: Urška Boljkovac
Productora executiva: Barbara Poček
Produït per: Glej Theatre

http://www.glej.si/en/events/performances/144/91/how-jaromir-sought-happiness →

enllaç de només aquest espectacle per a la seva promoció →

Com el Jaromir va buscar la felicitat és un espectacle poètic inspirat en la obra homònima de Peter Svetina. L’astrònom Jaromir observa les estrelles des del seu altell, buscant la felicitat. Cada dia el visita la senyoreta Jarmila, que li cuida la casa. Un dia ennuvolat, quan no es veuen les estrelles en el cel, Jarmila enfoca el seu telescopi a un altre lloc, a un passeig màgic entre relats de petits moments secrets. Jaromir queda desconcertat, com si li hagués arribat un cometa de veritat; ¿havia tingut sempre la felicitat al seu abast?

Ajda Rooss és un artista versàtil, que treballa principalment amb marionetes com a dramaturga, directora, marionetista, escriptora i pedagoga. Col·labora amb vàries institucions (els teatres de marionetes de Ljubjana i Maribor) i centres independents (Glej Theatre, Konj Puppet Theatre, Fru-Fru Theatre).
Després d’un breu període estudiant arquitectura, Jasna Vastl va entrar en l’Acadèmia de Belles Arts de Ljubljana, va estudiar a Bratislava i es va certificar en Comunicació Visual al 1997. Al 2002 va obtenir la Llicenciatura en disseny d’escenografia i vestuari de l’Acadèmia de Teatre de Ljubljana, on imparteix classes sobre escenografia des del 2010. Treballa en els àmbits d’escenografia, vestuari i disseny de marionetes.

Barne Vižintin, nascut el 1969, és marionetista, professor, actor i animador i treballa pel Teatre de Marionetes de Ljubljana. Ha col·laborat en molts teatres independents i públics, ha fundat quatre teatres de marionetes independents professionals i ha rebut nombrosos guardons pel seu treball i contribució a la cultura marionetista d’Eslovènia.

DILLUNS 2 JULIOL

21:00

LAST RESORT

Gratuït

+

“Open-up”Xerrada dels artistes amb el públic


PRESENTACIÓ DE TALLER AMB BORIS KADIN

Organitzat per l’Antic Teatre i Glej Theatre amb la col·laboració de la fàbrica de creació
La Central del Circ.

Dins de les activitats programades en la segona part de l’intercanvi cav_a – Catalan & Balearic Artists Visiting __ Artists (promogut per Antic Teatre, Barcelona) i "Glej, Across the Border", es proposa aquest taller "Last Resort", del dilluns 25 al divendres 29 de juny, de 11 a 15h, impartit per un dels creadors eslovens convidats, Boris Kadin, i dirigit a artistes i creadors.

L’objectiu d’aquest taller és generar un marc d’intercanvi que permeti un diàleg més intens i que faciliti compartir coneixements participant en un mateix procés formatiu i de creació.

A més, el treball realitzat durant aquest taller es presentarà al públic a la sala d’Antic Teatre el dilluns 2 de juliol, a les 21h.

Aquest mateix dia, després de la presentació, hi haurà una xerrada amb Boris Kadin i els artistes que han realitzat al taller, oberta al públic.

El taller se centra en la investigació de la relació entre els experiments socials / polítics / neoliberals que han portat a unes conseqüències econòmiques negatives (com ara Espanya, que va ser del miracle econòmic dels noranta a un país amb l’economia destrossada i amb un desocupació massiva) i les utopies individuals que són els resultats indirectes d’aquestes conseqüències negatives; observant els dos aspectes com declaracions inconsistents, oximorones sense fi.

Boris Kadin planteja un treball amb eines multimèdia per a aquest projecte. El taller es basarà en ús d’imatges, gravacions amb càmera, perspectives d’espais reals i virtuals, i en determinar les regles del joc "Last Resort".

Produït per:

Amb el suport de:

Antic Teatre col · labora amb:


Antic Teatre és membre i treballa en xarxa amb:


Glej és patrocinat per:
logotipos patrocinadores  
logotipos patrocinadores   
Gooya IT, Super Catering, DPG, Radio Student, Triglav

Agraïments: