FLUXCLUB: MARCEL·LÍ ANTÚNEZ ROCA

MARCEL·LÍ ANTÚNEZ ROCA
Proyección + coloquio

Moià (Barcelona), 1959. Reconegut internacionalment com una de les figures més rellevants de l’art electrònic i l’experimentació escènica, la trajectòria de Marcel·lí abasta un període de 30 anys, durant els quals ha desenvolupat un univers visual absolutament personal i iconoclasta, basat en una reflexió sobre els sistemes de producció artística, el que ell denomina Sistematúrgia, amb una iconografia particular i pròpia. La seva obra inclou performances mecatròniques a vegades amb robots, instal·lacions interactives i col·laboracions amb col·lectius entre els quals destaquen la Fura dels Baus del qual va ser fundador i líder als anys vuitanta.

Des del 2010, Marcel·lí està treballant en el cicle de l’Arsenale della Apparizioni, dins del qual ha creat tres peces: la primera és una performance anomenada Cotrone estrenada el 2010, la segona és el film El Peix Sebastiano (2011) estrenat al Festival de cinema Fantàstic de Sitges i l’última la performance Pseudo (2012) estrenada al Grec de Barcelona.
El 2014 ha presentat l’exposició Sistematúrgia. Accions, Dispositius i Dibuixos a l’Arts Santa Mònica de Barcelona, amb la intenció de donar a conèixer el seu particular mètode de creació basat en aquest neologisme, la Sistematúrgia, entesa com una dramatúrgia dels sistemes computacionals.

presentació
Després de l’esmentada exposició Sistematúrgia, l’artista ens mostra alguns films que no varen ser presents a la mostra o que es presentaren de forma fragmentada. Una ocasió més per endinsar-se en l’univers d’aquest prolífic autor.

www.marceliantunez.com
http://www.anticteatre.com/marceliantunez

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM
fluxfestival.org

CALENDARI SESIONS:
12 i 26 Maig
9 Juny
[+] Info Cicle Flux Club →

HORARIOS
LUNES: 21:00
gratuito