Taller de Feedback Method de DAS Theatre en col·laboració amb l’Antic Teatre

(Del 24 al 26 de novembre del 2023)

Aplicació del mètode a 3 coproduccions en procés:

Masha, de Cia Palimsesta (@palimsesta.cia) – circ

g0g0te0, de P0RN0T0PIAcollective (@por.notopiacollective) – nous llenguatges del cos

Cruuu, de Diana Gadish (@dianagadishbonas) – performance

Imparteix: Ainhoa Hernández Escudero (@noixih), creadora i investigadora escènica graduada al programa de màster DAS Theatre.

 

L’Antic Teatre fa 20 anys que aposta de manera incondicional pel risc, la potència i el compromís com a motors de la creació artística contemporània.

Com a sala productora i exhibidora, Antic Teatre cerca com atendre de manera integral les peces que produeix i exhibeix.

En aquest entorn, on les peces creixen i es comparteixen amb el públic, és on detectem una insuficiència de debats profunds i oberts a la ciutadania al voltant de l’art. Aquesta funció crítica, de la qual s’encarregaria tradicionalment l’acadèmia, també s’ha d’activar fora d’aquesta, amb llocs d’intercanvi i generació de coneixement més elàstics i permeables al canvi. Per això, cal desburocratitzar els sabers. Entendre que hi ha una relació profunda i proporcional entre educació i cultura.

És així com l’Antic Teatre, en el seu interès pels programes d’ensenyament d’arts en viu, proposa a Barcelona un taller del Feedback Method de DAS Theatre aplicat a tres de les seves coproduccions en procés —Masha, de Cia Palimsestag0g0te0, de P0RN0T0PIAcollective i CRUUU, de Diana Gadish—. Les sessions, obertes a un nombre reduït de participants, es desenvoluparan durant els dies 24, 25 i 26 de novembre, i les impartirà Ainhoa Hernández Escudero. Cada dia hi haurà una primera part teòrica d’introducció al mètode, una mostra de les peces en procés i una sessió de feedback com a aplicació pràctica.

L’artista Verónica Navas (@dichodepaso) s’encarregarà de la relatoria escrita que, posteriorment, estarà a disposició del públic general al web de l’Antic. La iniciativa és pionera a l’àmbit d’una sala productora i exhibidora. Amb aquesta primera acció, l’Antic Teatre pretén activar en el nostre context una metodologia de diàleg desenvolupada en un àmbit acadèmic, però útil i necessària fora.

El taller està basat en el Feedback Method desenvolupat a DAS Arts –actualment DAS Theatre–, un programa de mestratge de la Universitat de les Arts d’Amsterdam al voltant de pràctiques artístiques i curatorials basades en la investigació.

El mètode de Feedback, concebut el 2010 a DAS Arts sota la direcció de Barbara Van Lindt en col·laboració amb Siegmar ZachariasKarim Benammar, i els treballadors i participants del programa de màster, és una eina discursiva per dialogar sobre pràctiques artístiques interdisciplinàries. Inspirat en pràctiques filosòfiques com el Diàleg Socràtic, aquest mètode busca empoderar els creadors durant processos de creació escènics, proporcionant eines i preguntes per continuar desenvolupant el seu treball.

El taller es presenta com un exercici de pensament i reflexió col·lectius sobre peces escèniques concretes. Cada participant del taller i de les sessions pràctiques està convidat a activar els seus coneixements i experiència professional de manera estructurada. Al llarg del taller, s’exploraran els formats i passos del mètode, seguits de sessions pràctiques de feedback, cadascuna dedicada a una pràctica artística individual o col·laborativa.

Ainhoa Hernández Escudero (Madrid, 1989) explora categories estètiques vinculades amb el que és estrany i monstruós a través de pràctiques contrahegemòniques situades a la intersecció del pop, l’estètica post-internet, la tecnologia i la cultura mainstream. Graduada al programa de màster DAS Theatre el 2022, rep el Premi AFK 3 Package Deal 2022/2023 a la categoria de dansa. Ha compartit les seves obres escèniques en contextos com Frascati Amsterdam, Bâtard Festival Brussels, La Capella (ICK), MNCARS Madrid, Gessnerallee Zurich, Center for Performance Research (NY), Arqueologías del Futuro (ARG), Museo del Chopo (MEX), Antic Teatre (BCN), La Caldera (BCN), La Casa Encendida (MAD) and CA2M (MAD) entre d’altres.

Informació pràctica

El taller consta de tres sessions entre divendres, 24, i diumenge, 26 de novembre. La participació és gratuïta. No cal ser professional de les arts escèniques per participar-hi. La quota està actualment completa. Si vols apuntar-te a la llista d’espera, escriu a anticteatre@anticteatre.com.

 

Sessió 1 a partir de Masha, de Cia. Palimsesta (circ)
Quan: 24 de novembre de 2023
Lloc: La Central del Circ
Horari: 16:30 (2 h de durada aprox.)

 

Sessió 2 a partir de g0g0te0, de P0RN0T0PIAcollective (nous llenguatges del cos)
Quan: 25 de novembre de 2023
Lloc: Fabra i Coats
Horari: 16:30 (2 h de durada aprox.)

 

Sessió 3 a partir de Cruuu, de Diana Gadish (performance)
Quan: 26 de novembre de 2023
Lloc: Antic Teatre
Horari: 11:00 (2 h de durada aprox.)

 

 

Imatges: Sonja Jokiniemi