La Muda – Marina Guiu Almenara

Març de 2021. Islàndia. El volcà Fagradalsfjall entra en erupció. Portava avisant uns quants dies. Va fer tremolar l’illa tantes vegades que el terra es va tornar inestable i al final va explotar. Uns dies desprès, M, també va explotar. Va pensar que; denunciar l’home que abusava d’ella quan era una nena; havia de deixar de ser una cosa no únicament seva. Però què passa quan pensem que no som una víctima vàlida?
Aquest projecte no té un enfocament merament artístic. Entenem les arts i la cultura com una eina política i social per a promoure el canvi i una mirada crítica davant d’aquesta violència; amb uns objectius clars: conscienciar i trencar el tabú que envolta aquesta problemàtica universal. Crear, així, un espai per protegir la infància.


Marina Guiu Almenara. Artista plàstica i actriu formada en Art Dramàtic a l’Aula de Teatre de Lleida, al NIC Instituto del Cine de Madrid, a Theatre for the People (Madrid), en cursos esporàdics a la Sala Beckett i amb professionals com Bàrbara Mestanza, Àlex Rigola, Cesc Gay, Adán Black, Mario Gas, entre d’altres. En arts plàstiques es forma a l’EAM Leandre Cristòfol de Lleida, ESDIP Madrid, Taller la Madriguera a Barcelona, i d’altres. Compagina des de 2014 la seva feina com a artista plàstica amb les arts escèniques. El 2021 comença la creació de La Muda dins del curs de creació “EN TEMPS PRECÀRIS: REVOLUCIÓ!” a la Nau Ivanow. Essent, el 2023, projecte resident a Can Felipa. Forma part de COLECTIVO HARTÍSTICO, com actriu, creadora i dissenyadora gràfica.

Dijous 4 d’abril a les 20:00
Divendres 5 d’abril a les 20:00
+ Post-funció amb Albert Llimós
Dissabte 6 d’abril a les 20:00
+ Post-funció amb Vicki Bernadet
Diumenge 7 d’abril a les 20:00
Idiomes: castellà
Durada: 75 minuts
Edat recomanada: +14 anys
Atenció: Aquest espectacle tracta el tema de l’abús sexual infantil; pot generar un impacte molt directe i profund en alguns espectadors, ja sigui recordant situacions o posant nom a sensacions tapades. Conté, també, llums estroboscòpiques.
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA
COMPRAR ENTRADES

Text, dramatúrgia i interpretació: MARINA GUIU ALMENARA
Direcció: RAQUEL ARNAIZ DIEGO i MARINA GUIU ALMENARA
Veu en off M nena: MAIA VIDAL HUERTA
Pintures, il·lustracions i disseny: MARINA GUIU ALMENARA
Disseny d’il·luminació: ANDRÉS GALIÁN
Acompanyament en matèria d’igualtat de gènere: RAQUEL ARNAIZ DIEGO
Audiovisuals: JÚLIA LATORRE BARCALA i NÚRIA GASCÓN BARTOMEUTRISTÁN PÉREZ-MARTÍN I ADRIÀ GARCÍA SARMIENTO
Foto fixa: JÚLIA LATORRE BARCALA,TRISTÁN PÉREZ-MARTÍN i ADRIÀ GARCÍA SARMIENTO
Teaser: JÚLIA LATORRE BARCALA
Video i tràiler: TRISTÁN PÉREZ-MARTÍN
Producció: MARINA GUIU ALMENARA I COLECTIVO HARTÍSTICO
Assessores i col·laboradores: VICKI BERNADET RIUSCARLA VALL I DURÁNDONES A ESCENA i NOU CERCLE

Amb el suport de: CAN FELIPANAU IVANOWFABRA I COATS i COLECTIVO HARTÍSTICO.
Amb l’assessorament de: FUNDACIÓ VICKI BERNADET

www.guiumarina.com