NOU PROJECTE dels veïns i veïnes de La Bellesa, EMPREMTES +65

LA BELLESA NO TÉ ATURADOR!! Seguim treballant sense treva en una nova creació EMPREMTES +65. S´hauria d’haver presentat al Festival Grec 2019 però els seus responsables van decidir no programar-la, tampoc van recolzar la proposta des de l´ICUB, però aquests homes i dones de +65 anys no tenen fre! Res no els atura. Volen CREAR!! PROPERAMENT A L’ANTIC TEATRE!! 

Després de la participació a un projecte de districte / Barri el 2016 (La Bellesa, 2017, presentació a Antic Teatre, Fórum d´Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre i Centro Dramático Nacional -Madrid- a les Jornades sobre Inclusió social) va arribar la participació a un projecte de ciutat (ART I PART, Projecte Rebomboris, 2018).

Enguany ha arribat la possibilitat de col·laborar amb el Park Theater d’Eindhoven (Holanda) en un projecte d’intercanvi d’experiències sobre guerres i feixisme a partir d’un intercanvi de video-correspondència. Pels participants suposa un nou repte que els apodera, els encoratja, els connecta a altres realitats augmentant també la seva participació en el teixit cultural i creatiu de la ciutat.  La seva pràctica setmanal es consolida al barri i aconsegueix augmentar la felicitat del grup,  ocupar-los en una activitat creativa i intensificar la seva vida. Des del mes de novembre del 2018, treballem en un nou projecte escènic. Ens reunim cada divendres de 10:30 a 13h. a la sala Noble del Convent de Sant Agustí i treballem en la nova creació.

Quines són les empremtes que deixa als cossos i a les ments la guerra i el feixisme? Amb aquesta primera premisa engeguem EMPREMTES +65,  la tercera exploració escènica de La Bellesa; i ho fem a partir de documents i objectes del passat que donen peu a diferents relats de vida: cartes, contractes laborals, títols i certificats oficials, poemes escrits en tovallons de paper, peces de roba, objectes quotidians, fotografies… Relats encarnats que conviden a una presa de consciència col·lectiva sobre la manera en què les guerres i els feixismes esquinzan les biografies i deixen una empremta imborrable. Narrar per resignificar i guarir. Comptem també amb la participació d´un grup de dones i homes de la ciutat d’Eindhoven (Holanda) que, a través del format de la video-correspondència, aporten una perspectiva europea a aquesta memòria intra-històrica sobre la guerra, el feixisme i la repressió.

Aquí us deixem algunes imatges dels assaigs. Les fotos són de la Montse Iranzo, estudiant del MUET (Institut del Teatre) que ens ha anat fent un seguiment aquests any amb l’objectiu d’escriure una memòria que presentarà al Màster.