MOBILE EDUCATION LAB (M.E.L.) Y CHARLA-DEBATEMOBILE EDUCATION LAB (M.E.L.) | XERRADA-DEBAT

MOBILE EDUCATION LAB (MEL) | CHARLA-DEBATE “HACKEAR” DENTRO DE LA CREACIÓN VISUAL Y MUSICAL INTERVENCIÓN SONORA-PERFORMATIVA

Programa de micro-residencias Fertilización Cruzada en Nave Estruch

Lugar: Nave Estruch. Taller 1. c. San Isidro, 140

Día: sábado 12

Hora: 19.00 h debate / 21.30 h intervención sonora

Precio: gratuito

Esta segunda semana de Fertilización Cruzada, el colectivo multidisciplinar MEL, que reúne profesionales de las artes y la educación, estará preparando diversas actividades pedagógicas vinculadas a la creación musical y visual. Las actividades se basan en la idea del DIY (do it yourself) y la posibilidad de desarrollarse en diferentes entornos. Plantean actividades críticas para niños y para aquellos que se sientan como niños y que se acerquen al conocimiento desde la experiencia directa y compartida con otros.

El sábado, estás invitado / aa participar en la charla-debate en relación a “hackear” dentro de la creación visual y musical. Se hablará sobre arte y técnica, tecnología, tecnocracia y prácticas tecnoilógicas. A partir de conocer el proceso de creación del Tarcordium de Riccardo Massari (un instrumento DIY) proponen un debate sobre cómo hackear, desde las prácticas culturales.

El sistema actual basa gran parte de las actividades artísticas y culturales en nuevas tecnologías, de producción normalizada por grandes marcas y que deja de lado la posibilidad de desarrollar capacidades y habilidades personales. Ecologically friendly? Autonomía? Democracia? Son expresiones para vender más y para establecer “la empresa global”.

¿Qué relación hay entre estas grandes compañías y los gobiernos? ¿Por qué tanto afán por introducir tecnología en las escuelas y justificar su uso?

Para terminar, intervención sonora-performativa a cargo de Massari. Música en vivo proyección de dos películas de Maya Deren.

MOBILE EDUCATION LAB (M.E.L.) | XERRADA-DEBAT “HACKEJAR” DINS LA CREACIÓ VISUAL I MUSICAL INTERVENCIÓ SONORA-PERFORMATIVA

Programa de micro-residències Fertilització Creuada a Nau Estruch

Lloc: Nau Estruch. Taller 1. c. Sant Isidre, 140

Dia: dissabte 12

Hora: 19.00 h debat / 21.30 h intervenció sonora

Preu: gratuït

Aquesta segona setmana de Fertilització Creuada, el col·lectiu multidisciplinar M.E.L., que reuneix professionals de les arts i l’educació, estarà preparant diverses activitats pedagògiques vinculades a la creació musical i visual. Les activitats es basen en la idea del DIY (do it yourself) i la possibilitat de desenvolupar-se en diferents entorns. Plantegen activitats crítiques per a infants i per a aquells que se sentin com infants i que s’apropin al coneixement des de l’experiència directa i compartida amb altres.

El dissabte, estàs convidat/da a participar a la xerrada-debat en relació a “hackejar” dins la creació visual i musical. Es parlarà sobre art i tècnica, tecnologia, tecnocràcia i pràctiques tecnoil·lògiques. A partir de conèixer el procés de creació del Tarcordium de Riccardo Massari (un instrument DIY) proposen un debat sobre com hackejar, des de les pràctiques culturals.

El sistema actual basa gran part de les activitats artístiques i culturals en noves tecnologies, de producció normalitzada per grans marques i que deixa de banda la possibilitat de desenvolupar capacitats i habilitats personals. Ecologically friendly? Autonomia? Democràcia? Són expressions per vendre més i per establir “l’empresa global”.

Quina relació hi ha entre aquestes grans companyies i els governs? Per què tant d’afany per introduir tecnologia a les escoles i justificar el seu ús?

Per acabar, intervenció sonora-performativa a càrrec de Massari. Música en viu projecció de dues pel·lícules de Maya Deren.


Share

Comments are closed.