FEM 12FEM 12

Cuatro de las artistas performers más interesantes del festival FEM 12 desembarcan en NauEstruch. Trabajarán en residencia durante dos semanas para mostrar después sus trabajos.

Desde hace nueve años, la asociación Gresol organiza FEM, un festival de mujeres performers que tiene lugar en Girona y que cuenta con participantes internacionales, tanto artistas reconocidas como talentos emergentes. FEM 12, la edición de este año, se celebrará entre el 28 de noviembre y el 2 de diciembre y tendrá una extensión en Sabadell. NauEstruch recibirá a cuatro de las artistas performers más interesantes del certamen, que trabajarán en residencia durante dos semanas para mostrar después sus trabajos. Ellas son Benedicte Clementsen (Noruega), Nora Tinholt (Holanda), María dos Milagres (Portugal) y Lesley Yendell (Reino Unido).

Benedicte Clementsen. Noruega
Artista visual, multidisciplinària, sovint treballa en col·laboració amb altres artistes. La seva pràctica se centra en la performance i la instal·lació. Estudia Belles Arts a la Bergen National Academy of Art. Ha mostrat el seu treball a festivals i galeries internacionalment. Va ser coproductora del festival de performance Internacional ”Never or Now” (Bergen, 2011) i és membre fundadora de la junta de Performance Art Bergen.

Maria dos Milagres. Portugal
Els seus assaigs-accions es refereixen a un lloc de retrobada entre dos móns diferents, on la vida s’ajusta fent un desplaçament de l’espai mental i psíquic, un lloc entre l’absurd, el somni i la tragèdia.

Nora Tinholt. Holanda
Des de 2010, ha col·laborat amb l’artista de performance japonès Toru Fujimoto. Ambdós es son graduats de la Gerrit Rietveld Academy. En solitari compartirà les seves idees sobre el joc i la realitat i els animals i el comportament humà. Nora està convidada en col·laboració amb To Be Present, Amsterdam.

Lelsey Yendell. Anglaterra
Escultora anglesa, resident al Penedès. Ha treballat en diverses projectes arreu d’Europa, més recentment la exposició ‘Transposers’ al MCAC (Irlanda del Nord). La seva obra s’inspira en objectes quotidians i el paisatge domesticat del Penedès, zona de viticultura. Els processos de la seva obra escultòrica l’han conduït a explorar les seves idees en accions i treballs performátics. “La obra de Lesley suggereix històries, pregunta al mateix temps oscil·la entre diferents realitats – una genuïna fusió de diferents disciplines que crea una cosa única ….”


Quatre de les artistes performers més interessants del festival FEM 12 desembarquen a NauEstruch. Treballaran en residència durant dues setmanes per mostrar després els seus treballs.

Des de fa nou anys, l’associació Gresol organitza FEM, un festival de dones performers que té lloc a Girona i que compta amb participants internacionals, tant artistes reconegudes com talents emergents. FEM 12, l’edició d’enguany, es celebrarà entre el 28 de novembre i el 2 de desembre i tindrà una extensió a Sabadell. NauEstruch rebrà quatre de les artistes performers més interessants del certamen, que treballaran en residència durant dues setmanes per mostrar després els seus treballs. Elles són Benedicte Clementsen (Noruega), Nora Tinholt (Holanda), Maria dos Milagres (Portugal) i Lesley Yendell (Regne Unit).

Benedicte Clementsen. Noruega 
Artista visual, multidisciplinaria, a menudo trabaja en colaboración con otros artistas. Su práctica se centra en la performance y la instalación. Estudia Bellas Artes en la Bergen National Academy of Art. Ha mostrado su trabajo en festivales y galerías internacionalmente. Fue coproductora del festival de performance Internacional “Never or Now” (Bergen, 2011) y es miembro fundador de la junta de Performance Art Bergen.

Maria dos Milagro. Portugal

Sus ensayos-acciones se refieren a un lugar de reencuentro entre dos mundos diferentes, donde la vida se ajusta haciendo un desplazamiento del espacio mental y psíquico, un lugar entre el absurdo, el sueño y la tragedia.

Nora Tinholt. Holanda 
Desde 2010, ha colaborado con el artista de performance japonés Toru Fujimoto. Ambos se están graduados de la Gerrit Rietveld Academy. En solitario compartirá sus ideas sobre el juego y la realidad y los animales y el comportamiento humano. Nora está invitada en colaboración con To Be Presente, Amsterdam.

Lelsey Yendell. Inglaterra 
Escultora inglesa, residente en el Penedès. Ha trabajado en diversos proyectos en toda Europa, más recientemente la exposición ‘Transposers’ en MCAC (Irlanda del Norte). Su obra se inspira en objetos cotidianos y el paisaje domesticado del Penedès, zona de viticultura. Los procesos de su obra escultórica le han conducido a explorar sus ideas en acciones y trabajos performático. “La obra de Lesley sugiere historias, pregunta al mismo tiempo oscila entre diferentes realidades – una genuina fusión de diferentes disciplinas que crea algo único ….”


Share

Comments are closed.