PRESENTACIONS NOW. ARTS VISUALS I PERFORMÀTIQUES

NOW és una oportunitat per conèixer la producció dels artistes residents a la NauEstruch. Ens ofereix l’ocasió d’acostar-nos al seu procés creatiu, descobrir què han desenvolupat durant el període de residència a l’Estruch i, al mateix temps, es converteix en un esdeveniment únic de presentacions artístiques.

Divendres 5 d’abril

18.30 h Taller 5. Record a Camila Cañeque

19.00 h Sala d’Exposicions

Montse Aránega, Corpor(e)alitats expandides

Corpor(e)alitats expandides explora les condicions i les possibilitats de la pràctica performativa del dibuix com a dispositiu encarnat d’expressió en extensió. Mitjançant una desviació de la convencionalitat del cavallet, el projecte indaga sobre l’experiència vivencial del dibuix a l’espai físic, on el cos emergeix com a agent actiu de la creació artística. Així doncs, es posa l’accent en les implicacions organicoafectives i conceptuals i també en la materialitat de l’acció.

20.00 h Teatre

Alicia Arévalo, Magical Theys

Magical Theys és una proposta instal·lativa i performativa que reflexiona sobre el gènere no binari i fluid a través de ficcions màgiques, prenent com a inspiració els anime i manga de Magical Girls. En aquestes narratives predomina l’ús de vestits especials que apareixen màgicament com una ritualitzada transformació anomenada Henshin. Aquest acte de performance lligat a la vestimenta és un mecanisme poderós de construcció d’identitat relacionat amb la creació d’imaginaris i corporalitats dissidents.

La intenció és resignificar l’imaginari del cavaller i les figures heroiques com una especulació imaginada des del queer. Per això, s’activaran armadures transparents, ornamentades, vulnerables, flexibles, fràgils, híbrides que a través de pràctiques Drag king serveixin per modelar corporalitats desviades que excedeixin binomis.

Share

Comments are closed.