WE LOVE RADIO

Com a ressonància de l’exposició “Interval. Accions sonores”, la Secció Irregular presenta en col·laboració amb la Fundació Antoni Tàpies i BUDA (Kortrijk) We Love Radio, una selecció d’obres d’art sonor realitzades per artistes que provenen de l’àmbit de les pràctiques escèniques experimentals.

En un món massivament dominat per les imatges, sembla que els artistes estiguin parant més i més atenció al so i, per extensió, a la ràdio. Per a molts creadors d’art contemporani la ràdio no és només una antiga i bona eina de comunicació, sinó que té un extens camp de possibilitats molt interessants: el temps de desconnexió i l’espai, la veu i el cos, estimula la imaginació dels qui escolten i els converteix en “espectadors actius” d’un espectacle imaginari, cadascú creant les seves pròpies imatges per als sons que escolten.

Per a la totalitat d’aquest festival un grup d’artistes multidisciplinars de tota Europa estaran explorant durant 2 dies les relacions entre la ràdio i diversos inesperats formats.

Casualment, la ràdio és també el mitjà discursiu “per excel·lència”. Així que prenem aquesta oportunitat i demanem als artistes que comparteixin en les ones de la ràdio les seves fonts d’inspiració d’àudio més importants.

AQUESTA SESSIÓ TINDRÀ LLOC A LA FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES Y L’ENTRADA ÉS GRATUÏTA

Emisiones Cacatúa

 (en anglès, flamenc i castellà, sense traducció)

1-Arantxa martinez -Emisiones Cacatua-web

El dia 26 fem el programa de ràdio amb el Wild Classical Music Ensemble, un grup de punk-rock format al 2007 a partir de la trobada musical entre Damien i Lynh, Johan, Rudy, Kim i Sebastien, 5 músics amb discapacitat mental. El programa serà eminentment musical i inclassificable -tots el que hem escoltat a WCME diem que el seu directe és sorprenent- i parlarem amb ells en anglès, flamenc, francès i fins i tot en alguna de les llengües desconegudes que dominen.

El dia 27 emetem el programa amb “Compañeros”, un grup d’amateurs lligat a la programació de Buda. Serà un programa més oral dedicat a la crítica (utilitzarem les performances del dia anterior per desenvolupar jocs crítics que puguin activar una crítica sense complexos i sense referències).
Ells parlen flamenc sobretot. Nosaltres tractarem de parlar anglès -el nostre força amateur també- i el joc el farem prioritzant la comoditat dels convidats. Així doncs, passarem de l’anglès al flamenc amb facilitat i també hi haurà moltes aportacions en castellà.

Dijous 26 i divendres 27 de febrer de 17h a 19h a la Fundació Antoni Tàpies, Sala d’arts combinatòries.

Emisones Cacatúa és un projecte que ha nascut a través de la plataforma europea Special Issue.
Concepte i realització Arantxa Martínez i Nilo Gallego
Col·laboració pel festival We Love radio Wild Classical Music Ensemble, Quindo Radio, Compañeros.
Amb el recolzament de Programme Culturelle de l’Union Européen, In-presentable, Les Laboratoires d’Aubervilliers i TEATRON. Libre   comunidad escénica.
Co-producció vzw WIT.H.
Emisiones Cacatua s’emeteix cada dimarts a les 16h a tea-tron.com.

Ne prenez plus l’ascenseur, prenez le pouvoir!

(en francès sense traducció)

2-manah_depauw_NE prenezplusl'ascenseur-web

 Res ens diferencia de les persones que ens escolten. Som ciutadans lambda que han decidit convertir-se, de manera sobtada i només en un mes, en revolucionaris. Al abraçar la Lluita, ens hem decidit a combatre la impotència, a triomfar econòmicament, a trobar l’amor i sobretot a oposar-se a la depressió i l’esquizofrènia. En resum, pedres llancívoles en comptes de Prozac!

Durant un mes Quentin Manfroy i Manah Depauw van retirar els diners dels seus bancs, van intentar un assassinat polític, es van implicar en diversos sabotatges i altres actes de desobediència civil. Comparteixen aquesta experiència a través d’una peça radiofònica documental “Ne prenez plus l’ascenseur, prenez le pouvoir!”, plena d’entrevistes, extractes del seu diari de bord, reflexions revolucionàries, contradiccions (sovint), i falta de coratje (de vegades).

Dijous 26 de febrer de 19h a 20h a la Fundació Antoni Tàpies, Sala d’arts combinatòries.

De Quentin Manfroy amb Manah Depauw
Coproducció Kunstencentrum BUDA

What does nature have to say?

3-myriam van imschoot _What doesnature have to say_-web

Per descobrir què és el que la naturalesa té a dir, Myriam Van Imschoot va visitar un zoo, va utilitzar un diapasó per escoltar una autopista, va descobrir mitjançant passejos al bosc ocells que sonen com a serres mecàniques o imiten els tons de les trucades dels mòbils, i va veure cocodrils a Austràlia que no podia escoltar…

Recolzant-se en una varietat d’enregistraments fets sobre el terreny, cinc performers – que vénen tant de l’escena underground del so com de l’escena del pop – repliquen aquests sons diversos, utilitzant tan sols les seves veus.

Proporcionen una espècie d’interpretació a capella dels paisatges sonors del planeta i del soroll del món.

What Nature Says és una performance radiofònica, un xou per escoltar i per mirar, tan reconeixible com a abstracte, i on les nostres nocions sobre la humanitat, la naturalesa i les màquines es veuen qüestionades.

Si escolteu amb atenció, descobrireu que no tot rutlla com la seda …

Dijous 26 de febrer de 20h30 a 21h30 a la Fundació Antoni Tàpies, Sala d’arts combinatòries.

Concepte i direcció Myriam Van Imschoot
Instal·lació sonora Fabrice Moinet i Myriam Van Imschoot
Performance i co-creació Jean-Baptiste Veyret-Logerias, Caroline Daish, Anne Laure Pigache, Jakob Ampe, Mat Pogo
Il·luminació Kaaitheater

Producció Hiros
Co-producció Kunstencentrum BUDA, Kaaitheater, Kunstenwerkplaats Pianofabriek
En col·laboració amb PACT Zollverein
Recolzat per  el govern flamenc

Des Miss & des Mystères

(en francès sense traducció)

4-DesmissetdesmystèresAntoniaBaehr-web

L’alemanya Antonia Baehr crea performances divertides i úniques a la recerca de noves maneres de mostrar “Què és diferent” o “Què ha estat oblidat”.

Para Des Miss & Des Mystères (en versió francesa) col·labora amb la ballarina Valérie Castan, que fer-se una reputació pròpia amb àudio descripcions de peces de dansa per a gent amb deficiències visuals.

Ara creen audiodescripciones de coreografies imaginàries, mentre a l’escenari tenen lloc les accions del drag performer William Wheeler. Les imatges i les seves descripcions es barregen en una relació impossible d’esclarir. El llenguatge deixa de semblar inequívoc…

Des Miss & des Mystères és al mateix temps una coreografia i una peça d’àudio, que busca els límits del teatre. Excitant!

 Divendres 27 de febrer de 20h a 21h a la Fundació Antoni Tàpies, Sala d’arts combinatòries.

Concepte Antonia Baehr, Valérie Castan

Lectora Valérie Castan (versió francesa original), Anna Schmidt (versió alemanya)
Performance, vestuari i coreografía William Wheeler
Música (interior de piano, taula de mescles) Andrea Neumann
Text, vestuari, coreografia, escenografia i disseny de llums Antonia Baehr, Valérie Castan
Traducció alemanya (text) Katja Roloff
Traducció anglesa (sobretítols) Corinne Hundleby
Matriu dels sobretítols Guillaume Cailleau (KITA)
Direcció tècnica Rima Ben Brahim
So Ian Douglas-Moore
Correcció Reynalde Nicolin, Valérie Deronzier
Pràctiques Lois Bartel, Guy Marsan

Gràcies a Sabine Macher, Alain Robbe-Grillet, John Smith
Administració Alexandra Wellensiek
Producció make up productions
Coproducció Kampnagel (Hamburgo), Buda Kunstencentrum (Kortrijk), PACT Zollverein (Essen), Theater Freiburg (Freiburgo), Festival Uzès Danse (Uzes), NATIONALES PERFORMANCE NETZ (NPN) Coproduction Fund for Dance, finançada per el Comissari per a la Cultura i els Mitjans del Govern Federal d’acord amb les decisions del Bundestag alemany.
Recolzat per Berliner Senatskanzlei für kulturelle Angelegenheiten, estranger / Berlin en el marc del programa de residències, Artists in Residence program a fabrik Potsdam.

We to be

(en anglès sense traducció)

5-mette edvardsen -wetobe-web

“We to be” és una performance que està escrita com una obra dramàtica i que llegeix un performer sentat al costat del públic, davant d’un escenari buit. A més a més, la performance es retransmet en directe per la ràdio. Així, la peça existeix en tres mitjans que es presenten simultàniament en tres llocs diferents: una performance sobre l’escenari, una obra en un llibre i una retransmissió de ràdio en directe. Gaudiu-la!

Divendres 27 de febrer de 21h30 a 22h30 a la Fundació Antoni Tàpies, Sala d’arts combinatòries.

Creada i dissenyada per Mette Edvardsen
Disseny de llums Bruno Pocheron
Disseny de so Peter Lenaerts
Disseny gràfic Michaël Bussaer

Producció Natalie Gielen/ Manyone vzw i Mette Edvardsen/ Athome
Co-producció Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), Black Box Teater (Oslo), Teaterhuset Avany Garden (Trondheim), BIT – Teatergarasjen (Bergen)
Recolzat per Norsk Kulturråd, Vlaamse Gemeenschap

www.metteedvardsen.be www.manyone.be

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.