En contra de l’esport – reflexió – Nota premsa

Dijous 29 de setembre a les 19h sessió Liminal GR de reflexió En contra de l’esport a l’Antic Teatre.

Nota de prensa.

Després de tancar el passat 19 de setembre la sessió de Cuina escombraria amb un notable èxit tant de públic com de qualitat de les propostes presentades. el projecte Liminal Gr aborda ara el tema “En contra de l’esport”.

La sessió de Cuina escombraria es va iniciar amb una sessió de l’especialista en alimentació Ignasi Dies i va comptar amb la participació de les artistes Andrea Lucio, Christina Schultz, Raquel Herrera, Colectivo Daños Colaterales i Vanesa Varela. La sessió va acabar amb un sopar comentat per l’escriptora i antropòloga uruguaia, Ana Valdés.

El proper tema de treball és l’esport. Liminal Gr és una proposta que es defineix com un projecte de difusió creativa i a la vegada de creació difusiva. Dos comissaris proposen un tema. A partir d’aquí es realitza una sessió de reflexió i treball discusiu amb experts, els artistes i altres interessats i es comença a fer soroll a les xarxes socials. Els usuaris participants aporten informació, debat, documentació… En una posterior sessió d’acció diferents artistes i creadors presenten treballs relacionats amb el tema. La sessió d’acció “En contra de l’esport” serà el proper 21 de novembre a l’Antic Teatre.

El posicionament de partida de Liminal GR és clarament en contra de la pràctica de l’esport, i ben especialment de l’alta competició i de l’esport com a espectacle de masses. L’esport no afavoreix els valors democràtics de diversitat i tolerància i en aquest sentit es fa una crida per a la creació d’un moviment en contra d’aquesta pràctica denigrant.

Per a animar la reflexió en contra de l’esport la sessió de demà a l’Antic Teatre compta amb dos filòsofs i comissaris d’exposicions que a la vegada són activistes en contra de la pràctica de l’esport.

Rafael CAMPS (Barcelona, 1977) Llicenciat en filosofia i vinculat a l’agitació cultural des de ben jove. La seva tasca està centrada a la conceptualització de projectes, i a la producció i curadoria dels continguts d’aquests. Desenvolupa aquestes feines principalment per a Z, entitat dedicada a la recerca i producció de projectes de creació i pensament contemporanis. Des del 2004 està al capdavant del festival de cultura contemporània de l’empordà, que actualment es celebra a figueres amb el nom INGRÀVID i que co-dirigieix junt amb Esther Pujol. Com a gestor i productor cultural ha treballat per a entitats privades com propost.org i també per a diverses Institucions Públiques, com per a l’Ajuntament de Girona, on ha fet de tècnic de cultura fins a mitjans del 2010. També ha fet de jurat per a beques, premis i festivals, tots ells en l’àmbit de la cultura. Dedica també temps a escriure sobre cultura a diverses publicacions digitals i en paper. http://www.pantallaz.com/

Félix PÉREZ-HITA (Barcelona, 1967). Realizador, guionista y editor de vídeos y documentales. Actualment escriu i dirigeix, conjuntament amb Andrés Hispano, capítols de “Soy Cámara” (el programa del CCCB) emés per TVE2. Imparteix el curs de Educació de la Mirada Cinematogràfica (Escola Superior de Disseny Elisava) i col·labora amb el suplement Cultura/s del diari La Vanguardia, entre d’altres publicacions. Es membre fundador de l’associació Horitzó .tv i del projecte de tv educativa Tvlata, de Salvador de Bahía, Brasil.

Ha coordinat la creació del canal de televisió per internet ZEROTV (MACBA) per a l’exposició “Esteu a punt per a la televisió?”.

Va ser co-guionista (amb A. Hispano) i editor de Boing Boing Buddha, emès por Btv (2001 a 2004). Amb A. Bastón i K. Grau va dirigir Gabinete de Crisis (un programa de tv que no verá en tv).

http://felixph.blogspot.com

http://www.gabinete1234.blogspot.com/

Liminal Gr és un projecte co-produït per Transit Projectes i l’Antic Teatre. Els comissaris de Liminal Gr són Pilar Cruz i Marc Roig.

Més informació:

Gemma Lladós

Tel. 93 319 47 50

http://liminalgr.org

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.