Romeria y Fiesta del Miso. ‘Son los microorganismos los que tendrán la última palabra”

Este martes 1 de Mayo os esperamos a las 11h en La Capella (C/ Hospital 56) para recibir al Miso y llevarlo juntxs de romería hasta el espacio nyamnyam. Una vez allí abriremos este reloj biológico del proyecto – un miso que ha fermentado durante seis meses – cocinaremos juntxs y celebraremos todo lo que tenga que celebrar (por cierto, será el cumpleaños de nyamnyam). Porque ahora ya sabemos que son los microorganismos, o tal vez los microbios, los que tendrán la última palabra.
La actividad es intergeneracional y durará hasta que se nos acaben las fuerzas. Para asistir es muy importante que traigáis vuestra ofrenda en forma de ingredientes para cocinar juntxs. Para apuntaros, enviar un correo electrónico a i@nyamnyam.net
Más info del proyecto en www.lafermentadora.net

Acabem
Acabem, anem de romeria
Acabem, anem de romeria i obrim el MISO
Acabem, anem de romeria i obrim el MISO per tornar a començar
Acabem, anem de romeria i obrim el MISO per tornar a començar com passa sempre amb la fermentació
Acabem, anem de romeria i obrim el MISO per tornar a començar com passa sempre amb la fermentació que ens ha portat a explorar nous contextos
Acabem, anem de romeria i obrim el MISO per tornar a començar com passa sempre amb la fermentació que ens ha portat a explorar nous contextos, persones i microorganismes
Acabem, anem de romeria i obrim el MISO per tornar a començar com passa sempre amb la fermentació que ens ha portat a explorar nous contextos, persones i microorganismes als qui estem infinitament agraïts

“GRÀCIES per haver compartit valuosos microorganismes amb totxs nosaltres (vosaltes, ellxs, mi) i alimentar el nostre potencial per cultivar altres formes de convivència comú, estratègies transgressores de cura i formes de subvertir convencions reproductives. GRÀCIES per la seva (vostra, meva, teva) constant dedicació i amor a través de, amb, al voltant i més enllà del seu (nostre, vostre, meu, teu) treball que es defineix en projectes com “Són els microorganismes els que tindran l’última paraula”. I potser per últim, però no menys important, GRÀCIES als microorganismes que cada dia segueixen alimentant tal experiència i comunament protegeixen els contextos en què totxs (jo, vosaltres, ellxs, nosaltres) podem seguir fermentant. Avui dia, tota una comunitat de microorganismes s’ha estès i ja mai més retrocedirà. I per acabar amb les paraules de Haraway amb què (nosaltres, ellxs, tu, vosaltres) he començat, “I love that when “I” die, all these benign and dangerous symbionts will take over and use whatever is left” (Haraway, 2007:3-4).

Extracte del text “Sobre microorganismes i últim(es) paraula(es)….” escrit per Lara Garcia Díaz en el context de la publicació del projecte. GRÀCIES Lara.

Són els microorganismes els que tindran l’última paraula és la proposta de l’Associació Cultural Nyamnyam seleccionada com a projecte deslocalitzat a BcnProducció 17. El projecte compta amb la col·laboració de Paula Gertel, l’Hort de la Vanguardia, Kris de Decker, Adriana Parra, Aaron Vantsinjan, la Tribu Sugurú, Jordi Mas, Festival Sâlmon<, Cruïlles, Anna Coromina, Aviv Kruglanski, Ramón Gabarrós, Els Ganglios, Lara Garcia Díaz i Rubén Ramos Nogueira.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.