MOVIMENT & CONTACT IMPROVISACIÓ. El cos líquid amb Lior Ophir a tragantDansa (programació de cursos Barcelona exploraDANSA a tragantDansa :: Setembre)

LiorMario Amelia09

MOVIMENT & CONTACT IMPROVISACIÓ. El cos líquid
amb Lior Ophir
8, 9 i 10 de setembre, de 17 a 20h
preu: 70€ (10% dte alumnes amb matrícula i socis APdC)

+ informació i inscripcions: info@tragantdansa.com
www.tragantdansa.com

ÀREA DE TREBALL: fusió entre l’àrea de Tècnica del moviment i entrenament i l’àrea de Cos, consciència i moviment
EXPERIÈNCIA NECESSÀRIA: nivell intermig de Improvisació en contacte

Durant aquest curs compartiré els meus coneixements i la meva curiositat sobre el llindar que hi ha entre  relaxació-confort i la fisicalitat i potència sense esforç, jugant amb el pes, la fluïdesa, el temps, el ‘momentum’, l’autenticitat i el plaer en la dansa. Començarem  trobant una qualitat líquida en el nostre cos que ens permetrà un moviment suau, tant en el treball individual com en grup. Escoltant i arribant a un mateix/a i als nostres companys/nyes.

Relacionarem això amb el treball del teixit conjuntiu (fascia), i utilitzarem l’elasticitat del nostre cos per arribar a una  dansa física i acrobàtica, amb un mínim d’esforç. A través d’una afinació del nostre cos/ment, un treball lent i profund, i d’exercicis detallats, avançarem cap a una improvisació en contacte, jugant, ballant, volant, ‘jamming’.

Lior OPHIR (Israel) Ballarí, improvisador, artista – performer, músic, terapeuta de Shiatsu, enginyer, professor, alumne. Des dels anys 90’s Lior practica i explora varies formes de moviment, dansa, treballs de consciència cos/ment, incloent improvisació, improvisació en contacte, butoh, dansa contemporània, teràpia shiatsu, ioga, meditació vipassana, tai-txi i txi-kung. El seu treball performatiu i la seva dansa estan influenciades per aquestes disciplines.

Ha ensenyat i actuat a Israel, Japó, Alemanya, Itàlia, França, Espanya, Holanda, Suïssa, Hongria, Romania, Rússia, Ucraïna, Argentina, Brasil, entre altres llocs. Actualment viu al petit poble de Udim (Israel) i té cura del seu hort, dona classes i actua.

Acerca de tragantdansa

tragantDansa [educació i creació en moviment] neix l’any 2002 de la mà de la coreògrafa, pedagoga i ballarina Olga Tragant. A tragantDansa impulsem l’educació i la creació dins l’àmbit de la dansa i altres disciplines al voltant del cos y el moviment. Portem a terme diferents projectes que s’organitzen a l’entorn d'un Programa Educatiu de Cursos, l’Activitat Artística de d’Olga Tragant, i altres Activitats de Recerca. Creació i Difusió. Ens dirigim a persones interesades en la dansa i el moviment com a forma de desenvolupament personal i/o professional.
Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.