tragantDansa cursos primavera (del 7 abril al 21 juny)

Postals Tragant Dansa copia

INICIACIÓ A LA DANSA CONTEMPORÀNIA

amb Olga Tragant

divendres de 9:30 a 11:30h

preu: 120€

Aquest curs té com objectiu general introduir els elements bàsics de la dansa contemporània i els fonaments del moviment tot cultivant el plaer de moure’ns i de ballar.

Treballarem: la mobilitat articular, el to muscular, la flexibilitat, la coordinació general, la utilització de l’espai, del ritme i el temps, del pes/la gravetat. Introduirem el vocabulari bàsic de la dansa contemporània: desplaçaments i canvis de pes, girs, salts, espirals, balanceigs, lliscades i rodades, caigudes/descens, etc. Ho treballarem a partir d’exercicis, seqüències de moviments i simple exploracions. Combinarem el treball dinàmic i energètic amb el treball d’escolta i consciència corporal de ritme tranquil. En conjunt, aprendrem les bases de la dansa, ampliant les nostres possibilitats de moviment, la sensibilitat i l’agilitat.

Olga Tragant (Barcelona) Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i directora de l’Espai tragantDansa. Gràcies a una beca Fulbright/”la Caixa”, viatja i resideix set anys als Estats Units on realitza un Màster en Dansa Contemporània i un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat d’Illinois a Urbana-Champaign). A Nova York estudia dansa en diverses escoles i professors (Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School). L’any 1997 viatja a Amsterdam per estudiar a la School for New Dance Development (SNDO). Al 2002 i gràcies a una beca del Ministerio de Educación realitza una estada al Japó a on estudia amb diverses companyies de Butoh. Ha compaginat la dansa amb els estudis de treballs de consciència corporal, i des de l’any 2000 estudia Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain. L’Olga Tragant comença els seus treballs de creació l’any 1993 i des d’aleshores ha presentat el seu treball a diferents teatres i sales de Catalunya i la resta de l’Estat Espanyol, a França, Portugal, Holanda, Estats Units, Japó i Mèxic, Marroc. Des de l’any 2002 dirigeix l’espai tragantDansa [educació i creació en moviment] des d’on continua la tasca artística i docent i d’es d’on gestiona i organitza diversos projectes d’educació i creació. L’Olga Tragant té una experiència de vint anys en la docència de la dansa.

DANSA CONTEMPORÀNIA   (nivell intermig)

amb Laura Dorna (part 1) i  Roser Tutusaus (part 2)

dilluns i dimecres, de 9:30 a 11h

preu: 180€  (tot), 100€ (part 1), 90€ (part 2)

Aquestes classes proposen un entrenament que busca un coneixement més precís del propi cos a través del moviment, despertant un cos perceptiu capaç d’estar atent a diferents plànols d’atenció i en relació amb el medi. L’eix crani, columna vertebral i pelvis són el sistema referencial d’aquests entrenaments. Posarem en pràctica la relació d’aquest eix central amb la perifèria de les extremitats, mobilitzant els eixos i els plànols del cos en l’espai a través de seqüències de moviment. Ens enfocarem en l’estudi de seqüències coreogràfiques desglossant-les i extraient la seva mecànica, canviant la lògica del recorregut i variant la rítmica amb la finalitat de desxifrar el coneixement que contenen.

Proposarem un espai dirigit a la improvisació com a punt de partida per moure’ns des del plaer i prendre decisions que s’articulin en seqüències de moviment concretes i espontànies al mateix temps.

Laura Dorna (Barcelona) es va formar en Dansa Contemporània i Improvisació a Barcelona. Actualment està graduada en Pedagogia de la Dansa pel Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre a Barcelona i està formada  en Diafreo (Teràpia Corporal Integrativa). Actualment és professora de Dansa Contemporània a l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i des de fa uns 12 anys dóna classes de dansa Contemporània a diferents escoles de Barcelona, Girona, i Vallès Oriental. Ha participat en diferents projectes pedagògics com Totdansa coordinat per l’Institut de Cultura, l’Institut de Teatre i el Mercat de les Flors o el Projecte de Pobles en Dansa amb la companyia Il•liacan ( Álvaro de la Peña). Com a intèrpret ha treballat amb:  Artristres,  Nats Nus ( Claudia Moreso i Toni Mira), la Cia. Nux ( Maite Delafin), Elies Miralpeix i Sònia Sanchez, Perkimba Cia. (dansa i percussió amb Neus Fernández i Thierry Hochstatter), i en la reposició de Kolbebazar amb Àngels Margarit. Captivada per la dansa improvisada col•labora amb diferents artistes  i col•lectis  com mpb08 o amb Dominik Borucki i també és cofundadora i organitzadora  de l’ Eix Festival de Dansa i Improvisació.)

Roser TUTUSAUS (Barcelona) És creadora, ballarina, professora de dansa i estudiant. Al 2010 es llicencia en BA of Dance a Artez DansAcademie d’Arnhem (Holanda) on ja comença a desenvolupar el seu interès en la creació escènica. Tot i que paral•lelament i des de llavors segueix formant-se amb professors d’arreu del món. A Holanda treballa amb la Companyia Anouk van Dijk Dc. i amb artistes independents com Giulio D’Anna, Anouke de Groot, Erik Kaiel o Piet Rogie. 

Al 2011 es trasllada a Barcelona on forma part de la companyia Trànsit Dansa fins al 2012. Des de llavors, combina la col•laboració amb altres artistes independents com el col•lectiu Lamajara o la companyia CamaraLucida i desenvolupa el seu propi treball artístic amb col•laboració d’altres artistes com Joan Català o Laia Santanach així com el seu primer solo “SIMUN”, resultat d’una residència a tragantPROCESSOS a l’espai tragantDansa, i que participa en el festival In Situ, MIT’S o Perpetracions. Actualment, formarà part de la nova creació de Guy Nader y Maria Campos, Roser López Espinosa i treballarà amb Roberto Olivan. També es troba en procès de creació de la seva segona proposta escènica en solitari “És canon”, on desenvolupa un interès pel moviment, el gest i la performance com a eines expressives i comunicatives.

TARDA-VESPRE:  7 Abril – 21 Juny

INICIACIÓ A LA DANSA CONTEMPORÀNIA

amb Mar Medina (dv) i Laia Minguillón (dx)

dimecres, de 16:30 a 18h

divendres, de 16:30a 18:30h

preu: 200€ (2 dies) / 90€ (dimecres) / 120€ (divendres)
Aquest curs té com objectiu general introduir els elements bàsics de la dansa contemporània i els fonaments del moviment tot cultivant el plaer de moure’ns i de ballar. Treballarem: la mobilitat articular, el to muscular, la flexibilitat, la coordinació general, la utilització de l’espai, del ritme i el temps, del pes/la gravetat. Introduirem el vocabulari bàsic de la dansa contemporània: desplaçaments i canvis de pes, girs, salts, espirals, balanceigs, lliscades i rodades, caigudes/descens, etc. Ho treballarem a partir d’exercicis, seqüències de moviments i simple exploracions. Combinarem el treball dinàmic i energètic amb el treball d’escolta i consciència corporal de ritme tranquil. En conjunt, aprendrem les bases de la dansa, ampliant les nostres possibilitats de moviment, la sensibilitat i l’agilitat.


Mar Medina 
(Barcelona) Es forma com a ballarina a diferents ciutats europees, principalment a Barcelona amb A. Morin, L. Hernández i A. Corchero, i al Movement Research de Nova York amb L. Nelson, S. Paxton i J. Nelson. El seu interès més ampli pel coneixement del cos en moviment la porta a estudiar Tècnica COS (Corporeal Organic Synesthetic Technique) amb I. Sàrries, Anatomia per al moviment amb B. Calais i N. Vives, Katsugen Undo i finalment Tècnica Alexander graduant-se com a professora l’any 2007. Ha treballat amb les companyies Théâtre de l’Archipiel, Compagnie Taffanel i Headlong Dance Theater. Estrena el 2004 Ensô, dins el projecte Compañía necesaria amb A. Burton, gràcies a una residència de creació dins el programa Dansa+a prop de l’Institut de Cultura de Barcelona i col•labora en diferents projectes independents amb B. Daussà, B. Goday i Gp Cribari. Actualment treballa com a intèrpret amb la Cia. Iliacan dirigida per Álvaro de la Peña i imparteix classes de dansa, moviment i T.A.

Laia Minguillon (Barcelona) Amant de la natura, els darrers anys enfoca la seva dansa en ella tan a nivell creatiu com a pedagògic fent aflorar aquesta connexió a l’aula, vivint el moviment a través dels quatre elements: Terra, Aire, Aigua i Foc.
Aportant  les característiques de la natura al moviment; estructura/suport, coneixement/construcció, emocions/organicitat i fisicalitat/actitud.
Formada a Esparreguera pels ballarins aleshores de la cia. Metros (Pepe Hévia, Keith Morino, Nadine Astor) i a l’ Institut del Teatre de Barcelona (1996-2000) i seguint la seva formació endinsada en el release, la improvisació, contact improvisació, moviment autèntic, treball corporal integratiu, capoeira, seitai, dansa vertical, dansa escalada, dansa natura…
Ha treballat en les companyies CienfuegosDanza de València i La Mandarina d’Igualada i ha col.laborat amb una bona colla més de companyies independents intercalant-ho amb creacions pròpies des d’El Turonet dansa on actualment
porta a cap el seu nou projecte Wild Dance Project que combina amb altres com el de terapeuta de massatge tailandès.

DANSA CONTEMPORÀNIA (nivell intermig baix)

amb Mar Medina

dimarts i dijous, de 18:30 a 20h

preu: 180€ (tot), 100€ (mig)

Ballar és, entre d’altres coses, llençar el cos a l’espai amb tota la càrrega expressiva i comunicativa que suposa aquesta decisió. Qui mou desplega l’escolta i la capacitat de prendre decisions en relació al temps, la forma o el gest. En aquestes classes explorarem la mobilitat des del reconeixement i l’experiència de la nostra estructura corporal posant en joc -a través de dinàmiques concretes com seqüències de moviment, treball per parelles o jocs grupals- la connexió del centre amb les extremitats, les espirals, l’ús del pes i la direcció i de la justa energia tot afavorint un cos dúctil i receptiu que ens permeti despertar el plaer de moure’ns lliurement.

Mar Medina (Barcelona) Es forma com a ballarina a diferents ciutats europees, principalment a Barcelona amb A. Morin, L. Hernández i A. Corchero, i al Movement Research de Nova York amb L. Nelson, S. Paxton i J. Nelson. El seu interès més ampli pel coneixement del cos en moviment la porta a estudiar Tècnica COS (Corporeal Organic Synesthetic Technique) amb I. Sàrries, Anatomia per al moviment amb B. Calais i N. Vives, Katsugen Undo i finalment Tècnica Alexander graduant-se com a professora l’any 2007. Ha treballat amb les companyies Théâtre de l’Archipiel, Compagnie Taffanel i Headlong Dance Theater. Estrena el 2004 Ensô, dins el projecte Compañía necesaria amb A. Burton, gràcies a una residència de creació dins el programa Dansa+a prop de l’Institut de Cultura de Barcelona i col•labora en diferents projectes independents amb B. Daussà, B. Goday i Gp Cribari. Actualment treballa com a intèrpret amb la Cia. Iliacan dirigida per Álvaro de la Peña i imparteix classes de dansa, moviment i T.A.

DANSA CONTEMPORÀNIA  (nivell intermig alt)

amb Olga Álvarez 

dimarts i dijous, de 20 a 22h

preu: 230€ (tot) 120€ (mig)

Aquest curs treballarà vers una dansa molt fluida, àgil i eficient a través de l’estudi del pes, la propulsió, la suspensió  i les lliscades. Les sessions consten d’un escalfament  de les articulacions i estiraments de cames, columna i tors. Treballem a terra treballant les rodades, lliscades, tombarelles i la fluïdesa en el moviment a través de l’estudi del centre i del pes. També treballarem desplaçaments, inversions, girs, llançaments i volades seguit de frases curtes que treballin els tres nivells (baix, mig, i alt) coordinant la utilització dels peus al terra, la utilització del centre, i l’ús dels braços i cames. Farem petites immersions d’improvisacions dirigides a donar llibertat i fluïdesa a les variacions i frases curtes. Donarem importància a l’estalvi d’energia en lo superflu per tal de concretar i focalitzar allò important.

Olga Álvarez (Barcelona). Ballarina professional des del 2002 amb companyies com Búbulus, Las Malqueridas, Artur Villalba, Didi Dorvillier, Magda Polo, entre d’altres. Des del 2004 crea la seva pròpia Cia. La Taimada amb la vídeo creadora Leyre Llano. Amb La Taimada ha creat 7 espectacles voltant per teatres, sales alternatives i festivals europeus. Amb (M)ALICIA va rebre una Passantia de Malqueridas amb tutoria de Roberto Fratini. Amb CRASH va entrar en la Finestra d’internacionalització de l’IPAM, i va entrar en la Presentació de Temporada del Mercat de les Flors. Actualment està Creant una nova peça anomenada THE KISS & THE PIETÁ. És professora regular a diferents centres catalans. cialataimada.blogspot.com.es

DANSA CONTEMPORÀNIA (nivell avançat)

amb Eneko Alcaraz i Guy Nader

dilluns i dimecres, de 20 a 22h

preu:230€ (tot), 120€ (mig)

Partirem del treball del terra, de la respiració, els estiraments, les connexions, les traccions i els pivots, per tal de continuar amb les dissociacions, el toc-tacte, la força, la pressió, el centre i la gestió de l’energia.
Des d’una base en accions com el rodar, girar, lliscar, propulsar, saltar y transferir desenvoluparem la idea de ‘suport’ i els diferents significats que deriven d’aquesta paraula com aguantar, sostenir, sustentar, i recolzar..
Treballarem a partir de seqüències, circuits i coreografies y també des de l’exploració del moviment tant a individualment com en parelles, implicant un moviment global que ens aporti claredat de direcció, riquesa en qualitats i textures i una presència comunicativa.

Eneko Alcaraz (San Sebastián / Barcelona), es un destacat intèrpret i creador de l’escena nacional de dansa, on porta varies dècades col·laborant amb importants companyies com Mudances, dirigida per Àngels Margarit, amb qui desenvolupa la seva activitat interpretativa i creativa des de 1998, participant en els muntatges: Tèrbola, El somriure, Origami, Urbs, Souvenir i Larandland. Altres companyies on l’Eneko Alcarz ha col·laborat com a ballarí són Color Dansa, Otra Danza, Lapsus, Lanònima Imperial, Projecte Gallina, Toni Mira. L’any 1996 i junt amb Daniel Morales, va fundà la companyia de dansa Ekilore, amb la qual va estrenar muntatges com Amonaren Mengantza (1998), Lágrimas Negras (2005), i Irekita (2006) juntament amb Emili Gutiérrez. Eneko Alcaraz  té una amplia formació dancística cultivada en diverses tècniques i amb diferents professors de dins i fora de l’esstat espanyol, com María Muñoz y Pep Ramis, Alexis Eupierre, Thomas Hauert, yiJeremy Nelson. Va començar els seus estudis de dansa sent un nen. a San Sebastián, i es va llicencià en dansa contemporània a l’Institud del Teatre a Barcelona. En l’actualitat, Eneko Alcaraz també desenvolupa una important labor com a docent de la dansa.

Guy Nader (Líban) artista resident Barcelona, des de 2006 crea el seu propi treball que ha estat presentant en diferents festivals internacionals y nacionals. Ha rebut varis premis com el primer premi de la categoría de Solos a Masdanza 2010 per «Where The Things Hide» al 2010.
Ha treballat amb Maqamat Theatre Dance Company, Archinolether Company, La Intrusa Danza, Bebeto Cidra, Cia. Iliacán, Mickael Marso, Oreet Ashery i Roser López Espinosa entre d’altres.
Imparteix clases y tallers a diferents espais i escoles entre d’altres a Henny Jürriens a Amsterdam, al Conservatori Superior de Dansa de lInstitut del Teatre de Barcelona, Theaterschool d’Amsterdam, La Caldera, Maqamat Studio al Líban. Estudia al Institut de Belles Arts a l’Universidad Libanesa de Beirut i a l’Escola Moveo de Barcelona (2006). Artista asociat a La Caldera. Rep la beca danceWEB Europe2012 del festival Impulstanz en Viena.

IMPROVISACIÓ 

amb Constanza Brncic

divendres, de 19 a 21h

preu: 110€

En aquest taller ens introduirem en la pràctica de la improvisació. Llençarem a l’aire preguntes sobre l’acció d’improvisar i mirarem de contestar-les de manera provisional, experimentant amb petits dispositius d’acció, i compartint les eines que he anat trobant durant uns quants anys de pràctica. Portaré el que a mi em fascina de la improvisació. El que descobreixo en ella. Com a escolta de l’atzar, com a esdeveniment sense patró, com a estat d’obertura, com a lloc sense jerarquies. Com a joc fluid que no es deixa atrapar, fixar ni capturar.
Constanza Brncic (Barcelona) Al 2001 funda i co-dirigeix l’Associació Cultural La Sospechosa, entitat amb la qual produeix diversos projectes que es relacionen amb el cos des d’àmbits de l’art i l’aprenentatge diversos. Els seus darrers treballs com a coreògrafa inclouen la creació d’una coreografia crítica a l’Hospital de Bellvitge de Barcelona, ballada per treballadores, pacients i familiars: el projecte Vailarbolar en el Servei de Psiquiatria Infantil de l’Hospital de San Juan de Déu; o el projecte Entra, ballat per una de les pacients de l’Hospital i desenvolupat amb la complicitat de familiars i veïns del seu barri: Can Vidalet a l’Hospitalet de Llobregat. Com improvisadora ha realitzat una llarga trajectòria col•laborant regularment amb el col•lectiu IBA de Barcelona i amb músics i ballarins com Pep Ramis, Hisako Horikawa, Maria Muñoz, Andrés Corchero, Rosa Muñoz, Joan Saura, Liba Villavecchia, Agustí Fernàndez, Matt Davis, Anna Subirana, Imma Udina, Wade Matthews, Pablo Schvarzman, Andrea Neuman, Ferran Fages, Ruth Barberan, Alfredo Costa Monteiro, entre d’altres. Com a intèrpret ha ballat des de 1996 amb la companyia Raravis/Andrés Corchero i Rosa Muñoz, i amb la companyia catalana Malpelo.

INSCRIPCIONS / NOVETATS / DESCOMPTES

– Cursos regulars – Matrícula: 20€ (vàlida fins a finals de Septembre 2015)

– Els alumnes matriculats gaudiran d’un 10% dte en tots els cursos intensius fins a finals de setembre 2014 + dtes en teràpies individuals i entrades espectacles (consulta apartat descomptes)

– Curs complert: mireu l’import a cada curs.

– Mig curs (dels cursos de 2 dies/setmana): 1 dia a la setmana o bé 1a ó 2a meitat del trimestre:: 130€ (curs de 4h/set) i 102€ (curs de 3h/set).

– Classes soltes: 16 € (classes de 2h), 14 € (classes de 1h30)/ dtes per alumnes amb matrícula.

– Paquet 10 classes (classes a escollir dins el trimestre en curs): 150€ sense matrícula (classes 2h), 130€ sense matrícula (classes 1h30)

– No es fan reserves. Inscripcions per ordre de pagament. No es fan devolucions una vegada fet el pagament.
– tragantDansa es reserva el dret a decidir la idoneïtat del nivell recomanat pels alumnes.

Acerca de tragantdansa

tragantDansa [educació i creació en moviment] neix l’any 2002 de la mà de la coreògrafa, pedagoga i ballarina Olga Tragant. A tragantDansa impulsem l’educació i la creació dins l’àmbit de la dansa i altres disciplines al voltant del cos y el moviment. Portem a terme diferents projectes que s’organitzen a l’entorn d'un Programa Educatiu de Cursos, l’Activitat Artística de d’Olga Tragant, i altres Activitats de Recerca. Creació i Difusió. Ens dirigim a persones interesades en la dansa i el moviment com a forma de desenvolupament personal i/o professional.
Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.