Curs intensiu amb Paolo Cingolani a tragantDansa

arlequi2011_51-750x501

La presència dansada amb Paolo Cingolani
març, dies 21, 22, 23 i 24
de 19 a 21h
55€ (dte pels socis de l’APdC i pels alumnes matriculats) 

Aquest curs està obert a qualsevol persona interessada en millorar les seves habilitats tècniques i compositives en la pràctica de la improvisació. El treball que proposo inclou un estudi específic sobre l’anatomia i una profunda observació dels processos mentals que hi ha en la base del moviment: des de la percepció del propi cos en moviment fins a les decisions que cada vegada el ballarí està obligat prendre davant la immediatesa del moment present.
A través d’un ús actiu de la imaginació i de la intuïció, el ballarí aprendrà a utilitzar el temps i l’espai com a eines bàsiques per a la creació de moviments, frases i coreografies instantànies. La espontaneïtat i la creativitat, el control i el coneixement seran alguns dels temes tractats durant les classes d’una forma integradora i útil per a la creació de danses a ‘temps real’.
Paolo Cingolani (Itàlia), Ballarí italià especialitzat en l’art de la improvisació i composició instantània. Practicant de Tai-Ji Qi Gong des de 2001, es va interessar per la dansa després de la seva llicenciatura en antropologia (Roma, 2004). La seva educació inclou anys de pràctica i estudi en Contact- Improvisació. Des de 2012 forma part de la companyia Allen’s Line dirigida per Julyen Hamilton, amb la qual comparteix principis, pràctiques i visió artística. Allen’s Line ha presentat de forma continuada les seves produccions a Berlín, París, Estrasburg i Oslo (2012-2015).
En els últims anys també es dedica a la difusió de la improvisació a través de col·laboracions amb altres artistes, ballarins, músics i dissenyadors visuals. En aquest context “freelance” ha actuat a Italià, Espanya, França, Bèlgica, Holanda, Suïssa, Grècia, Àustria i Alemanya.
+ info: info@tragantdansa.com

Acerca de tragantdansa

tragantDansa [educació i creació en moviment] neix l’any 2002 de la mà de la coreògrafa, pedagoga i ballarina Olga Tragant. A tragantDansa impulsem l’educació i la creació dins l’àmbit de la dansa i altres disciplines al voltant del cos y el moviment. Portem a terme diferents projectes que s’organitzen a l’entorn d'un Programa Educatiu de Cursos, l’Activitat Artística de d’Olga Tragant, i altres Activitats de Recerca. Creació i Difusió. Ens dirigim a persones interesades en la dansa i el moviment com a forma de desenvolupament personal i/o professional.
Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.