ENRIC CASASSES, JOSEP PEDRALS I BLANCA LLUM VIDAL-Angel Guimerà, el Lleó – Presentació de l’obra completa

★ 28 de FEBRER  28 de FEBRERO   28 of FEBRUARY ★

ENRIC CASASSES, JOSEP PEDRALS I BLANCA LLUM VIDAL

“Angel Guimerà, el Lleó – Presentació de l’obra completa d’Àngel Guimerà”

Lectura de poemes
Lectura de poemas
Poetry Reading


HORARIS ESPECTACLE
DIJOUS  A DISSABTE: 21:00 H
DIUMENGE: 20:00 H
4€

HORARIOS ESPECTACULO
JUEVES  A SABADO: 21:00 H
DOMINGO: 20:00 H
4€

SCHEDULES SHOW
THURSDAY  TO SATURDAY: 21:00 H
SUNDAY: 20:00 H

4€

reservar: 93 315 23 54 anticteatre@anticteatre.com

 


Edicions de 1984 acaba de publicar la poesia completa d’Àngel Guimerà. Enric Casasses, Josep Pedrals i Blanca Llum Vidal —curadora del llibre— ens ofereixen una tria sorprenent de poesies que, a més d’incloure els coneguts i estrepitosos Poblet, L’any mil o La sardana de les monges, ens desclou altres i nous caires del lleó de l’Ateneu. Ja l’any 1948 Josep Miracle ens deia que saludéssim «el retorn a Guimerà com el desvetllament de la nostra sensibilitat adormida. Tornem-lo a llegir i tornem-lo a admirar». De nou, doncs, anem-hi. Va!

BLANCA LLUM VIDAL

Dos llibres de poemes: La cabra que hi havia i Nosaltres i tu. La cura de dues edicions de dos àngels: Dues Catalunyes d’en Carmona i Poesia Completa d’en Guimerà. Ficar el nas a L’Enderrock, al Pèsol Negre, a l’Homenatge Poètic a Joan Ponç, a les Quàntiques, a S’Esclop, a la Pedra Foguera. Llegir pels Països Catalans i per Ucraïna. Potser treure d’aquí poc Quatre Coses i un Visca! Això ha fet. I dir la fosca a la muntanya i udolar amb la veu humana.

ENRIC CASASSES

Dadà trobador ignorant culte hipi i punk, és autor d’uns 15 llibres de poesia en vers i en prosa i d’un parell d’obres de teatre, i investigador de les evidències de l’art. Fa anys que es dedica a la paraula en veu alta, dient poesia pròpia o de poetes clàssics i contemporanis. Cerca l’expansió de la llibertat individual i de la potència artística.

JOSEP PEDRALS

Més de 10 anys de poesia als escenaris. Ha actuat arreu dels Països Catalans i per Europa i Amèrica en un miler de recitals. Ha treballat en poesia per a infants. Ha menat espais de poesia en premsa, ràdio i televisió. Coordina des de fa set anys el cicle de recitals poètics de l’Horiginal. De teatre: Estat major, Entremès, Ecs!… De llibres: Els buits enutjosos, Escola italiana, És un poema!, Eclosions, El furgatori… De discos: En/doll, El motí…Esquitxos ultralleugers és el primer que han gravat amb els Nens Eutròfics. I així…

Edicions de 1984 acaba de publicar la poesía completa de Àngel Guimerà. Enric Casasses, Josep Pedrals y Blanca Llum Vidal —curadora del libro— nos ofrecen una sorprendente selección de poesías que, además de incluir los conocidos y estrepitosos Poblet, L’any mil o La sardana de les monges, nos muestra otros y nuevos ángulos del león del Ateneo. Ya en el año 1948 Josep Miracle decía que saludásemos «el retorno a Guimerà como el desvelamiento de nuestra sensibilidad dormida. Volvámoslo a leer y volvámoslo a admirar». De nuevo, pues, vayámosle. Va!

BLANCA LLUM VIDAL

Dos libros de poemas: La cabra que hi havia y Nosaltres i tu. La cura de dos ediciones de dos ángeles: Dues Catalunyes de Carmona y Poesia Completa de Guimerà. Meter la nariz en el Enderrock, en el Pèsol Negre, en el Homenatge poètic a Joan Ponç, en las Quàntiques, en S’Esclop, en la Pedra Foguera. Leer por los Países Catalanes y por Ucrania. Quizás sacar de aquí poco Quatre coses y un Visca! Esto ha hecho. Y decir la oscuridad en la montaña y aullar con la voz humana.

ENRIC CASASSES

Dadá trovador ignorante culto hipi y punk, es autor de unos 15 libros de poesía en verso y en prosa y de un par de obras de teatro, y investigador de las evidencias del arte. Hace años que se dedica a la palabra en voz alta, diciendo poesía propia o de poetas clásicos y contemporáneos. Busca la expansión de la libertad individual y de la potencia artística.

JOSEP PEDRALS

Más de 10 años de poesía en los escenarios. Ha actuado por todos los Países Catalanes y por Europa y América en mil recitales. Ha trabajado en poesía para niños. Ha dirigido espacios de poesía en prensa, radio y televisión. Coordina desde hace siete años el ciclo de recitales poéticos del Horiginal. Teatro: Estat major, Entremès, Ecs!… Libros: Els buits enutjosos, Escola italiana, És un poema!, Eclosions, El furgatori… Discos: En/doll, El motí… Esquitxos ultralleugers es el primero que han grabado con los Nens Eutròfics. Y así…

The publishing house Edicions de 1984 has just published the complete poetry of Àngel Guimerà. Enric Casasses, Josep Pedrals and Blanca Llum Vidal —the editor— offer us a surprising selection of poems that, in addition to including the well-known, impetuous Poblet, L’any mil or La sardana de les monges, reveals other facets of “the Lion of the Athenaeum”. As early as 1948, Josep Miracle was already telling us to celebrate “the return of Guimerà as an awakening of our sleeping sensibility. Let’s read him again and once again admire him.” So here we go again! Come join us!

BLANCA LLUM VIDAL

Two poetry books: La cabra que hi havia and Nosaltres i tu. Editor of two publications by two different angels: Dues Catalunyes by Àngel Carmona and Poesia Completa by Àngel Guimerà. Chipping in on Enderrock, El Pèsol Negre, Allò de dintre. Homenatge Poètic a Joan Ponç, Quàntiques, S’Esclop, Pedra Foguera. Reading poetry throughout the Catalan Countries and Ukraine. Maybe soon to publish Quatre Coses and a Visca! That’s what she’s been up to. And telling the mountain of darkness and howling in human voice.

ENRIC CASASSES

Ignorant cult hippy punk dada troubadour, he’s the author of some 15 books of poetry in verse and prose and a couple of plays, and a researcher into the evident in art. He’s dedicated himself to the spoken word for years, reciting his own poetry and that of classic and contemporary poets. He seeks the expansion of individual liberty and artistic potential.

JOSEP PEDRALS

Over 10 years of poetry on stage. He’s recited throughout the Catalan Countries, Europe and North and South America on a thousand different occasions. He’s worked on poetry for children. He’s directed poetry sections in the press and poetry programs on radio and television. He’s been coordinating the regular poetry recitals at L’Horiginal in Barcelona for 7 years. Plays: Estat major, Entremès, Ecs!… Books: Els buits enutjosos, Escola italiana, És un poema!, Eclosions, El furgatori… CDs: En/doll, El motí… Esquitxos ultralleugers. The latter is his first album with Els Nens Eutròfics. And on he goes…