1 a 4 septiembre PI PIQUER ‘BOTTOM PAINT’ pintura-performance

★ 1 – 4 Setembre  1 – 4 Septiembre    1 – 4 of September ★



PI PIQUER

‘BOTTOM PAINT’

pintura-performance
painting-performance

durada: 40 min
duración: 40 min

duration: 40 min

HORARIS ESPECTACLE

DIJOUS-DISSABTE: 21:00
DIUMENGE: 20:00


10 euros / socis 8 euros

HORARIOS ESPECTACULO

JUEVES-SÁBADO: 21:00
DOMINGO: 20:00


10 euros / socios 8 euros

SCHEDULES SHOW

THURSDAY-SATURDAY: 21:00
SUNDAY: 20:00


10 euros / members 8 euros




Mamífera-Pintora i escenógrafa: Pi Piquer
Video artista: Alfonso Ferri
Llums: Carles Rigual
Música: Lucas Vallejos
Vestuari: Nele Feys

http://pipiquer.wordpress.com

video: LIBRO Bottom Paint

[+] info

Es un espectacle visual inspirat en el llibre “El fin del mundo como obra de arte”, de Rafael Argullol, i que ens planteja l’escenificació plàstica d’una idea. La pintura n’és la principal protagonista. A través d’ella se’ns explica un viatge total- ment pictòric, des del seu origen fins la seva destrucció, com a part del procés per seguir buscant el camí de l’essència.

Un viatge cap al fons de la pintura, al lloc on neix l’impuls que ens porta a pintar a la vida. L’enigma. Des de la recerca del pigment fins el moment en què cal destruir allò pintat per seguir buscant, de nou, des del no-res. Mitjançant vuit escenes, es realitzen pintures en directe, amb el suport d’elements de video-creació. Concebudes com a quadres plàstics consecutius, aquestes esce- nes transportaran l’espectador a un viatge cap a tot allò que envolta el món de la pintura.

Quan el públic abandoni la sala es trobarà dins d’una exposició, i n’haurà viscut la realització amb complicitat..

Pi Piquer. Pintora i escenògrafa. Pi comença fent grafitis pels carrers de Barcelona i col.laborant en revistes i fanzines. A partir de 1989 fa una Expo anual de les seves pintures i col.labora pintant decorats per a televisió, cinema i teatre. Actúa en la gira d’un musical pintant en directe en cada actuació i col.labora amb grups de música pintant en directe durant els concerts al Raval de Barcelona. Agafa un local, Espai Hamam, on durant 14 anys realitza performances, exposicions, lectures teatrals. Sempre sense rebre cap mena d’ajuda institucional com a principi de llibertat. Treballa sobre textos del filòsof Rafael Argullol en la recerca del saber en quant a la exploració de la existència. Per a insistir en la seva proposta de pensament nòmada, en el que convisquin el respecte, l’enigma i l’alegria del descubriment.

 

Es un espectáculo visual, inspirado en el libro El fin del mundo como obra de arte, de Rafael Argullol, y nos plantea la escenificación plástica de una idea. La pintura es la principal protagonista. A través de ella se nos cuenta un viaje totalmente pictórico, desde su orígen hasta su destrucción, como parte del proceso para seguir buscando el camino de la esencia.

Un viaje hacia el fondo de la pintura, al lugar donde nace el impulso que nos lleva a pintar en la vida. El enigma. Desde la búsqueda del pigmento hasta el momento en el que hay que destruír lo pintado para seguir buscando, de nuevo, desde la nada. En ocho escenas se realizan pinturas en directo, apoyadas por elementos de videocreación. Concebidas como cuadros plásticos consecutivos, estas escenas tranportarán al espectador a un viaje hacia todo aquello que rodea el mundo de la pintura.

Cuando el público abandone la sala se encontrará dentro de una exposición, de la que ha vivido su realización con complicidad.

Pi Piquer. Pintora y escenógrafa. Pi comienza haciendo grafitis por las calles de Barcelona y colaborando en revistas y fanzines. A partir de 1989 realiza una Expo anual de sus pinturas y colabora pintando decorados para televisión, cine y teatro. Actúa en la gira de un musical pintando en directo en cada actuación y colabora con grupos de música pintando en directo durante los conciertos en el Raval de Barcelona. Coge un local, Espacio Hamam, donde durante 14 años realiza performances, exposiciones, lecturas teatrales. Siempre sin recibir ningún tipo de ayuda institucional como principio de libertad. Trabaja sobre textos del filósofo Rafael Argullol en la búsqueda del saber en cuanto a la exploración de la existencia. Para insistir en su propuesta de pensamiento nómada, en el que convivan el respeto, el enigma y la alegría del descubrimiento.

 

This is a visual performance, based on the book The End of the World as a Work of Art by Rafael Argullol, and proposes the artistic dramatisation of an idea. A painting is the main character. Through it we experience a completely visual journey, from its beginning to its destruction, as part of the process in the search for its essence.

This is a journey to the bottom of painting, to the place where the urge to paint is born. The enigma. From the search for pigment to the moment where the painting must be destroyed in order to keep searching again from the beginning. Paintings are created in real time in eight different scenes, backed by video art. These scenes, conceived as consecutive artistic tableaux, will take the viewer on a journey covering everything that surrounds the world of painting.

When the viewers leave the theatre they will emerge in an exhibition to which their complicity has contributed.

Pi Piquer. Painter and stage designer. Pi started out as a graffiti artist on the streets of Barcelona and collaborating in magazines and fanzines. From 1989 onwards she has held annual exhibitions of her paintings, and has worked on set design for TV, cinema and theatre. She worked on tour with a musical, painting live for each performance, and has also painted live during music concerts in Barcelona’s Raval district. For the past 14 years she has held performances, exhibitions and theatrical readings at the space she acquired for the purpose, Espacio Hamam. She has always worked independently of institutional aid, as a manifestation of her principles. She has worked on texts by philosopher Rafael Argullol in her search for knowledge on the exploration of existence, to intensify her concepts of nomadic thinking, where respect, enigma and the joy of discovery take equal place.