STAND 68: GUINEA EQUATORIAL DE LAURA RIERA I JAUME FORES

 

Com abordar el llegat colonial espanyol (i català) a l’Àfrica? Qui era Floquet de Neu? Què hi feia un goril·la equatoguineà al Zoo de Barcelona? Quines altres connexions hi ha entre la capital catalana i el país centreafricà? Guinea Bissau i Guinea Conakry no són la mateixa? Quina relació hi ha entre una bomba termonuclear i les colònies espanyoles? M’estàs dient genocida? M’estàs dient conquistadora? Que la bandera espanyola no ha d’estar als edificis espanyols?

Visita el Stand 68: Guinea Equatorial, «Treballant per tu des del cor de l’Àfrica!»


PQP és una companyia formada per Jaume Forés Juliana i Laura Riera que investiga com els aspectes ocults del passat recent configuren la nostra identitat individual i col·lectiva. El seu primer projecte Encara, Pere Quart posava el focus sobre aquelles figures incòmodes de la cultura que sobreviuen fora dels discursos hegemònics i que són esborrades amb el pas dels anys. La proposta va girar durant tres anys per diversos espais culturals de Catalunya. Stand 68: Guinea Equatorial, el seu segon projecte, s’interessa per les relacions que com a societat establim amb la nostra herència colonial. El muntatge ha rebut la Beca d’Investigació OSIC i ha estat resident a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats i al Círcol de Badalona.

 

Idea original i creació: JAUME FORÉS JULIANA i LAURA RIERA
Espai escènic i vestuari: NÚRIA MALLOFRÉ
Audiovisual: LUCÍA FABÓ
Il·luminació: SERGIO ROCA
Espai sonor: DAMIÀ DURAN
Assistència en la recerca: YOLANDA AIXALÀ, JUAN TOMÁS ÁVILA LAUREL, CELESTE MUÑOZ, GUSTAU NERÍN, JAUME PORTELL, JORDI SANT.

Col·laboren: OSIC (BECA PER LA RECERCA I LA INNOVACIÓ EN ARTS ESCÈNIQUES), FÀBRICA DE CREACIÓ FABRA I COATS I EL CÍRCOL DE BADALONA.

Agraïments: PERIFERIA CIMARRONAS, XAVI GARDÉS, ANDREA MONJE, BERNAT PUIGTOBELLA, SINCRO, CRISOL TUÀ (pendent de completar).

 

Dimecres 25 d’octubre a les 20:00
Dijous 26 d’octubre a les 20:00
Divendres 27 d’octubre a les 20:00
Idiomes: Català i castellà
Durada: 60 minuts
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA