ANIMA’S ANIMAL ART / ESTHER AUMATELL -Envasados al vacío-ANIMA’S ANIMAL ART / ESTHER AUMATELL -Envasats al buit-

Envasados al vacíoDespués de casi dos décadas de trabajo en el extranjero, la coreógrafo y bailarina Esther Aumell ha vuelto a la escena catalana lista para dejar la marca con imágenes donde conviven la poesía, sensualidad y energía. Ahora, bajo el paraguas de un nuevo nombre “Anima” -Animal arte- empresa celebra el undécimo aniversario presentando el undécimo espectáculo: Envasados en el vacío.

Envasados al vacío son dos duetos: Esther Aumatell y Riccardo Massari (ÂiQue feo el Orfeo!) y Esther Aumatell y Ernest Sarino (Animas Animal).

ÂiQue feo el Orfeo!

Los seres humanos han eliminado gradualmente las arquitecturas naturales: ERROR 406. Sus arquitecturas omnipresente transformadas, reales y ficticias, los van transformando inevitablemente. En un bosque plastificado y lunar encontramos, otra vez, un Orfeo y una Eurídice supervivientes inexplicablemente de una catástrofe atómica. Nuestros héroes serán capaces de buscar la belleza en un mundo caduco y petrolífero, pero se perderán, como su mito dicta, para la eternidad.

¿Tenemos que ser mutantes para sobrevivir? ¿La semilla de la vida futura será metálica?

Concepto y guión: Esther Aumatell Ester y Riccardo Massari Spiritini Dirección escénica / interpretación / vestuario: Esther Aumatell Ester
Música original / interpretación: Riccardo Massari Spiritini
Escenografía: Ernest Sarino Mandap
Il·luminació: Llorenç Parra

Ánimas Animal

Entre fusión y separación, somnolencia y agitación, belleza y horror, pesadez y ligereza. Un cuerpo que juega con transparencia y opacidad, la aparición y desaparición, lo visible y lo invisible, el material y lo inmaterial.
El deseo de captar eso imperceptible que nos llevó a trabajar con un material transparente como el plástico, como parte de la escenografía y el vestuario. Paradójicamente, este elemento con deslizamiento, suspendido de fluidos industriales, aspecto flexible y translúcido se convirtió en una segunda piel.

Descomponer con un microscopio la naturaleza humana, la experimentación del hombre por el hombre le lleva a indagar acerca de lo desconocido. Embarazo, el nacimiento, el despliegue de la energía vital, pasando por los tubos y puede ir al laboratorio de clonación y tortura. De los líquidos a los sólidos, de lo femenino a lo masculino a l’androgin, cada descubrimiento esconde un nuevo misterio y plantea nuevos interrogantes.

A mi madre LUCIA y a todas las mamás del mundo…

Coreografía / dirección / vestuario: Esther Aumatell Ester
Intérpretes: Esther Aumatell Ester y Ernest Sarino Mandap
Diseño de sonido / escenografía: Ernest Sarino Mandap
Iluminación: Llorernç Parra

PRECIO: 10€

Cia. residente en l’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu i guanyadora del V Certamen Coreogràfic de SabadellEnvasados al vacíoDesprés de gairebé dues dècades treballant a l’estranger, la coreogràfa i ballarina olotina Esther Aumatell ha retornat a l’escena catalana disposada a deixar empremta amb una imatgeria on conviuen la poesia, la sensualitat i l’energia. Ara, sota el paraigua d’un nom nou “Anima” Animal Art-, la companyia que capiteneja celebra l’onzè aniversari persentant l’onzè espectacle: Envasats al buit.

Envasats al buit són dos duets: Esther Aumatell i Riccardo Massari ( ÂiQue feo el Orfeo!) i Esther Aumatell i Ernest Sarino (Animas Animal).

ÂiQue feo el Orfeo!

Els humans han eliminat progressivament les arquitectures naturals: ERROR 406. Les seves incontrolables arquitectures omnipresents, reals i fictícies, els van transformar invevitablement. En un bosc plastificat i lunar trobem, un altre cop, un Orfeu i una Eurídice inexplicablement sobreviscuts a una catàstrofe atòmica. La paradoxa de l’artifici natural ens parla amb veus d’òliba de corb dissecats. Els nostres herois seran capaços de buscar bellesa en un món caduc i petrolífer, però es perdran, com el seru mite dicta, per l’eternitat.

Tenim que ser mutants per sobreviure? La llavor de la vida futura serà metàl·lica?

Concepte i guió: Esther Aumatell Ester i Riccardo Massari Spiritini
Direcció escènica / interpretació / vesturari: Esther Aumatell Ester
Música original / interpretació: Riccardo Massari Spiritini
Escenografia: Ernest Sarino Mandap
Il·luminació: Llorernç Parra

Animas Animal

Entre fusió i separació, somnolència i agitació, bellesa i lletjor, lleugeresa i pesantor.
Un cos a cos que juga amb la transparència i l’opacitat, l’aparició i la desaparició, el visible i l’invisible, el material i l’immaterial. El desig de captar allò imperceptible ens va portar a treballar amb un material transparent com és el plàstic en l’escenografia i en part del vestuari. Paradoxalment, aquest element industrial suspès amb el seu aspecte lliscant, fluid, flexible i translúcid es va convertir en una segona pell.

Descomponent amb un microscopi la naturalesa humana, l’experimentació de l’home per l’home el porta a indagar sobre el desconegut. De la gestació, al naixement, al desplegament de l’energia vital, passant pels tubs de laboratori, podent anar fins al clonatge i la tortura. Dels líquids als sòlids, del masculí al femení a l’androgin, cada descoberta amaga un nou misteri i planteja nous interrogants.

A la meva mare LUCIA i a totes les mares del món…

Coreografia / direcció / vestuari: Esther Aumatell Ester
Intèrperts: Esther Aumatell Ester i Ernest Sarino Mandap
Disseny de so / escenografia: Ernest Sarino Mandap
Il·luminació: Llorernç Parra

PREU: 10€

Cia. resident a l’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu i guanyadora del V Certamen Coreogràfic de Sabadell

Share

Comments are closed.