AO VISTO POR OA – Antonio OrtegaAO VIST PER OA – Antonio Ortega

AO es Antonio Ortega. OA es Oscar Abril Ascaso, habitualmente OAA. AO es uno de los artistas visuales con un sustrato performático más trascendente e interesante de nuestro país estos últimos veinte años. OA es curador y responsable de NauEstruch, Espacio para las Prácticas performáticas.

En la gramática expositiva de NauEstruch destaca una voluntad explícita para constituirse en un marco de convergencia entre una atención mayoritaria a artistas actualmente emergentes con un ejercicio de reivindicación de la producción de otros artistas más veteranos pero que han representado una aportación significativa importante y influyente dentro del territorio híbrido de las artes visuales de sustrato performático. AO es, desde hace veinte años, uno de esos artistas de referencia en nuestro contexto.

AO visto por OA es una muestra documental de la producción artística de Antonio Ortega más vinculada a las prácticas performáticas estos últimos veinte años, comisariada por Oscar Abril Ascaso. Una mirada a una obra que es, a la vez, una mirada lúcida y corrosiva a los mecanismos de la práctica artística. Pero, igualmente, una mirada a una obra indisociable, en sus orígenes, a la efervescencia de las prácticas performativas en nuestro país a principios de los noventa.

ANTONIO ORTEGA, 1968.

Licenciado por la Universidad de Barcelona (Bellas Artes), completa la formación en ENSBA Paris (atelier Boltanski), en 1991. Colaboró ​​con la London Biennale 2000. Estuvo becado por el programa Atelierstipendium Stadt Moenchendladbach en 2002. Fue invitado por el OK Centrum de Linz a realizar un “commisioned work in Residency” en 2006. Ha hecho talleres en Las Laboratoires de Aubervilliers, Paris, en la QUAM, en BBAA de Barcelona o la UAM de Madrid. Fue responsable de actividades y educación del CASM, 2003-2008 y actualmente está en el departamento de Artes Visuales de la Escuela Massana. Sus últimos proyectos han sido en Innsbruck, Phoenix, Moenchengladbach y Londres.AO és Antonio Ortega. OA és Oscar Abril Ascaso, habitualment OAA. AO és un dels artistes visuals amb un substrat performatic més transcendent i interessant del nostre país aquests darrers vint anys. OA és curador i responsable de NauEstruch, Espai per a les Pràctiques Performàtiques.

A la gramàtica expositiva de NauEstruch destaca una voluntat explícita per constituir-se en un marc de convergència entre una atenció majoritària a artistes actualment emergents amb un exercici de reivindicació de la producció d’altres artistes més veterans però que han representat una aportació significativament important i influent dins el territori híbrid de les arts visuals de substrat performàtic. AO és, des de fa vint anys, un d’aquests artistes de referència en el nostre context.

AO vist per OA és una mostra documental de la producció artística d’Antonio Ortega més vinculada a les practiques performàtiques aquests darrers vint anys, comissariada per Oscar Abril Ascaso. Una mirada a una obra que és, a la vegada, una mirada lúcida i corrosiva als mecanismes de la pràctica artística. Però, igualment, una mirada a una obra indissociable, en el seus orígens, a l’efervescència de les pràctiques performatives al nostre país a principis dels noranta.

ANTONIO ORTEGA, 1968.

Llicenciat per la Universitat de Barcelona (Belles Arts), completa la formació a E.N.S.B.A. Paris (atelier Boltanski), el 1991. Va col·laborar amb la London Biennale 2000. Va estar becat pel programa Atelierstipendium Stadt Moenchendladbach el 2002. Va ser convidat per l’OK Centrum de Linz a realitzar un “commisioned work in residency” el 2006. Ha fet tallers a Les Laboratoires d’Aubervilliers, Paris; a la QUAM, a BBAA de Barcelona o a la UAM de Madrid. Va ser responsable d’activitats i educació del CASM, 2003-2008 i actualment està al departament d’Arts Visuals de l’Escola Massana. Els seus darrers projectes han estat a Innsbruck, Phoenix, Moenchengladbach i Londres.

Share

Comments are closed.