eBent encuentro internacionaleBent trobada internacional de fets performàtics

eBenteBent
eBent és un festival internacional de performance que s’ha anat celebrant a diferents espais de Barcelona, Sabadell i Madrid des de 2001. Des de l’inici hi han participat més de 200 performers nacionals, estatals i estrangers. A més de la mostra de performance, s’han organitzat en paral·lel exposicions, mostres de vídeo a la carta, conferències i tallers de performance. eBent aposta per un comissariat ideològic i per obrir-se a nous discursos i noves pràctiques dins de la performance.

ACCIÓ
Experiments de l’ànima. Quotidianitat i transcendència del ser.
Experiment núm. 3

Un element repetitiu: un nen de glaç en situacions quotidianes o banals. Fa temps estic interessada en el punt de connexió o la frontera entre allò quotidià i allò transcendent que es donen indissolublement units a la nostra vida. L’atenció atenta a allò que visquem ens proporciona percepcions estètiques lúdiques o estranyes i reflexions transcendents dins la banalitat, la vulgaritat o la intranscendència. Actuar corporalment és una de les meves obsessions envers la immobilitat del pensament solitari, units donen dinàmica de vida. Les accions en aquests experiments intenten conjuminar aquesta dicotomia per generar pensament actiu. Les accions és configuren com a situacions modestes, relaxades, on els participants desenvolupen un comportament natural, amb moments de fluïdesa o d’interrupció que no afecten el continuum de la normalitat.

El factors temps i atzar són importants perquè no hi ha causa-efecte en aquests actes que en certs casos semblen rituals sacrificials, el nen desapareix com ho fan els elements de la natura, mentre l’acte vital succeeix.

Maria Cosmes Román (Barcelona, 1963)

Performer i artista visual.
Licenciada en Antropología Cultural.

Des de l’any 2000 el seu treball es nodreix també de diverses pràctiques corporals en un intent de conciliar la consciència corporal amb l’emoció i l’intel·lecte com a motors del pensament. Va començar la seva trajectòria artística en 1993 en poesia visual i instal·lació. En 1998 comença a treballar amb profunditat en performance presentant el seu treball en diversos països d’Europa, Amèrica i Àsia, tant en festivals com en centres d’art És membre fundador i directora adjunta d’eBent. Encontre Internacional de Fets Performatics

Considero el meu treball artístic com un projecte experimental de re-apropiació i re-significació de símbols culturals provenint del imaginari simbòlic predominant. Tot projecte es presenta com un esforç per a intervenir en aquest imaginari introduint elements estètics i reflexius en diferents contextos amb el fi de modificar aquell. Es un experiment lent però ambiciós ( tal vez autòpic) que busca manipular i fer un detourment dels codis culturals establerts per a sanellarlos de significats obsolets i coercitives pels homes i les dones reals i regenerar el teixit simbòlic dins de la nostra societat.

Share

Comments are closed.