La Muga CaulaLa Muga Caula

Muga Caula 

Sobre la Muga Caula

La Muga Caula es un encuentro internacional de poesía de acción y performance de periodicidad anual, que tiene lugar en el pueblo de las Escaules, Alt Empordà desde el año 2005, con motivo del cuarenta aniversario de la presencia documentada fotográficamente de Marcel Duchamp en el salto de agua de la Caula.

Han participado en el Muga Caula, entre muchos otros, Julián Baline, Esther Ferrer, Bartolomé Ferrando, Nieves Correa, Oscar Abril Ascaso, Elvira Santamaría o Boris Nieslony. El encuentro consta de acciones en vivo, tanto de interior como en medio de la naturaleza, así como exposiciones, proyecciones de documental, conferencias y talleres.

Este año el encuentro tiene como lema el concepto FLUXCHAMP, con motivo del 50 aniversario del grupo Fluxus y el centenario de la primera exposición de Duchamp en Barcelona. El cartel irá a cargo de Fina Miralles, que también participara con acciones en vivo, y el taller será a cargo de J. M. Calleja.

ACCIÓN

FLUXCHAMP-U!

Consistirá en una serie de microacciones relacionadas entre sí por los principios del arte Fluxus y los principios duchampians antirretinarios-infraleve-ready-made. La audiencia puede estar implicada en la acción, aunque esto será siempre de forma libre y infraleve, todo de forma pasiva.

JOAN CASELLAS

Artista plástico y fotógrafo documentalista especializado en el arte de acción. Nació en Teià, Barcelona, el 24 de mayo de 1960. Se inició en la pintura a los 10 años y con catorce ingreso en la Escola Massana de Barcelona. Influido por el arte conceptual, en 1976 realiza sus primeras acciones e intervenciones efímeras dentro del grupo Dada Ataca de Nou, que crea con otros compañeros de estudios. Posteriormente realizará objetos bajo la influencia de Marcel Duchamp y Joan Brossa.Ha sido miembro fundador de proyectos como el CLUB 7 (1996-98), LA RED ARTE (1995-98) o el KABARET OBERT (2002-2008) y ha organizado exposiciones como DOCUMENT-ACCIÓ (1999) y encuentros anuales de poesía de acción y performance como la Muga Caula (des de 2005).

Selección  de performances:

– 2008    “s/t” art contact festival, Hèlsinki, Finlàndia.

– 2007    “du.vos.pi.ca.” museo vostell, Malpartida, Cáceres. 


2006    “aqui mismo” bienal deformes, Santiago de Chile.

– 2005    “s/t” castle of imagination”, gira per Polònia.

– 


2004    “st” biennal de wang ju, Corea.

– 2003    “the number of the house” biennal blurr, Tel Aviv, Israel.

– 2002    “koperflashprojection” galler 68 elf Köln, Alemanya.

– 2001    “tet a tet” amb nieves correa, círculo maldà, Barcelona.

– 2000    “les trois misteres du quebec” le lieu, Quebec.Muga Caula

Sobre la Muga Caula

La Muga Caula és una trobada internacional de poesia d’acció i performance de periodicitat anual que té lloc al poble de les Escaules, Alt Empordà, des de l’any 2005, amb motiu del quarantè aniversari de la presència documentada fotogràficament de Marcel Duchamp al sal d’aigua de la Caula.
Han participat a la Muga Caula, entre molts altres, Julien Baline, Esther Ferrer, Bartolmé Ferrando, Nieves Correa, Oscar Abril Ascaso, Elvira Santamaria o Boris Nieslony. La trobada consta d’accions en viu, tant d’interior com al bell mig de la natura, així com d’exposicions, projeccions de documental, conferencies i tallers.

Enguany la trobada té com a lema el concepte FLUXCHAMP, amb motiu del 50è aniversari del grup Fluxus i el centenari de la primera exposició de Duchamp a Barcelona. El cartell serà a càrrec de fina Miralles, que també hi participarà amb accions en viu, i el taller serà a càrrec de J. M.  Calleja.

ACCIÓ
FLUXCHAMP-U!
I consistirà en un seguit de microaccions relacionades entre si pels principis de l’art Fluxus i els principis duchampians antirretinari-infralleu-ready-made. L’audiència pot estar implicada en l’acció, encara que això serà sempre de forma lliure i infralleu, tot de forma passiva.

Joan Casellas

Artista plàstic i fotògraf documentalista especialitzat en l’art d’acció. Va néixer a Teià (Maresme), el 24 de maig de 1960. S’inicia a la pintura als deu anys i amb catorze ingressa a l’Escola Massana de Barcelona. Influït per l’art conceptual, l’any 1976 fa les seves primeres accions i intervencions efímeres dins el grup Dada Ataca de Nou, que crea amb altres companys d’estudis. Posteriorment realitzarà objectes sota la influència de Marcel Duchamp i Joan Brossa. 
Ha sigut membre fundador de projectes com el CLUB 7 (1996-98), LA RED ARTE (1995-98)  o el KABARET OBERT (2002-2008) i ha organitzat exposicions com DOCUMENT-ACCIÓ (1999) i trobades anuals de poesia d’acció i performance com la Muga Caula (des de 2005).

Selecció de performances:

– 


2008    “s/t” art contact festival, Hèlsinki, Finlàndia.

– 2007    “du.vos.pi.ca.” museo vostell, Malpartida, Cáceres.

– 2006    “aqui mismo” bienal deformes, Santiago de Chile. 


ç

– 2005    “s/t” castle of imagination”, gira per Polònia.

– 2004    “st” biennal de wang ju, Corea.

– 2003    “the number of the house” biennal blurr, Tel Aviv, Israel.

– 2002    “koperflashprojection” galler 68 elf Köln, Alemanya.

– 


2001    “tet a tet” amb nieves correa, círculo maldà, Barcelona.

– 2000    “les trois misteres du quebec” le lieu, Quebec.

Share

Comments are closed.