LLONGUE -Presenta ELS MEUS AMICS-LLONGUE -Presenta ELS MEUS AMICS-

LLONGUE -Presenta ELS MEUS AMICS-PRECIO: 10€

Es él, en Llongue, ex miembro de la añorada banda de rock La Madam y, desde hace unos años, cantautor rockero en solitario. Recién aterrizado en medio siglo de edad, Llongue saca al mercado su quinto trabajo, titulado Mis amigos, un tributo a dos bandas que han sido determinantes en su carrera: La Madam (la que lo dio a conocer) y The Beatles, el grupo que dio la vuelta completamente la escena del rock y que ofrece tantas lecturas como músicos inconformistas hay. En su ciudad, Llongue presenta un trabajo hecho de contrastes, donde las pinceladas de blues y las dulces baladas conviven con unos textos cargados de ironía y romanticismo ácido. Gracias a los amigos, que lo son casi todo, Llongue no ha perdido el optimismo que le caracteriza: “Decidme autocomplaciente, pero, la verdad, tengo la sensación, ahora apenas comenzados los 50 años, que voy a más y que , salvo un par de detalles incómodos y mal nacidos, soy bastante feliz “.

Llongue recupera dos de los temas que editó en 1991, su último LP con la Madam: Figuras de cera y Mis amigos. Precisamente, la portada del trabajo es un claro homenaje a la del mítico álbum Sgt. Pepper ‘s Lonely Hearts Club Band. En la del Llongue aparecen desde los mismos Beatles hasta compañeros y amigos, además de algunos personajes que son referencia obligada para el Llongue. Colaboran sus músicos habituales: el bajista Ricardo Álvarez (exMadam, también), el percusionista Jordi Mourelo y el guitarrista Oeste, además de un amplio abanico de colaboraciones, entre las que cabe mencionar la del amigo Litus, artista emergente con una increíble capacidad para hacer voces. El nuevo disco se presenta en formato vinilo, acompañado por un CD. Todo un milagro en los tiempos que corren, asegura Llongue. Pero es que él es así: “Siempre rema a contracorriente, no por propia voluntad, sino porque supongo que me instalaron los remos al revés, y hoy por hoy no tengo ninguna intención de hacérmelo mirar”.

Llongue: guitarra, piano y voz

Ricard Álvarez: bajo y voces

Jordi Mourelo: batería, cajón y voces

Oeste: guitarra y voces


LLONGUE -Presenta ELS MEUS AMICS-PREU: 10€

És ell, en Llongue, exmembre de l’enyorada banda de rock La Madam i, des de fa uns anys, cantautor rocker en solitari. Acabat d’aterrar al mig segle d’edat, Llongue treu al mercat el seu cinquè treball, titulat Els meus amics, un tribut a dues bandes que han estat determinants en la seva carrera: La Madam (la que el va donar a conèixer) i The Beatles, el grup que va capgirar completament l’escena del rock i que ofereix tantes lectures com músics inconformistes hi ha. A la seva ciutat, Llongue presenta un treball fet de contrastos, en què les pinzellades de blues i les dolces balades conviuen amb uns textos carregats d’ironia i romanticisme àcid. Gràcies als amics, que ho són gairebé tot, Llongue no ha perdut l’optimisme que el caracteritza: “Digueu-me autocomplaent, però, la veritat, tinc la sensació, ara tot just començats els 50 anys, que vaig a més i que, tret d’un parell de detalls incòmodes i malparits, sóc força feliç”.

Llongue recupera dos dels temes que va editar a 1991, el seu darrer LP amb la Madam: Figures de cera i Els meus amics. Precisament, la portada del treball és un clar homenatge a la del mític àlbum Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. A la del Llongue hi apareixen des dels mateixos Beatles fins a companys i amics, a més d’alguns personatges que són referència obligada per al Llongue. Hi col·laboren els seus músics habituals: el baixista Ricard Álvarez (exMadam, també), el percussionista Jordi Mourelo i el guitarrista Oest, a més d’un ampli ventall de col·laboracions, entre les quals cal esmentar la de l’amic Litus, artista emergent amb una increïble capacitat per fer veus. El nou disc es presenta en format vinil, acompanyat per un CD. Tot un miracle en els temps que corren, assegura Llongue. Però és que ell és així: “Sempre he remat a contracorrent, no per pròpia voluntat, sinó perquè suposo que em van instal·lar els rems al revés, i ara per ara no tinc cap intenció de fer-m’ho mirar”.

Llongue: guitarra, piano i veu

Ricard Álvarez: baix i veus

Jordi Mourelo: bateria, caixó i veus

Oest: guitarra i veus

Share

Comments are closed.