Sessió sobre La Fura dels Baus Preolímpica

Demà, dimarts 25 de febrer, hi haurà una trobada única al claustre de l’Arts Santa Mònica. 

A partir de les 19h tindrà lloc una sessió dedicada a La Fura Preolímpica, amb els fundadors de La Fura dels Baus, Carlus Padrissa, Pere Tantinyà, Quico Palomar, Marcel·lí Antúnez i  també amb Roland Olbeter. 21La_Fura_dels_Baus_Suz_o_Suz_1985_Ulele_scene

Els anys 80’ a Barcelona varen ser complexes, sovint grisos. L’eufòria dels 70 s’esvaí cap a “la movida” madrilenya. Malgrat això la ciutat bullia de propostes diferents, originals i radicals. Al 1983 la Fura va canviar la pell sumant-se a aquest bull amb la seva performance Accions. Aquesta onada va durar 3 espectacles: Accions, Suz/o/Suz i Tier Mon.

04La_Fura_dels_Baus_Accions_1984_cotxe_scene

En aquesta sessió es projectarà un recull d’imatges històriques del Taller de Teatro (1984) que mostra algunes escenes de la performance ACCIONS a les antigues instal·lacions de la foneria Macosa, avui el parc de Jean Nouvel al Poble Nou, així com en d’altres espais  i un fragment del film Ulele, que al 1987 va fer TVE al voltant de la peça Suz/o/Suz (1986). Una acció escènica multidisciplinar, realitzada a ran de terra, enmig del públic, i damunt de mòduls escenogràfics fixes, amb elements mòbils (carros, banyeres i altres). Incorporava màquines sonores electromecàniques (Automàtics) . L’enregistrament mostra la realització de la peça en diferents espais industrials i naturals de Catalunya tals com un bosc cremat, la zona química de la província de Tarragona i les salines i altres indrets del Delta de l’Ebre…

20La_Fura_dels_Baus_Suz_o_Suz_1985_Piscines_scene

Després de la projecció hi haurà una taula rodona amb els convidats: Carlus Padrissa, Pere Tantinyà, Roland Olbeter, Quico Palomar i Marcel·lí Antúnez Roca.

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.