Dijous 15. Segona sessió “Todo lo que me gusta es…” Matteo Guidi.

Reserveu enviant un email a espai@nyamnyam.net

Segona sessió d’en Matteo Guidi a nyamnyam. Plantegem una sessió al voltant de les temàtiques del menjar i les relacions de poder, i el menjar i la memòria. Dos temes que s’activaran a través de propostes textuals o visuals d’en Matteo que aniran generant el possible diàleg. Tot això mentre fem un “dining out” a l’estil de Pentonville.

Podeu veure tota la info del projecte d’en Matteo i imatges de la primera sessió clicant aquí

  • Quan: Dijous 15 de Gener de 14h a 15h.
  • Lloc: Espai nyamnyam. Pallars 94, 6è 1era.
  • Preu: 15€ inclou el dinar, la intervenció i la publicació: Mentrestant allà. Volum I: Gener (Allegro / Vals: Moderato)
  • Reserva: Enviant un email a espai@nyamnyam.net (places limitades). Podeu reservar tb per als altres dijous de Gener i el taller infantil.
image
Més info general:

Torna el projecte d’intervencions a nyamnyam. Sis mesos, sis artistes. Començem amb en Matteo Guidi i treballant en col.laboració amb el centre penitenciari de dones de Barcelona (Wad-ras) i l’Abel Pardo Vallejo, monitor d’Arts plàstiques del centre. Cada dimarts es realitzarà una sessió al centre penitenciari amb un grup d’internes, i amb el resultat del treball, s’el.laborará la proposta que es presentará a nyamnyam el dijous següent. Les intervencions de Matteo Guidi, serán el dijous 8 / dijous 15 / dijous 22 de 14h a 15h i dijous 29 a les 20:30h.

Per aquesta segona edició del cicle de intervencions, nyamnyam inicia un projecte editorial amb l’artista i comissaria Anna Dot i en col.laboració amb Adicciones Porquesí i l’Imprenta Daví. Es tracta d’una publicació per volums que s’entregarà a les sessions de cada artista. La primera publicació es titula “Mentrestant allà. Volum I: Gener (Allegro / Vals: Moderato)” i té 60 pàgines.

Tb seguim col.laborant amb Vanessa Tedejo Farré per a crear un taller infantil en relació al treball de cada artista. El primer taller relacionat amb el treball d’en Matteo Guidi, será el Dissabte 24 de Gener de 11h a 13h per a nens/es de 4 a 8 anys.

Més info sobre el projecte d’en Matteo Guidi:

“Todo lo que me gusta es …………, ………….. o …………….” MATTEO GUIDI. ESPAI NYAMNYAM. 8/15/22/29 GENER 2014

El projecte de Matteo Guidi, té com a objectiu primari utilizar la cuina com procés cultural creatiu i performatiu de individualizació i subjetivació, i com a eina de diàleg i canvi social per a afavorir la comunicació entre les internes del centre penitenciari i el dins i el fora. Durant quatre sesions de unes 2 hores, Matteo Guidi co-guiará conjuntament amb Abel Pardo, i amb la col.laboració de l’equip de nyamnyam, aquest taller amb el grup de internes del centre.

Considerant el menjar com una esponja cultural capaç d’emmagatzemar i desvetllar tramats, a través d’aquest breu cicle de tallers dins del centre penitenciari Wad-ras, s’elaboraran i crearan estratègies per adaptar-se o construir-se una normalitat alimentària, que sigui: recordada – imaginada – somiada – perduda – adaptada al context en el qual es troben les internes del centre; el menjar funciona com a tecnologia de relació.

El títol del cicle durant l’estada de Matteo Guidi, queda encara obert i de moment serà “Todo lo que me gusta es …………, ………….. o …………….”. De fet, seran les mateixes internes involucrades en els quatre tallers les que donaràn forma i contingut al nom del cicle durant el mes de Gener.

Més info sobre la publicació:

Per aquesta segona edició del cicle de intervencions, nyamnyam inicia un projecte editorial amb l’artista i comissaria Anna Dot i en col.laboració amb Adicciones Porquesí i l’Imprenta Daví. Es tracta d’una publicació per volums que s’entregarà la primera sessió de cada artista.

Es publicarà un volum/llibre cada mes a priori de les intervencions de cada artista, prenent com a base trobades de l’Anna Dot amb cada creador, i després donant-li una volta que barreja aquesta realitat força efímera amb una possible ficció-novela. Així pretenem defugir del catàleg que es produeix a posteriori i crear un material que es generi alhora o fins i tot a priori del que ho fa el propi cicle. Així podrà ser un punt d’inici, un imaginari i un possible referent per al públic, abans d’assistir a les intervencions de cada artista. La publicació del mes de Gener relacionada amb el treball de Matteo Guidi, es titula “Mentrestant allà. Volum I: Gener (Allegro / Vals: Moderato)” i conté materials que ja han estat generats per les internes del centre.

Més info sobre els tallers infantils:

Aprofitant la presència, treball i continguts dels artistes del cicle, nyamnyam ha creat un programa educatiu en col.laboració amb Vanessa Tedejo Farré per tal de desenvolupar un taller mensual per a nens i nenes de 4 a 8 anys.

Es dissenyen i s’imparteixen sis tallers on a través de la cuina i les diferents disciplines artístiques en les que treballa cada creador, fem accessible el treball dels artistes. Tots els tallers tenen una recepta o concepte culinari lligat, ja que pensem que cuinar és una gran metàfora que pot fer entendre d’una manera molt clara la idea de procés o de creació; tot això succeix dins un marc molt clar de cuina saludable i consciència alimentària, ja que creiem que si podem sumar creativitat al bon menjar, la relació dels nens/es amb els aliments será més plena i sobretot més àmplia. Així voldràn entrar en el procés no només de consumir els aliments, sinó de preparar-los, consumir-los o fins i tot produir-los.

El taller per a nens/es en relació al treball de l’artista Matteo Guidi, es realitzará el dissabte 31 de Gener de 11h a 13h a l’espai nyamnyam.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.